Strimeri za bucova

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
huskyjerk je napisao(la):
Ja sam ovde zalutao, nisam musicar, strimere bacam klasicnim varalicarskim priborom kao predvez Cast Masteru (kad je bucov na dnu)ili vaser kugli (kad je bucov na povrsini), a i Sava je malo velika za musicarenje, treba zabaciti 50 metara do bucova, svejedno sa obale ili iz camca jer mu se ne moze prici blize, u kombinaciji sa Cast Masterom ili Pilkerom od 30 gr. bucov u 70 % slucajeva udara varalicu a ne strimer, a desavalo mi se da sam hiljadu puta pozeleo da se vaser kugle prave sa udicama jer je bucov dovoljno cesto udarao kuglu u trenutku brzog povlacenja

em si zalutao,em nemas pojma  :hammer: :hammer:

Hunter

Senior member
Učlanjen(a)
10.12.2006.
Broj reagovanja
0
ja sam prije lovio sa vaser kuglom i 3 mala streamera ispod...bogami je bilo rokenrola kad su pucali u kuglu.
sad lovim samo na streamere,puno je zanimljivije.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
huskyjerk je napisao(la):
Ja sam ovde zalutao, nisam musicar, strimere bacam klasicnim varalicarskim priborom kao predvez Cast Masteru (kad je bucov na dnu)ili vaser kugli (kad je bucov na povrsini), a i Sava je malo velika za musicarenje, treba zabaciti 50 metara do bucova, svejedno sa obale ili iz camca jer mu se ne moze prici blize, u kombinaciji sa Cast Masterom ili Pilkerom od 30 gr. bucov u 70 % slucajeva udara varalicu a ne strimer, a desavalo mi se da sam hiljadu puta pozeleo da se vaser kugle prave sa udicama jer je bucov dovoljno cesto udarao kuglu u trenutku brzog povlacenja

Mozda izgleda da si zalutao ovde ali nemora biti. Mozda je bas dobro da si dosao ovde i izcitavanjem iskustava dobijes i drugacije poglede na lov bucova. I ja sam ga poceo loviti tako da bi okacio pilker ili neku manju kasikicu mada sam ja u tim slucajevima lovio vise na strimera.
Ratmisli o tome da probas ff priborom...

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Probaj pa javi,Milanče je sa ovakvim smuđa lovio.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ako je sve ovo epoksid ili silikon - napravio si varalicu.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Markovic je napisao(la):
Sta mislite o ovome za Bucka?

Na slične sam lovio smuđa, ali i par sitnih bucova. Ipak, težak je (vidi olovo na udici kod glave ispod oka) i radi najbolje pri samrtnički sporom džigovanju iznad krša  :) pa je pre za smuđa :yeswink:

Prilozi

• IMG_3553(2).JPG
    IMG_3553(2).JPG
    93 KB · Pregleda: 1.086
  • IMG_3551(2).JPG
    IMG_3551(2).JPG
    70,3 KB · Pregleda: 487

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Za smuđa je dobar,za bucova više volim ovako nešto.

Prilozi

• bucovski2.jpg
    bucovski2.jpg
    105,9 KB · Pregleda: 787

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Markoviću,
malo se zezam druže.
Kako praviš ovog strimera za smuđa. Treba mi za gružansko jezero, ima smuđa.

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
Rancic je napisao(la):
Markoviću,
malo se zezam druže.
Kako praviš ovog strimera za smuđa. Treba mi za gružansko jezero, ima smuđa.
Ovog Strimera za Bucova je zaista lako napraviti , fora je samo u materijalu
Siliskin je u pitanju

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Markovic je napisao(la):
Sta mislite o ovome za Bucka?

Ja mislim da bi to bilo jako fino...prije mesec ili dva sam gledao taj materijal u nekim nasim radnjama sa ff i ft opremom/materijalom/alatom ali nisam kupio taj "sili skin" materijal. Ima ga u raznim bojama i odlican je za imitiranje kako Milance kaže kedera koji če uskoro da se "ukruti". Za more je isto tako dobar, barem ga koriste morski mušičari.  Ima ga u raznim bojama: http://members.ij.net/danscustomflys/FlyTyingSiliSkin.html

Ako bi uradio takvu ribicu od cca 5cm zašto da ne za i za bucka, može se s time uraditi extra realno verna imitacija za bucova a zbog palete boja sili skina koje se nude na izbor "flajtajerima" može se raditi i za mutnu, mutnjikavu i bistru vodu...za bucova/bolena. Treba probati u svakom slučaju.
Evo jos jednog nacina kako vezati muvu koristeci ovaj materijal http://www.aswf.info/images/ASWF_TYING_VIDS_SF_SILI_SKIN.mov i jos jedno jednostavnijeg http://www.aswf.info/images/siliskin.pdf
Ima jos puno nacina i sa onakim repicom kao sto si ti dao, pa i sa marabujem itd.
Dobra je ta tvoja. Mogu se raditi i neotežane i otežane...Ja sam ljubitelj neotežanih strimera ili vrlo malo otežanih...mada imam i ja po kojeg od "po kile".

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Markovic je napisao(la):
Siliskin je u pitanju

Ne bih rekao da je baš lako, kažu da je taj materijal vrlo zajeban za rad!!! A i udica je specifična, sa ugrađenim olovnim otežanjem. Ovaj moj je dobijen na poklon, original UMPQUA fly
http://www.umpqua.com/pc-848-29-gummy-minnow-chockletts.aspx

P.S. Jel si ti sam uradio onog sa tvoje fotke?

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
Milanče je napisao(la):
Markovic je napisao(la):
Siliskin je u pitanju

Ne bih rekao da je baš lako, kažu da je taj materijal vrlo zajeban za rad!!! A i udica je specifična, sa ugrađenim olovnim otežanjem. Ovaj moj je dobijen na poklon, original UMPQUA fly
http://www.umpqua.com/pc-848-29-gummy-minnow-chockletts.aspx

Veruj mi na rec da je lako treba samo malo ovlaziti  :drool:prstice
A sto se tice udice i otezanja samo namotas malo olovne zice i super lapak preko

P.S. Pomogla mi  komsinica   :smoke:

Vrh Dno