Sto prije fly line-a?

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
zavisi sta pecas , i koliko daleko bacas . ako ne izbacujes ceo kanap i nehvatas ribe koje ce ti izvuci kanap pri zamaranju ...nemoras da stavis nista ili stavi neki deblji monofil tek da popunis prazninu na cekrku . u suprotnom slucaju stavi beking

Mentalist

Junior member
Učlanjen(a)
27.03.2011.
Broj reagovanja
0
sasats je napisao(la):
zavisi sta pecas , i koliko daleko bacas . ako ne izbacujes ceo kanap i nehvatas ribe koje ce ti izvuci kanap pri zamaranju ...nemoras da stavis nista ili stavi neki deblji monofil tek da popunis prazninu na cekrku . u suprotnom slucaju stavi beking

Oprostite dobri gospodine. Ali stvar je u tome da sam do sada pecao na potoku i zelio bih se okusati na vecoj rijeci (12 m). Na potoku mi nije trebalo nista, ne znam ni hoce li sada.

Mozete li objasniti sto je to monofil (obicni najlon/siluk?), a sto beking?

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Pozdrav Mentalist i dobro nam dosao na forum. Preporucujem ti malo da pretrazis forum. Dosta se pisalo o raznim resenjima, a i bekingu: http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=1292.0

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Evo ja sam juce ubijao glavu kako i sta. Proslu sezonu sam imao dve varijante, prva:cekrk, kanap, konusni upredeni predvez i tipet (sve to cvorovima vezano), druga varijanta mi je bila ista ali sa bekingom od obicnog monofila. Sve to je solidno funkcionisalo i bacao na manje a i po koju vecu vodu kao ta tvoja, ne prevelika  :blush:
E sad resio da sve skockam onako kako treba i kako mislim da je meni najbolje i najlakse  :doh:
Uzeo pravi beking, onda novi kanap, pa konektor(tu se jedino dvoumio izmedju njega i spajanja sa termobuzirom), pa konusni upredeni predvez sa dve omce i na kraju tipet. Da li je to najbolje ili nije vreme ce mi pokazati, nisam bas preiskusan da znam odmah odgovor, ali mislim da mi je time pokrivena svaka situacija gde god otisao  :tbumb:

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Problem kod svakog pocetnika je sto ne zeli da pregleda forum jer su ljudi vec pisali o pocetnickim problemima i ima za svakog po nesto i lepo objasnjeno,ovako ce te dobiti povrsne odgovore ili cak sto vise tema otici u jednu veliku zaebanciju a vi to shvatitie pogresno,zato moj savet je PROCESLJAJ malo forum nacices sve
sto ti nije jasno a kad i tu ne nadjes onda su tu, dobri ljudi za pomoc. :bye:

Mentalist

Junior member
Učlanjen(a)
27.03.2011.
Broj reagovanja
0
peka je napisao(la):
Problem kod svakog pocetnika je sto ne zeli da pregleda forum jer su ljudi vec pisali o pocetnickim problemima i ima za svakog po nesto i lepo objasnjeno,ovako ce te dobiti povrsne odgovore ili cak sto vise tema otici u jednu veliku zaebanciju a vi to shvatitie pogresno,zato moj savet je PROCESLJAJ malo forum nacices sve
sto ti nije jasno a kad i tu ne nadjes onda su tu, dobri ljudi za pomoc. :bye:

Znam kako je, na jednom informatickom forumu sam ugledni clan i mrzim ovekva kao ja sada.

Nasao sam sto mi je trebalo.

Hvala.

Vrh Dno