Strimeri za bucova

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
i ovako nesto...

Prilozi

• DSCN1415.JPG
    DSCN1415.JPG
    268,7 KB · Pregleda: 196
  • DSCN1417.JPG
    DSCN1417.JPG
    220,4 KB · Pregleda: 204

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
malo me zezaju oci ali usavrsicu a sto se tice epoxija, provalio sam foru posle treceg i ne treba mi ratator za susenje, samo ga zabodem u stiropor i za pola sata ko secer

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Samo malo manje epoksija,inače boje su njegove,probaj i na udicama dužeg vrata da napraviš neki.Ima situacija kad ćeš na udicama kratkog vrata imati promašaj u svakom napadu.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
danas idem sa rancicem na bucova pa idem da namunjim jos nekog, hvala na savetu

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Je li počeo kod vas,ja danas idem da ga probam nekim teškim strimerima!

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
jos pre dva vikenda je bio aktivan u ovcar banji, idemo danas pa sta Bog da, tada su ga lrpo imali na varalicu, za pre podne po 2-3 komada, nije lose, ipak je ledena voda

nabio se ja u maticu i bacam do neke stene a jedan varalicarac dobacuje da su bas tu ogromni i ako mi udari na moje "stapce" sve ce da mi pokida...

pa neka pokida... 8)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Koje štapče,klasa,ja ga pecam na peticu.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
4-5, linea efe, onaj varalicarac rece da su tu bucovi oko 4kg...
ali onoliku vodu nisam video. ljudi moji, nismo ni usli, spakovali se, otisli na gruzansko jezero i zarakijali se sa nekim kamperima, divni ljudi... nose rakiju  :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
sasats je napisao(la):
strimer kad sa nakvasi dosta je tezak.

nemora biti, ako je strimer prozračan i nije od krzna nego recimo od sintetike ili dlaka (kakav bi i trebao biti idealan bucovski strimer) on ne upija vodu i daleko ga se može izbaciti i ne tako ultra brzom peticom. Za strimere tipa "zonker" valja imati nešto jači štap, recimo sedmicu ili jako brzu šesticu. Pa čak i te od krzna kao što su zonkeri i slični bi se dalo daleko peticom baciti jer se za bucova uglavnom rade u dužinama max do 7cm, večinom je to od 4-6cm.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Peticom od prošlog leta bacam sve moje mušice,pa i strimere za smuđa sa otežavajućim očima.Jedino za štuku idem sa sedmicom.Inače moji strimeri za bucova su jako siromašni materijalom,tako da i nisu nešto mnogo teški!

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
slazem se u potpunosti, one strimere koje sam gore napravio lagano bacam na pristojnu daljinu (da se frljam sa metrima), sasvim su lagani i lepo lete

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
strashni necu da te plasim ...ali imao sam prvi stap lineaefe #5 placen je negde oko 40dm i pukao je na pola u toku bacanja :'(

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
sad cu mozda da lupam gluposti jer nisam strimeras i svo moje iskustvo sa istima se zasniva na 15 min bacanja lakog strimera duzine 7-8 cm stapom klase 6 na plitkoj bari....

ne tvrdim da je nemoguce , ali smatram za mucenje i pribora i ribolovca bacati strimer stapom klase 5,osim ako to nije neki ekstremno brz i jak stap.strimer kad se nakvasi bez obzira od kog je materijala veoma poveca svoju tezinu,a da nepricam o povrsini i otporu vazduhu koji stvara pri letu.mozda lupam jer nisam probao(tek ove godine planiram da postanem strimeras)kanap #5 nema dovoljnu tezinu da bi dao dovoljno energije takvom strimeru za let na potrebnu daljinu.
postavicu jedno pitanje...dali tvrdite da ste u stanju da sa mojim sage SLT 586-4 podignete sa vode na daljini od 15m strimer duzine 6-7 cm ,i uz dva tri zamaha isti vratite na vodu na daljinu od 20-25m ?ja nisam probao ali odmah kazem da ne mogu(ili ne umem??)
mislim da je za bucova neki minimum klasa 6,bar kod mene jer zabacaj za tu ribu na moravi mora biti sto duzi.jer je neverovatno kako uoci ribolovca i odmah promeni lokaciju.a nemoguce ga je pecati uvek sa obale zbog rastinja ,cak su i mesta na kojima je to moguce veoma retka

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Pitanje i dileme su na mestu.I ja sam skoro ceo život,ne računajući period početka mušičarske karijere,bacao štapovima klase 7.Od prošlog leta koristim samo peticu.Razlog ovakvoj promeni je jednostavan,peticom,koju ne osećam u ruci,mnogo bolje kontrolišem zabacivanje malim strimerima koje ja preferiram u lovu bucova,osećaj kada udari riba preko 2kg. neću ni da spominjem.E sad,pošto ja u lovu bucova mnogo više pažnje posvećujem opservaciji ribe koja se hrani i,ako je moguće potpunom prilaženju mestu na kome se hrani,meni zabačaji preko petnaestak metara više odmažu nego što imaju koristi.To zavisi naravno i od konfiguracije terena na kom se peca.Kod mene je bucov i na pet metara od obale,ali i na 25.Ako baš moram da bacim preko 20 metara,double haul sa vrha keja,i leti petica sa sve strimerom dokle ti volja.Na tako velikim daljinama nikad nisam imao mnogo uspeha.Jedino sam prošle godine kovnuo jednog dvokilaša sa celim izbačenim kanapom.Strimeri koje ja koristim kad se izbistre vode su lakši i od nimfica,vrlo malo materijala,vazdušastog,koji se prilikom dva mahanja već osuši,dovoljno su lagani za bacanje peticom.Ovo su iskustva sa Dunava i Drine,na kojoj sam lovio bucova nekoliko puta,i to uvek na daljinama ne većim od petnaestak metara,na drugim rekama ne znam kako je!

Vrh Dno