Strimeri za bucova

Nikolavb96

Senior member
Učlanjen(a)
18.02.2014.
Broj reagovanja
0
Ja ovaj sport volim iz razloga tog sto smiruje zivce. A sto se tice pravljenja musica,strimera i ostalih mamaca to nmg posto nemam strpljenja i nemam dara za te fine poslove. Sasa to sto kazes jesi upravu ali sam ja jos mlad za te poslove pravljenja.. Meni je najvaznije da usavrsim tehniku FC-a pa onda moze i ostalo da se nauci. Bice vremena za pravljenje :)

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Nikolavb96 je napisao(la):
Ja ovaj sport volim iz razloga tog sto smiruje zivce. A sto se tice pravljenja musica,strimera i ostalih mamaca to nmg posto nemam strpljenja i nemam dara za te fine poslove. Sasa to sto kazes jesi upravu ali sam ja jos mlad za te poslove pravljenja.. Meni je najvaznije da usavrsim tehniku FC-a pa onda moze i ostalo da se nauci. Bice vremena za pravljenje :)
    Pozdrav Nikola,ti si mlad momak ako je 96 iz nika tvoje godiste,ja imam sina ''96,sto me kvalifikuje da ti kazem neke stvari,svidja mi se sto oces prvo da naucis zabacivanje,to je dosta redak pristup kod nasih musicara.Sto se tice vezivanja musica tu si u zabludi,ne moras da budes vrhunski vezac da bi bio dobar musicar,naprotiv mozes i da ne budes vezac,ali nije lose znati osnovne tehnike vezivanja muva,,visestruko se isplati i finasijski i onako cisto ribolovacki.Sada je tako lako i jeftino doci do upotrebljivih materijala za vezivanje i uz par instrukcija od nekog iskusnog ti vec za nedelju dana si u stanju da sam sebi navezes musice(strimere) i ides da pecas i vatas ribe.Zelim ti puno uspeha u musicarenju i Vezbanju FC i ako ti zatreba bilo kakav savet ili pomoc(narocito oko FC) bice mi drago da ti pomognem.
pozz igor

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
Muve i strimeri mogu da se kupe ali znanje nikako. Nikola samo ti uci FC a tu je Igor da ti pomogne.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ispade da je neko savetovao nikolu da uci da vezuje a da ne uci bacanje?
nauci ti sve nikola i to mnogo bolje od svih nas . mlad si decko i ako te vuce musicarenje i ribolov sve ces nauciti za veoma kratko vreme  ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
sale jako zanimljiv strimer :tbumb:, podseca me na jednu sada vec staru morsku imitaciju "Wired Bunker" strimer sa kojima ganjaju strajpera na okeanu.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
inspiracija su mi i bili morski strimeri  :) ovo mi je prvi probni na ovaj fazon a imam jos nekih ideja za vezivanje 

Nikolavb96

Senior member
Učlanjen(a)
18.02.2014.
Broj reagovanja
0
Hvala Igore. Sale posto si mi ti najblizi od svih ti ces valjda da mi objasnis neke stvari oko toga. Divim se svima koji umeju da prave musice i njima skidam kapu. To da li je jeftinije ili nije to i nije neka sad presudna cinjenica u tome praviti ili kupovati musice. Ipak moje neko misljenje je to da je lepse imati nesto sto si sam napravio nego imati nesto kupljeno. Hvala svima koji zele da me posavetuju i da mi pomognu u vezivanju musica ali vi meni mozete da pojasnite samo osnovne stvari ali ja sam moram da otkrijem neke tajne u svemu tome da bi mogao da budem poput vas iskusnih vezaca musica. Ne samo meni nego svima koji to zele i imaju veliku volju. Vi ste mali majstori sa VELIKIM TAJNAM. Nezelim nikoga da uvredim sa ovim sto sam rekao mali majstori nego samo hocu da kazem da iz ciste dosade i ljubavi prema ovom sportu radjaju se novi lepi i po necemu specijalni mamci. Jos jednom skidam kapu svima koji su profesionalci u vezivanju i isto toliko i onima koji se trude da dostignu taj nivo. Pozz

