Strimeri za bucova

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Počinjem da provaljujem polipropilen,i zaista,sa vrlo malo materijala dobija se mnogo!Posebno je dobra fora što ovaj materijal ima sličnu osobinu kao jelenska dlaka,pod jačim pritiskom konca širi se,dok se prilikom laganog namotavanja bobinom dobija finija silueta,ne širi se mnogo.

Prilozi

• 122.jpg
    122.jpg
    132,3 KB · Pregleda: 126

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
A tek te 3d oči što su dobre ,moje pakovanje skoro pri izdisaju ....
DJOLE jesi nabavio i u drugim dimenzijama? (3d oči 'da ne bude zabune)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Ove oči odlično izgledaju ali po sunčanom danu znaju da bace neprijatan blesak,pa često bucov odustane u poslednjem trenutku od napada!Ja ih zato malo "zamutim" pritiskom prsta!

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
zvezdan je napisao(la):
Ove oči odlično izgledaju ali po sunčanom danu znaju da bace neprijatan blesak,pa često bucov odustane u poslednjem trenutku od napada!Ja ih zato malo "zamutim" pritiskom prsta!

Slazem se s ovim. Previse sareno, previse sjajno nije dobro. Mat, prozirno, ne prezivahno daje bolji rezultat. Na terenima gdje lovim dosta se varalicari. Boleni, osobito veci, su vremenom razvili 'alergijsku reakciju' na bilo sto bljestavo sto bucno klepi i zatim brbolji i bljeska vodom. Recimo, jedan jedini prolaz 'castmastera' ili neceg slicnog i jato se povlaci u dubinu ili mijenja poziciju.

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
16
  slazem se sa ovim ali ne mora da bude ultimativno pravilo. narocito ne pri tmurnom vremenu ili ne previse bistroj vodi.
makar su takva moja zapazanja sa Morave

Hunter

Senior member
Učlanjen(a)
10.12.2006.
Broj reagovanja
0
ja sam se ove godine malo igro sa velikim (predimenzioniranim ) ocima,malim ocima i streamerima bez ociju.nisam vidjeo nikakvu prednost ociju osim mane da zatvore luk udice kao Zvezdanovi na slici,produze vrjeme izrade,i kao sto ste spomenuli da negativo bljeskaju.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Ne znam Hunter gde vidiš da je luk udice zatvoren!Kao što se da primetiti na ovim udicama je luk dosta širok,pa oči nemaju nikakvih tragičnih posledica po napad ribe!Kuzma je potpuno u pravu,fleš materijali imaju svoju primenu po oblačnom vremenu,posebno u zoru ili sumrak!Kad je sunčan dan važi sve ono što alp napisao,po slabim svetlosnim uslovima iznenadni blesak može itekako da isprovocira i obrati pažnju ribi!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Malo babuškica!

Prilozi

• 123.jpg
    123.jpg
    216,7 KB · Pregleda: 122

Hunter

Senior member
Učlanjen(a)
10.12.2006.
Broj reagovanja
0
opet su na vratu kratke udice,vise volim kad je unutarnji dio udice "cist" i da moze ljepo sjesti ribi u usta do kraja.
to je naravno samo moje misljenje,a ne primjedba!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Normalno,nisam ni shvatio kao primedbu,veruj mi da je ovoliko sasvim dovoljno kad riba uzima strimer bez zadrške.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Sasvim se slažem sa Zvezdanom bucov (čak i omanji primerci) gutaju moje surfing candy'je na ovakvim udicama sa kratkim vratom do balčaka iako su dugački i po 10 cm ,takodje i sa tim bunkerima imam slična iskustva..

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Zaista,ove bunkere bucov uglavnom dobro proguta,a čak i kad uzima plitko,oko ne pravi nikakav problem!

Prilozi

• 126.jpg
    126.jpg
    104,6 KB · Pregleda: 104

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Kod mene kederi dobijaju ovakvu boju ovih dana!

Prilozi

• 132.jpg
    132.jpg
    90,3 KB · Pregleda: 130

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Hunteru, ako bar malo vrh udice zakaci usta ribe ta riba ima da se kaci. Jedino ako ima veliku kilazu moze ispasti. U uporedjenu ranije sam koristio udice duzeg vrata ali istog otvora kao i kod kracih udica. Jedno je bucov a drugo je  stuka, bar kod stuke sam imao promasaje jer su hvatale za rep zonkera ili strimera, ili ko zna mozda sam ja ranije kontrirao!?!

Vrh Dno