Strimeri za bucova

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Evo jednog malečkog za oblačno vreme!Jaku ljubičastu boju ubijaju plava i siva pa bi iz njegove perspektive to moglo da bude presudno!

Prilozi

• sivko.jpg
    sivko.jpg
    70,4 KB · Pregleda: 129
  • njegova perspektiva.jpg
    njegova perspektiva.jpg
    64,5 KB · Pregleda: 119

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Odličan....jučer sam gledao na youtubeu jato malih ribica kako ih tamane Lucevi negde na našem meditaranu. Lepo se moglo videti da iako su na suhom srebrne, pod vodom  i uticajem svetlosti koje se lomi kroz površinu vode njihovi bokovi dobijaju baš ljubičastu boju...ovo što si uradio izgleda kao da si gledao takav prizor i po tom uzoru radio...ako mene ko pita šta za ovakvu ideju ne bi rekao da je samo odlična ili dobra jer to se ionako več vidi i iza aviona  :tbumb: nego i genijalna kombinacija boja. Zaista genijalna! Oponaša ribice koje su maximalno metar ispod površine ili svega par cm ispod površine. Kod mene na jezeru takve male ribice dobijaju više sivo rozikastu boju ali verujem da bi i kao takva dobro prošla. Na dunavu nisam ronio i gledao male uklije kako one izgledaju u zelenoj ili pak mutnoj vodi ali predpostavljam da bi se u bistrim delovima pokazala bar približno kao takva....no, to je kako ja vidim mojim ljudskim okom pod vodom kroz masku a kako tu vide ribe ko će ga znati. Sve jedno, zasta odlična i genijalna imitacija.  :tbumb: :yeswink:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Seb,ja takođe često mozgam kako izgleda taj keder pod vodom,i koju boju ustvari on ima pod vodom u vidokrugu bucova!Zadnjih nekoliko godina,od kada postoji veštačka plaža u Kladovu,imao sam prilike da sedeći u bistroj vodi,u plićaku,vidim kako u vodi izgledaju sitni kederi koji bi se skupljali oko mene!Oni se u vodi gotovo provide,zelena boja leđa koju mi vidimo na površini,u bistroj vodi izgleda bledo maslinasta,gotovo providna,vidi se abdomenčić žute boje,srebrne i bele boje nema nigde osim kad telašce naglo promeni kretanje ili pod pritiskom grabljivca koji diže ribu na površinu!Zato mi se čini da će ovi materijali biti dobri baš za bucovske strimerčiće jer su apsolutno transparentni i mogu da se kombinuju do besvesti!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
ja ne mozgam mnogo  pretpostavljam da su kod mene već na pola metra dubine skroz tamni jadni ..

Prilozi

• Tamish.jpg
    Tamish.jpg
    123,3 KB · Pregleda: 114

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ha,ha,da znaš,u ovom oranju sa slike odmah postaju crni!Kod mene ovakva boja vode u martu :blush:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
vrlo dobro razmišljanje i opažanje, u tome i je uloga transparentnosti da imitacija izgleda što realnije po vodom s toga npr. prozračni clouseri od malo bucktaila imaju tako dobre rezultate...neke imitacije su toliko proste za navezati i kada je gotova ne liči ni malo na nešto što smo hteli imitirati ali u vodi oživi i odradi željeni posao.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Evo jednog usranka za bucova ::),možda se grabljivac popali kad vidi govance u stomaku!

Prilozi

• hollow.jpg
    hollow.jpg
    61,4 KB · Pregleda: 152
  • wet hollow.jpg
    wet hollow.jpg
    65,8 KB · Pregleda: 140

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Zvezdane,  :tbumb: svaki je bolji i bolji a prvi je več bio savršen  :yeswink: šta više reči..."Zvezdan Učkur Guru"  ;) :tbumb:

:respect1: :respect1: :respect1:

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
Jadnicko se vec uneredio od straha, jer zna sta ga ocekuje.
Svaka cast Zvezdane.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ovaj usranko je samo evoluirao....bese jednoc, zvezdan navezao isto jednog malo kalsicnije i isto mu je bilo ime usranko, tog je zveki jednog dana vodio po plicaku, desi se tu neka nezgoda i usranko se zapleo, zveki se nesto tu mucio da odmrsi dok je usranko lelujao u vodi...tu se od nikud pojavila neman kabadahijska i odnela usranka...evo, sada se je rodio novi usranku, novi, lepši, bolji, najjači, najsnažniji, najhrabriji ;) i jedva čeka da zaroni negde pod kladovom.

Sečam se da je Zvezdan jednom baš spomenuo ovu priču pa sam se sada toga prisetio, ako sam malo šta dodao ili ispustio zvezdan če me popraviti  :)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ha,tako je Seb,mada je taj usranko bio mnogo smešan,ipak,tresnuo ga je i iskidao jedan što se muvao po plićaku tog vetrovitog dana!U zadnjem metru do obale tipet se zakačio za izbočinu na keju a usranko je ostao da se ljuljuška po talasima!Dok sam ja sa vrha keja cimkao zakačeni deo tipeta,slobodni deo sa strimerom je pljuskao na 10 cm od obale!Kako sam bio potpuno fokusiran na zakačeni deo,nisam ni gledao usranka sve dok na mestu gde je do tada tarlahao nije odjeknula eksplozija!Kontakta sa štapom nije ni bilo jer je tipet odmah pukao na mestu gde je bio zakačen za izbočinu na keju!Inače,ovde su poznati napadi bucova u poslednjih nekoliko centimetara do obale!Mnogo puta sam ih doživeo i oni su opasni za slabu čuku!Dešavalo mi se par puta da mi srce prolupa kao ludo posle ovih iznenadnih napada u obali!

Vrh Dno