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
ovaj crveno beli najbolje lovi ispod gazele u bg :hammer: :hammer: :hammer:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
nema tu sta strimer je vrhunski... heh, pre par dana gledam neke materijale, lele samo sto dva meseca nisam nista narucivao od materijala imam osecaj da vec kasnim...sta sve novo ne nadjoh na trgu materijala. Kakve sve strimere I ostalo se da tek sada uraditi ludilo jedno...neke moje ideje ko da su culi I ubacili na trg...bas jucer odem na jednu e trgovinu ma ocas posla sam napunio kosaricu za 80 eura... hehe...odma sam je ispraznio I odustao od te kupovine...probo bi ovo, ono....hehe...jok,  :nowink: ne ne...na kraju se odlucih za tek samo par stvaricica koje mi bas trebaju. Imam bas bucova ovih dana u mislima, mozda se ali samo mozda izcima jedan izlet na tu ribu ove godine pa bi mu ponudio nesto sto nikada nije mogao da vidi  ;) ali otom potom... Kod mene u SLO ga isto ima ali treba se voziti jedno 2h I jos ne poznam terene...ali ko zna...mozda ako bude I kolega hteo. Radije ganjam pastrmku I lipljena, ali bucova nisam proganjao niti ulovio vec dobrih 9 godina.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Prvo dobra volja I masta!  ;)  Onda od alata: stega, ostre makaze, bobina za konac...ostale stvari kao kontrapinceta, finisher cvora, igla itd. su korisni dodatni alati....

Materijal: tu granice sam sebi postavljas...dlake, krzna, perja, sinteticki materijali, lamete, konci, olovo, tungsten, lepkovi, smole, boje itd. Materijale mozed pronaci svuda, npr. u prirodi, kod kuce po ladicama, tavanu, podrumu, spajzi....ili ono najjednostavnije I meni najdraze ako financije dozvoljavaju u trgovini koja je specijalizovana za to.

Umesto kada pocnes da vezes ne vezi od jednom vise razlicitih musica. Tu smo mnogi pravili greske. Odluci se za jednu I onda je navezi barem 10 x pa tek onda krenu na drugu kad budes zadovoljan rezultatom. Polako I bez zurbe. Ako nije prva bas kako valja rasturi I sve iz pocetka...dok ne bude priblizno ista kao ona koju kopiras.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
sve na svetu moze da se nauci i potrebno je uloziti neki rad i vreme u ucenje . kolicina rada i vremena zavisi koliko ti smatras da ti je potrebno znanja ... ucis se do trenutka kada pocnes da hvatas ribe . to ti je znak da su ti muve sasvim dobre , da solidno bacas i da znas da pecas . ako zelis jos vise znanja mogucnosti su ti neogranicene jer putem interneta mozes ostvariti komunikaciju i doci do potrebnih informacija .
od tri stvari koje su potrebne da bi se lepo pecalo musicom prve dve su proste i veoma brzo se nauce . zabacivanje u nivou koji je neophodan za uspesno pecanje moze se dostici za veoma kratko vreme a isto je i sa osnovnim tehnikama vezivanja . treca stvar najpotrebnija se ne uci lako . moras da naucis da pecas . to je proces koji traje godinama i mnogi nikada ne nauce . tu mogu da pomognu iskusnije kolege ali vecinu stvari moras sam da provalis i naucis
znaci ovim redosledom po tezini... najlakse je navezati lovan strimer za beluna , teze je nauciti da mu zabacis muvu a najteze je nauciti gde , kako , kada i na koji nacin provuci tog strimera da bi se riba uhvatila  ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Nema na cemu. Ako ces za bucova strimere da radis nabavi si samo udice, belu polarnu lisicu i beli konac. To ti je za pocetak dovoljno. Ako dodas srebrnu lametu jos imas mazerijal za bucovske strimere za skoro sve normalne uvete na vecini balkanskih bucovskih voda.  Ako ti je lakse nabaviti belog zeca mozes raditi npr. zonkere i imas strimer sa kojim mozes uspesno loviti sve nase predatore.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Nikolavb96 je napisao(la):
Sta je sve potrebno za izradu musica??

Pogledaj ovu temu: http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=2865.0

Ako otvoris prvi link iz prvog posta, na dnu stranice videces vise stepova za samu izradu musica. Najosnovnije tehnike su lepo i detaljno prikazane. Samo ne odustaj...  ;)

Vrh Dno