Strimeri za bucova

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Danas sam malo isprobavao bucovske hollof lisice...to je nešto predivno, laki za zabacivanje a kroz vodu i u povlačenju imaju perfeeeektan rad, u mirovanju imaju još uvek lepu riboliku 3d siluetu, perfektan materijal...krivo mi da nemam neku bucovsku reku bliže meni...zaboravio bi sve ove jezerske ribe za neko vreme.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Ovo je nešto između strimera za baline i smuđeve, ima karakteristike za obadva ( na Dunavu) dali će i šta udarati na njih vidjet ćemo uskoro...

Prilozi

• Balin smudj suhi.JPG
    Balin smudj suhi.JPG
    569,6 KB · Pregleda: 353
  • Balin smudj mokri.JPG
    Balin smudj mokri.JPG
    536,1 KB · Pregleda: 340

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Auuu,Gogo blago tebi kad možeš da bacaš bucovu ovakve strimere,kod mene je voda toliko bistra... 
Ljudi,nisam mušičario bucova više od nedelju dana! :eek:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
zvezdan je napisao(la):
Auuu,Gogo blago tebi kad možeš da bacaš bucovu ovakve strimere,kod mene je voda toliko bistra... 
Ljudi,nisam mušičario bucova više od nedelju dana! :eek:
E ovo si dobro rekao, samo sam ih bacao i ništa više, voda biiiistra ko ko staklo, vidi se dno na 2 m, balin radi ko blesav ,al moje strimere ne ferma ni 5%, neznam šta da mu bacim, od muke sam čekao veče da se osvetim na smuđevima i... uspjelo.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Probaj da mu bacaš strimere od prirodnih materijala,bez fleša.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
zvezdan je napisao(la):
To je bilo prvo što sam pokušao,smeđkaste nijansu dlake,čisto bijela dlaka,marabu, bijela "bradica" sa crnon dlakom na leđima, ma sve moguće i neće kurva vidi me ili vidi da to nije ribica, nego možda probam sa nekom bojom koja više podsjeća na kedera, a koliko sam vidio (jer je prozirno pa se sve vidi) i kederi su kao promjenili boju - tj. reflketiraju im krljušti -ljuske svijetlo zalenkasto-maslinanstu nijansu okoline,a ništa u toj boji nisam imao, pa ću probati možda s tima ako nađem nešto prikladno.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Gogo je napisao(la):
zvezdan je napisao(la):
To je bilo prvo što sam pokušao,smeđkaste nijansu dlake,čisto bijela dlaka,marabu, bijela "bradica" sa crnon dlakom na leđima, ma sve moguće i neće kurva vidi me ili vidi da to nije ribica, nego možda probam sa nekom bojom koja više podsjeća na kedera, a koliko sam vidio (jer je prozirno pa se sve vidi) i kederi su kao promjenili boju - tj. reflketiraju im krljušti -ljuske svijetlo zalenkasto-maslinanstu nijansu okoline,a ništa u toj boji nisam imao, pa ću probati možda s tima ako nađem nešto prikladno.

Isto i kod mene na J. Mravi to da su kederi promenili boju bas u ovu koju navodis.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Možda ovako nešto?

Prilozi

• index.jpeg
    index.jpeg
    116,5 KB · Pregleda: 382

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Evo našao sam neke materijale u bojama koje otprilike zadovoljavaju moje zamisli, pa da popodne isprobam na bajkošima...

Prilozi

• Strimeri balin suhi.jpg
    Strimeri balin suhi.jpg
    221,4 KB · Pregleda: 337
  • Strimeri balin mokri.jpg
    Strimeri balin mokri.jpg
    326,2 KB · Pregleda: 332

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
@Gogo, meni se posebno dopada ovaj što sam ka zaokružio. Ako može jedan mali savet. To sam počeo i ja da radim tek prije kračeg vremena. Prije nego navežeš materijal za telo (niti, dlaku, krzno, što li več da je) uzmeš nešto krystal flash ili drugi svetlucavi materijal koji imaš i u omeru od možda 1-3% ga umešaš sa tim materijalom pa onda sa time na udicu. To je super stvar na hollow strimerima. Takvi strimeri imaju u vodi ribolik 3D izgled i još pored toga su svetlucavi poput krljušti sitne bele ribe. Od čega si radio tog zelenog. Ja planiram otiću u jednu trgovinu sa materijalima za šivanje i pogledati kakva umetna krzna nude. Oni materijali od kojih rade kosu za pajace/lutke npr. klovnove su idealni za manje strimere. Tanki, mekani, blago svetlucavi i lelujavi te u vodi ne gube svoj oblik.

ps.
Ovaj označeni se meni sviđa jako, ali šta če da kažu bucovi e to je presudno!

Prilozi

• gogo.jpg
    gogo.jpg
    53,4 KB · Pregleda: 265

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Ovaj označeni se meni sviđa jako, ali šta če da kažu bucovi e to je presudno!
[/quote]

I meni je taj "favorit" s obzirom na prozirnost vode, probaću umješati flasha u tijelo, a to ti je komad starog prekrivača za otoman, čista sintetika, al jako mekana, nego reci mi gdje da nađem epoxija koji brzo veže, ovaj moj neopren UV lijepak mi je pri kraju, a nije ni jeftin da se na njemu baziram jer sad već "štancam " muhe pa mi treba nešto količinski više a jeftinije od ovoga, mada mi se svidja da ga nalijem, iznesem na sunce i gotovo bez čekanja.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Gogo je napisao(la):
I meni je taj "favorit" s obzirom na prozirnost vode, probaću umješati flasha u tijelo, a to ti je komad starog prekrivača za otoman, čista sintetika, al jako mekana, nego reci mi gdje da nađem epoxija koji brzo veže, ovaj moj neopren UV lijepak mi je pri kraju, a nije ni jeftin da se na njemu baziram jer sad već "štancam " muhe pa mi treba nešto količinski više a jeftinije od ovoga, mada mi se svidja da ga nalijem, iznesem na sunce i gotovo bez čekanja.

pa sve trgovine koje prodaju lepkove, booje i lakove bi trbale da imaju i taj epoxy lepak. Prodaje se u dve tubice...imaš 5minutni i neki su taki da im treba npr. 2,5h. Te što se duže suše ne bih preporučio ako nemaš Epoxy Fly Rotator/Dryer

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Čini mi se da samo ja do sada nisam imao ovakve strimere. Evo prvog a biće ih naravno još :D

main.php

4 cm

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
To je to, za bucka neprevaziđene boje.

Vrh Dno