Strimeri za bucova

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
AndrijaRaketic je napisao(la):
Da li je obavezno otezanje kod vezivanja strimera?
Nema potrebe otezavati strimere. To se regulise vrstom strune ili SH ( F, I ili S). Strimeri su odlicni, po mom ukusu ( sem gurglera),. Bravo  tommylee

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ne otežavaj nikako!Tu sma ja grešku prvu napravio.Ubija rad strimeru totalno.Kao što Ivke kaže imaš strune za to.Moja je tonuća,imam i intermedijalnu ali nisam je još korsitio_Od skoro i jednu plivajuću,zbog plitkih terena sa rastinjem ili durgim preprekama.
Gurgler danas prošao testnu vožnju,ni tonuća struna ga ne potapa!Plop-plop-plop  :yeswink:
Ja našao materijal samo da se dogovrim oko cjene,Andrija ako šta pretekne tebi šaljem link ka trgovcu!

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Bravo Sasa IMe ,bravo Tomy  :respect1:

Jako lepi strimeri,nenatrpani,taman sa finim koloritom. Praznik za oci  :tbumb:.

Malu prednost dajem Sasinim crno-belim '' klasik '',lepe mi se za oko a o fotosima su izlisni komentari svaki .

AndrijaRaketic

Senior member
Učlanjen(a)
08.02.2013.
Broj reagovanja
16
Danas sam prvi put vezivao strimere,uz malu pomoc Mihaila Erovica koji je u tome malo iskusniji.  :)
Sutra ujutru ce biti testirani ako voda bude dobra,nadam se nekom bucovcetu.
Evo kako izgledaju pokvaseni,sve kritike su dobro dosle.  :tbumb:
IMG_9407.jpg

IMG_9401.jpg

IMG_9402.jpg

IMG_9405.jpg

Materijal je polipropilen,dok mi ne stigne polarna lisica i jos nesto od materijala.

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Nemam iskustva sa bucovom ali mislim da ce ovi strimeri da love.  :tbumb:

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Andrija ja radim sa više isperaka a svaki sledeći pomjerim naprijed tako dobijem konus a ne moram da režem krajeve,pogotov kod lisice onda bi uništio dlaku.
Loviće zašto da ne!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
prije skoro pola decenije u nazad kada me je uvatila neka strimeraska groznica sam motao gomile tih "baitfish imitacija" sto od sintetike sto od prirodne dlake. Najvise sam se naucio od USA morskih musicara I njihovih vezaca. Da bi dobili lepu konusnu siluetu od sintetickog materijala radimo konusne snopice bez rezuckanja vrhova. Pomocu noktiju kaziprsta I palca izvlacimo niti/dlake malo pa malo iz sredine snopica. Prvo se izvuce iz sredine pa se onda izvlaci polako ka krajevima. Tako jednostavnim nacinom se dobiju savrseni konusni snopovi materijala. Eventualno se makazama dodatno podsecu nepravilnosti koje narusavaju siluetu konusa. Kod prerodnog materijala to nije potrebno je je on sam po sebi takav. Samo sto u tom slucaju visak poddlake odstranimo tako da snop dlaka koji smo odrezali drzimo na sredini I opet kaziprstom I palcom lagano izvlacimo poddlaku koja je tu cesto samo visak.

Ostalo kako ce te vezati je na vama. Dal u Hi Tie tehnici ili hollow tehnici ili kako to obicno radi Enrico Puglisi slaganjem materijala sa sve cetiri strane vrata udice pa onda frizeraj....postoje jos neke tehnike koje su vise manje varijacije na spomenute teme. Ako se radi po Puglisovom sistemu onda nije potrebno raditi konusne snopove jer ovako I onako sve treba da se sisa specificnom tehnikom u romb, cesalj + makaze...

Sada je vec stvarno dugo proslo od kako nisam motao nista takvo.

AndrijaRaketic

Senior member
Učlanjen(a)
08.02.2013.
Broj reagovanja
16
Danas sam vezao jos jedan. Stigla mi je crna polarna lisica,a bela nije iako sam je narucio. Zbog toga je stomak pravljen od polipropilena. :) Super lepak me zeznuo na ocima,ali nema veze...
strimer_4.jpg

AndrijaRaketic

Senior member
Učlanjen(a)
08.02.2013.
Broj reagovanja
16
Hvala Mafke. :D Dok sam varalicario,voleo sam samo prirodne dekore pa tako i sa strimerima.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
garantovano lovan . ako na ovog sa fotografije na razbijes beluna ja cu da bacim pribor u moravu i necu vise da pecam  ;)

Vrh Dno