compshop
Hero member
Je li musicarski ili nije
Priznajem stavljao sam trokraku na tube giglera nakon 100tinu promasaja i poceo da kacim svaku stuku koja se zaleti. meni je ovo ok, mada znam da ce neko da me ispljuje.
O cemu se radi. Secam se, jos kao klinac sam bio zaludjen ribolovom. I dok je musicarac skupljao prasinu od leta do leta cekajucu da na njega okacim nekog skakavca, lovio sam sa caletom na sve konvencionalne nacine. Dok sam po Kaceru hvatao kedere meredovom ili cerencom, cale nije krio odusevljenje kada bih u mrezicu uhvatio nekog veceg klena. Sta ce mu sad krupan klen kada znam da lovimo bandara?! Nije problem zabaciti jedan stap za stuku sa krupnijim klenom sine... nije mogao da odoli. Sitan keder sitna riba, krupan keder, krupna riba! Time sam se vodio na dalje. Ispostavilo se da je caletova logika potpuno ispravna. Niz godina sam tezio da uhvatim sto krupnijeg klena, kako bih dosao do sto krupnije stuke. Najveca je bila oko 7kg na ogromnog klena. U daljoj, slobodno mogu reci ribolovackoj evoluciji, kada je varalica zamenila sve one silne stapove, kupovao sam sto vece varkre. I to se ispostavilo kao ispravno, posto sam na jednu takvu imao i ogromnog soma. E sada sam tu gde jesam, dalje nemam gde niti imam nameru. Musicarenje
Krenuo sam od pocetka, stigao do kraja, deevoluirao i vratio se na pocetak. Motka, debeeeela struna, Slepacki cekrk 1:1 i nesto malo petla na kraju strune. I tada pozelim nesto drugo. Sta je to sto moze da zameni borbenog lipljena ili veselu potocaru na tankom savitljivom stapicu. Vrlo jednostavno, stuketina od nekoliko kilograma na istom takvom stapicu! i opet se javlja stara teorija, mali keder mala riba, veliki keder, velika riba. Na to me potsetio Sendenca sa nekim linkom koji mi je juce poslao. Posmatram, sve te fenomenalne strimere i vecini nalazim zamerku - kratka udica, ogromno telo. Vec u najavi gomila promasaja! Iz iskustva znam kako stuka izima. kako dugo nosi kedera pa pocne da ga guta i kako na brzinu i u naletu hvata strimera obicno za rep. pa ako hocu ozbiljnog strimera za ozbiljnu stuku, na tih 15+ cm mora da dodje neka udica koje nema u prodaji. Jedino resenje su mi dve udice. Pokusao sam cvrstu vezu, cista glupost. Sajlica kao veza izmedju dva dela, cista desetka, makar na stolu i u kadi. Ostaje da se vidi kako se ovakvi strimeri bacaju 8icom, dok u lovnost ne sumnjam. Drugo, za toliko vremena i materijala koliko iziskuje izrada strimera, sramota bi bilo da ne ulovi ribu
. Trece, ako ce neko na Plavu da me hapsi zbog udice viska, recite mi odmah posto stancujem ove sa dve udice u raznim dezenima
i na kraju, bilo bi lepo da iznesete iskustva sa ovakvim strimerima ako ih imate
Pozdrav!
O cemu se radi. Secam se, jos kao klinac sam bio zaludjen ribolovom. I dok je musicarac skupljao prasinu od leta do leta cekajucu da na njega okacim nekog skakavca, lovio sam sa caletom na sve konvencionalne nacine. Dok sam po Kaceru hvatao kedere meredovom ili cerencom, cale nije krio odusevljenje kada bih u mrezicu uhvatio nekog veceg klena. Sta ce mu sad krupan klen kada znam da lovimo bandara?! Nije problem zabaciti jedan stap za stuku sa krupnijim klenom sine... nije mogao da odoli. Sitan keder sitna riba, krupan keder, krupna riba! Time sam se vodio na dalje. Ispostavilo se da je caletova logika potpuno ispravna. Niz godina sam tezio da uhvatim sto krupnijeg klena, kako bih dosao do sto krupnije stuke. Najveca je bila oko 7kg na ogromnog klena. U daljoj, slobodno mogu reci ribolovackoj evoluciji, kada je varalica zamenila sve one silne stapove, kupovao sam sto vece varkre. I to se ispostavilo kao ispravno, posto sam na jednu takvu imao i ogromnog soma. E sada sam tu gde jesam, dalje nemam gde niti imam nameru. Musicarenje
Pozdrav!