Strimeri za bucova

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Još par komada od istog materijala!

Prilozi

• aspius stremaer2.jpg
    aspius stremaer2.jpg
    112,6 KB · Pregleda: 166

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
fino, bas sam malo pre izcesljao jedan uckur perla nezno zelene boje. Uskoro cu i ja da probam malo za stegom. Podseca me malo na EP Fibers.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
obratite paznju na pertle od etikete sa buteljki...Kad god otvorim neko zanimljivo vino, pertlu ubacujem u pribor  :D

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Flašabu strimerčići za mutnu vodu.

Prilozi

• FLASHABOU.jpg
    FLASHABOU.jpg
    224,3 KB · Pregleda: 185

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Može jedno pitanje Zvedane,kako bucov vidi ove strimere,kao siluetu ili vidi detalje?

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
To verovatno nikada nećemo saznati,ali ovakvi fleš materijali su jako dobri za njega kad su mutnije vode ili u danima slabijeg prirodnog svetla,a svakako da su tada,imajući u obzir njegov fantastičan vid,najbolja solucija ribolike imitacije.Silueta je svakako bitna,ali ponekad verujem i sitni detalji.Ja bucovu ne preferiram brze vožnje,više volim neku umereniju kombinaciju povlačenja,pa je za takve situacije verodostojnost imitacije presudna.Ovo ne znači da strimer treba da ima napravljene i škrge ili neki sličan detalj,ali poneka sitnica na mušici ponekad bude dobitna kombinacija.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ove strimere sam vezivao hi-tie tehnikom, i Sebastian veliki broj svojih strimera za štuku radi tako,pa oni u vodi dobiju jako dobru siluetu ribice.Dobra silueta plus dobre boje,mora da se prevari dobar bucov.Evo kako izgledaju nakvašeni strimeri od gore,i u vodi flašabu vezan ovako zadržava dobru siluetu!

Prilozi

• mokri.jpg
    mokri.jpg
    50,1 KB · Pregleda: 174

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
to je sve 100% tačno ali... valja imati u vidu da su zvezdanovi bucovi čudo prirode  ;) šala mala, hoću reči da na večini voda gde on živi vrlo efikasno se lovi ili ti najefikasnije se love brzim povlačenjem, u takom lovu je presudna silueta i boja, detalji tu nemaju nikakvu ulogu. Prije sam ih mnogo lovio dok sam i ja živio na obali Dunava. Lovio sam ga i na Dravi i bistroj Vuki. Svuda isto pravilo, najviše uspeha sam imao sa brzim povlačenjem gde strimer malo surfa pa zaranja. Tu sam koristio i samu struju toka po kojem je lupao po beovicama.  Ipak, valja imati i takvih ultra realističnih strimera za situacije sa kakvim se Zvezdan najčešče susreće. Od svog dunava koliki je Zvezdanu je dodeljen teren gde je bucov najdelikatniji ili ti traži malo zahtevniji i promišljeniji pristup. Povlači se srednje brzo ili sasvim sporo. Sa takvim višegodišnjim iskustvom naš zveki kada bi lovio na nekoj uobičajenoj bucovskoj vodi gde lete ko mutavi totalno bi ih razbio...ako je ušao ovim čudacima pod kožu šta bi bilo sa onim preprostim bucovovima kakvi su uglavnom na večini voda.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Hi-tie je super tehnika, jeste imam dosta strimera a posebno na tubama volim koristiti tu tehniku vezanja.
Najviše inspiracije mi daju morske imitacije koje često puta vežem iz oduševljenja nego iz potrebe  :) pa tako onda nastane i po nešto što stvarno forsiram.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ovi moji bucovi se polako pretvaraju u štuke :doh:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
zvezdan je napisao(la):
Ovi moji bucovi se polako pretvaraju u štuke :doh:

Moli Boga da je tako....pa onda da pređeš sa ovih mini strimera na konkretne stvari pa onda ako ti se prilovi štuka ili som samo zameniš poziciju a ne da menjaš vazda strimere, malo veliki pa onda mali...eh, kom' se to da raditi  :doh: ;)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Danas sam izvadio sve od marabua i vezao jednog bucovskog.

Prilozi

• marabu.jpg
    marabu.jpg
    94,1 KB · Pregleda: 182
  • mokrar marabu.jpg
    mokrar marabu.jpg
    84,5 KB · Pregleda: 155

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Hvala Ljubo,nadam se da će i ribe da dele tvoje mišljenje.Inače,ove godine punim kutije samo strimerima koji su izrađeni na udicama kratkog vrata.Rešio sam da celu sezonu posvetim njima!

Vrh Dno