STRIMERI ZA SMUĐA

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ovo je moj novi favorit za smuđa,blind flashboy.Nikakve filozofije nema,ceo je napravljen od flašabua,sa tim što se oči razlikuju od strimera koje sam do sada pravio za smuđa.Oči bez zenica dobro odražavaju ribicu kojoj se život neumitno gasi u očima.Mutnjikava,sivkasta boja očiju izgleda dobro provocira smuđa na napad.Ovaj strimer se može voditi i kao jedva živa riba,ali i kao strvina prepuštena vodenoj struji(flašabu ovde odvaljuje svojim kvalitetom),smuđ koji je meni kidao,a bio je dobar,udario je na mrtvu vožnju.

Prilozi

• blind flashboy.jpg
    blind flashboy.jpg
    88,2 KB · Pregleda: 1.078
  • blind flasfboy2.jpg
    blind flasfboy2.jpg
    86,4 KB · Pregleda: 914

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
fenomenalno, oduševio si me ovim tekstom i strimerom  :tbumb:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Oči su od prizmatik folije dobro zalivene epoksijem.Dobro je pre stavljanja očiju na strimera,malo ih zamutiti trljanjem prsta preko folije,to će joj oduzeti sjaj i dati očima taj mutnjikavi izgled.

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
prosurfao sam malo, ali i dalje ne kužim što je to prizmatik folija  :doh:

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Evo ovde vidi: http://www.musicarenje.org/index.php?topic=2017.0

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
zvezdan je napisao(la):
Ovo je moj novi favorit za smuđa,blind flashboy.Nikakve filozofije nema,ceo je napravljen od flašabua,sa tim što se oči razlikuju od strimera koje sam do sada pravio za smuđa.Oči bez zenica dobro odražavaju ribicu kojoj se život neumitno gasi u očima.Mutnjikava,sivkasta boja očiju izgleda dobro provocira smuđa na napad.Ovaj strimer se može voditi i kao jedva živa riba,ali i kao strvina prepuštena vodenoj struji(flašabu ovde odvaljuje svojim kvalitetom),smuđ koji je meni kidao,a bio je dobar,udario je na mrtvu vožnju.
Hvala Zvezdane, e nećeš vjerovati ja takav napravio , al ne za smuđa nego probao za štuku  :hammer: nije im se svidjela, ja sam moga nazvao "božićno drvce" u biti materijal je sličan kao tvoj, flash trakice bez očiju, al puno trakica i u drugim bojama-pored ovih tvojih (crvena,smeđa,ljubičasta).
Štuki se nije sviđao, probaću ga malo "osiromašiti" očerupati, pa prilagoditi za smuđa... :bye:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Pogledaj ovo,ja oči pravim od srebrne.
http://www.musicarenje.org/index.php?topic=1201.msg16639#msg16639

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Evo i mojih božićnih ukrasa o kojima sam pričao,u suhom i mokrom stanju. Manje sam sada radio, a veliki je bio namjenjen štuki koja ga baš i nije primjećivala, možda će ga koji veći smuđ bolje primjetiti i popapati.

Prilozi

• bozicni ukrasi.jpg
    bozicni ukrasi.jpg
    405,7 KB · Pregleda: 840
  • bozicni ukrasi mokri.jpg
    bozicni ukrasi mokri.jpg
    394,1 KB · Pregleda: 1.032

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Evo perfektne kombinacije materijala za smuđa kad je bistra voda, malo kristal fleša i zelenog praška.Na ovakvog strimera sam večeras lepo lovio iako je voda bistra kao limunada.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
zvezdan je napisao(la):
Evo perfektne kombinacije materijala za smuđa kad je bistra voda, malo kristal fleša i zelenog praška.Na ovakvog strimera sam večeras lepo lovio iako je voda bistra kao limunada.
Jel mi se čini ili ima "otežane" oči ?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Što se tiče dužine strimera, možda bi se večina nas složila da je idealna dužina 5-8cm. Ako imate običaj da bacate te manje strimere od oko 5-6cm i čak imate osečaj da če vas oni krupniji strimeri ostaviti bez smuđa imate pravo. Ostavit če vas bez "porcijaša". Ok, priznajem i ja lovim često malim strimerima ali tu i tamo treba baciti i duže. Ja sam največe dobio na duže. Isto tako i drugi mušičari po svetu. Naravno to ne isključuje mogučnost da se ulovi kapitalan smuđ manjim strimerom. Dok sam varaličario meni su se porcijaši zaletali i na originala od 12cm. Večim strimerom radimo selekciju, to svi znamo ali ohrabrio bi vas da koji ne bacate i duže strimere smuđevima da tu i tamo to probate....možda padne kakvi smuđ od 5 ili 10kg :D ;) Na Dunavu sam sa mojim prvencom koji nije baš sitan i mršav polovio lep broj smuđeva oko 50cm. I jednog jako lepog ovde na jezeru. Sa manjima sam isto lovio takve ali i manje. Na rekama ga je lakše prevariti i ja ču prvu priliku opet iskoristi u nadi da ču sledeči put na dunavu piknuti nekog pravog...a ko zna možda i ovde na jezeru uspem kakvog velikog baš takvim dugačkim strimerom. Tu i tamo gde mislite da radi krupan smuđ ne bojte se probati i dužim strimerima.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Sutra tj. danas počinjem da tražim naftu po dvorištu i pravim brvu bušotinu. SAMO JA NEMAM LEPU VODU :doh:
Izvinjavam se na upadu :'(

Vrh Dno