Strimeri za bucova

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Juce sam sreo Rancica na Sumarickom jezeru, jurio basove i probao sam nekog Zvezdanovog strimerica, ljudi moji, ma ko prava ribica...samo bas nezainteresovan, u toku mu mrest :doh:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
To me je i privuklo ovom načinu vezivanja i ovom materijalu,zaista neverovatno izgleda sve to u vodi.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
zvezdan je napisao(la):
To me je i privuklo ovom načinu vezivanja i ovom materijalu,zaista neverovatno izgleda sve to u vodi.

a jel si probao od ovog materijala da vezes xxl strimere za stuku ali ne na ovaj nacin nego kao sa klasicnim krznom posto lako mogu da se izvuku dugaske niti a ima ga u mnogo boja...? Ja razmisljam u tom pravcu...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
strashni je napisao(la):
a jel si probao od ovog materijala da vezes xxl strimere za stuku ali ne na ovaj nacin nego kao sa klasicnim krznom posto lako mogu da se izvuku dugaske niti a ima ga u mnogo boja...? Ja razmisljam u tom pravcu...

probaj razmišljati  u tom pravcu da upredeš/udabiraš taj materijal ali tako da izgleda kao rekta mekana četka ili kao "praško" ;)

Pre četiri sezone sam ja tako radio neke rh-e za štuku ali koristio sam craft fur

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
moze i to nego hocu da napravim veliki strimer koji nece mnogo da pije vodu pa da mi oteza zabacivanje a da bude bas bas veliki...

ovako nesto
http://pikeflyfishingarticles.blogspot.com/2009/10/flared-pike-streamer.html

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Možeš bez problema da izvučeš pp kako voliš,ne moraš da ga sečeš da bi formirao siluetu,posebno kod tih velikih strimera.Pravio sam dosta takvih za štuku,u dužinama do 15-16cm,pa i duže.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
deluje kao lako izvodljivo a jeftino je (prilicno jeftinije u odnosu na krazna), dostupno, lako se vezuje i ima prednost da ne pije mnogo vode a izbor boja je fenomenalan  :tbumb:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ja sam za ovih godinu dana isprobao mnogo vrsta polipropilena,od onih jako finih,do prilično žilavih.I sam Puljizi fibers je prilično žilav pp,koji ima odličan sjaj.Finiji pp je odličan za manje strimerčiće,dok se žilavijim mogu lepo raditi i strimer preko 10cm.

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
strashni je napisao(la):
moze i to nego hocu da napravim veliki strimer koji nece mnogo da pije vodu pa da mi oteza zabacivanje a da bude bas bas veliki...

ovako nesto
http://pikeflyfishingarticles.blogspot.com/2009/10/flared-pike-streamer.html

Buck tail(volumen) i puno pera iz sedla/skalpa(duzina), plus malo sintetike daju odlicne zivahne i lagane strimere i preko 25 cm duzine.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Baljsko!

Prilozi

• 3.jpg
    3.jpg
    108,3 KB · Pregleda: 130

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Evo par komada, da cujem kritike ali i gde i kad bi bili primenjivi.

Prilozi

• #1a.jpg
    #1a.jpg
    138,3 KB · Pregleda: 166
  • #2a.jpg
    #2a.jpg
    182,7 KB · Pregleda: 162
  • face a.jpg
    face a.jpg
    147,1 KB · Pregleda: 164
  • back a.jpg
    back a.jpg