Strimeri za bucova

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Samo rokajte ljudi,valjda će da rokaju kapitalci ove godine!
Ja sam ove repiće uradio na nekoliko strimera,i toliko sam zadovoljan da mi dođe da ispraznim kutije sa svim prethodnim!Ja ih radim da budu što fleksibilniji,ove crvene i crne niti za repić malo bogatije spremim na tanji,beli deo!Puštam i da kompletan repić bude malo duži,jer zbog načina vezivanja on nema šanse da se zamrsi za udicu,a tako dugačak ima strahovit rad.Ceo strimer vijuga i lomi zbog repića,koji radi kao tvister!

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
E sada pitanjce za fly-tyere ovde:
Da li je obavezno koriscenje epoksia kod izrade bunkera ili je moguce upotrebiti neku alternativu (citaj kap super-lepka) za dobijanje sulete?
Kusao bih da smotam jedan, pa sta mu dobri Gospod da (prva "kreacija" ili "kretenacija" koju bih vezao  :D)?

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Prle siluetu ne dobijas koriscenjem epoxija, super lepka i sl, vec adekvatnim rasporedom materijala (uckura recimo  :D) koji ako situacija zahteva podsisas kako ti odgovara. Ta hemija ti sluzi pre svega da montiras oci, i eventualno da samu glavu malo ojacas i ulepsas. Nisam probao na ovom tipu strimera da oci zalepim super lepkom, ali iz iskustava sa drugim mogu ti reci da je epoxi ipak znacajno zahvalnije resenje.
Imas ovaj sajt http://www.aswf.info/multimedia/flytying.html koji mislim da je Zvezdan vec stavljao na forum, pa odgledaj kako baja pravi SF PEANUT BUNKER-a

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Vec smo govorili na forumu pod temom bunker tipa strimera glede sisanja. Materijal se veže jednako sa gornje i donje strane vrata udica i tako do glave, razčešlja se i onda to ne liči na ništa a kamo li ribu onda se tako pljosnato razčešljano može pošpricati lakom za kosu da bi se lakše, preciznije i jednostavnije šišalo mada ja radim i bez toga. Šiša se od repa prema glavi da se dobije romb sa dužim stranicama kod repa. Oči se prilepe epoxyem, super lepokm, silikonom, nekim jakim kvalitetnim head cementom, sve ovisi čime raspolažemo.

Ako se želi postići zaobljena bunker-like silueta bez šišanja onda se to veže vrlo slično ali sa svega par pramenova materijala gore i dole i glavu se može blago natopiti lakom za nokte ili jakim head cementom. Sve je to več spomenuto i postavljeo je dosta linkova na forumu i ako pod searchom upisemo bunker ili nesto u vezi sa tim otvorit ce se mala riznica svega i svacega vezanog za ove tipove strimera.

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
Hvala lepo svima na odgovorima.
Slike eksperimenta postavljam cim zavrsim vezivanje (i cesljanje uckura pre toga  :D) ma na sta to licilo.

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
kolega Prle,imas moju moralnu podrsku! :D
i ja cu jos malo da se oprobam u pravljenju nakaza.... :D

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Svi koji bi da se okušaju u pravljenju bunkera neka pogledaju ovaj video.Tu je sve sažeto,od tehnike vezivanja do šišanja i lepljenja očiju!
http://epflies.com/index.php/video-access?___store=default/?SID=4oo7c9calc32fvlgf727v1sl46

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Veći rep,bolja akcija!

Prilozi

• keder.jpg
    keder.jpg
    163 KB · Pregleda: 179

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
Prvo da se izvinim svima za mali off-topic.

Kao sto obecah, probao juce da namotam nesto, ali ne vredi. Zato nema slika.
Kako nemam nista od alata, spicanglama i stolarskom stegom sam i uspeo da fiksiram udicu za motanje, ali bez bobine i sa koncem iz ruke nema motanja. Materijal bezi kao da je ziv, jer nema sta da zadrzi konac koliko-toliko svojom tezinom da se ne rasplice.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Sitnina...

Prilozi

• small bunker.jpg
    small bunker.jpg
    107,2 KB · Pregleda: 146

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ništa!Preko čvora koji formira struna prvo ide super-lepak,crni lak za nokte,i na kraju epoksi!Ja sam probao nekoliko puta da ga iščupam na svim strimerima na kojima sam radio ovu kombinaciju,i nikad nisam uspeo!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Mešavina prirodnih i veštačkih materijala!Poliester,polarna lisica,paun...

Prilozi

• mesavina1.jpg
    mesavina1.jpg
    119,4 KB · Pregleda: 166
  • mesavina2.jpg
    mesavina2.jpg
    110,1 KB · Pregleda: 163

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Ja na gornjeg stavljam kintu - dojava (iz prethodnih godina) :yeswink:

P.S. Još da si i beli stomak napravio od lisice ;)

Vrh Dno