STRIMERI ZA SMUĐA

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Gogo je napisao(la):
Evo perfektne kombinacije materijala za smuđa kad je bistra voda, malo kristal fleša i zelenog praška.Na ovakvog strimera sam večeras lepo lovio iako je voda bistra kao limunada.
Jel mi se čini ili ima "otežane" oči ?
[/quote]
Gogo svi moji strimeri za smuđa imaju otežanje, što u vidu ovakvih očiju, što od olovne žice.Seb,imam u kutiji par velikih strimera za smuđa, na žalost ovde još uvek nije u obalu ušao taj krupniji, njegovo vreme tek dolazi.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Evo najnovije varijante,po Zvezdanovim uputstvima, malo flasha,malo zeca,malo marabua, malo smeđe dlake...otežan , nisam mu stavio oči, namjerno, da probam i ovako. Dosad bacao okata čudovišta pa mi nešto neće, da probamo i ovako.

Prilozi

• smudj.jpg
    smudj.jpg
    189,4 KB · Pregleda: 537

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Nije zlato sve što sija... evo dokaza, ovaj lijepi strimer nakon skoro 2h bacanja mijenjam,jer ga nije ni pipno, starim olinjalim strimerom za bajkoše, udica za pastrvske strimere - to je bila jedina mana.
A koliko su "sjeli" na taj strimer vidi se tj. više se ne vidi označeno na fotki, a to su mjesta gdje je bilo žute dlake ( očerupo ju je jedan 60+ smuđ ), mala i uska udica. No bila je jedina iz kolekcije a da sam je mogao tako blizu obali - skoro na obalu - bacati, a u tim nijansama, dakle žuto bijelo je bila kombinacija na koju je ludovao. Danas pravim tome slične na adekvatnijoj udici.

Prilozi

• Ocerupani.jpg
    Ocerupani.jpg
    163,6 KB · Pregleda: 558

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Šta kažeš na onaj gornji ništa? Kod mene takvi rade posao, nema pravila, to je lepota ove igre.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Gogo je napisao(la):
zvezdan je napisao(la):
Šta kažeš na onaj gornji ništa? Kod mene takvi rade posao, nema pravila, to je lepota ove igre.
E baš tako, kod mene izgleda vole jako jednostavno, što jednostavnije.

Mislim da je ključno bilo otežanje (tj bez otežanja!) i pravi čas!!! Da si imao i onog gornjeg neotežanog, na njega bi zadržao tu 60-ticu :yeswink:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Milanče je napisao(la):
Gogo je napisao(la):
zvezdan je napisao(la):
E baš tako, kod mene izgleda vole jako jednostavno, što jednostavnije.

Mislim da je ključno bilo otežanje (tj bez otežanja!) i pravi čas!!! Da si imao i onog gornjeg neotežanog, na njega bi zadržao tu 60-ticu :yeswink:
Ima tu nešto u tome što kažeš, nemogu vjerovati da u 2 mjeseca tri tako različite nijanse igraju toliku ulogu, prije će biti samo vođenje i mjesto plasiranja. Tj. gdje je primjećen, a opet nakon čerupanja sinoć sam probao i stari fluo žuti-isto olakšan- koji sam im morao vaditi iz grla prije mjesec i pol a sad - sinoć ni njega nije htio, već samo tu bijelo žutu kombinaciju. Vrag ga zna riba je to.

P.S. Slično kao kad sam ga dobijao prij par godina na meso, u minutu sam ga znao točno kada i gdje i onda je jedno vrijeme nestao, promijeni vrijeme i mjesto hranjenja, pa dok ga ne nađeš ponovo pušaona. A sinoćnji mali "cmok" na 5 cm od obale koji sam čuo krjičkom uha i vidio krajičkom oka bili su presudni. Samo kad se javi lako je, al dok je tišina uhuuu.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ja ne bacam strimer smuđu ako nije otežan, ovde uveče, kad krene smuđev cug, puštaju vodu kao ludi sa elektrane jer je tada povećana potrošnja struje, i da bih strimer koliko-toliko zadržao na željenoj dubini moram da ga otežam. Drugo, kad mi je otežan strimer, prilikom povlačenja osećaj punijeg štapa mi je od presudne važnosti zbog pravovremenog kontriranja. Dok su letos bile velike vode, bacao sam strimere koji su bili otežani skoro kao tvisterske glave :hammer:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Nisam izdržao morao sam napraviti još par novih verzija, po meni za ovo doba godine  :hammerhead: e sad jel je il nije, to će smuđevi da kažu. Sličnih sam vidio i kod Sebastiana i kod Zvezdana, ovo je neka moja inačica, bez otežanja, možda mu ova velika epoxi glava sa očima bude ili prednost ili mana. Ne mogu se oteti mišljenju da oči nisu baš uvijek faktor koji pomaže, a u zadnje vrijeme hmm, do sinoć bilo je dosta loše. Nema veze ako se uspijem izvući danas probaću ga u sinoćnjem terminu ( naravno već kasnim ali...) i na istim mjestima gdje sam imao hrpu udaraca pa će da vidimo. Inače u vodi radi izvrsnu siluetu ribice. Ovo na slici je u polu mokrom stanju.
PS Na fotki dominira žuta, no nije tako bijela je u većini samo se zbog vode izgubila, crnih leđa dlaka je tek par komada, a crvenog marabua da malo zasoli. Kakve gluposti ... kad oće udara on na sve ovo je više da se meni svidi, pa sam onda malo sigurniji u sebe na vodi.

Ispod je ostatak jata ili roja, gdje spada strimer u muhe ili ptice ?

Prilozi

• smudj 2.jpg
    smudj 2.jpg
    113,5 KB · Pregleda: 602
  • smudj 3.jpg
    smudj 3.jpg
    193,4 KB · Pregleda: 557

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Odlični su ti ovi strimeri, a udice su bruka dobre, koje su ovo udice?

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
zvezdan je napisao(la):
Odlični su ti ovi strimeri, a udice su bruka dobre, koje su ovo udice?
Maruto 3196-2XP vel.1/0 ja ih prodajem po 2,50 eura pak (10 kom)
To je udica slična Gamakatsu seriji LS 5013F, luk im je isti samo je Maruto nešto kraća ( u istoj veličini luka 1cm kraća) pa mi se zato i više sviđa, kažu da je i materijal bolji, vidjećemo još nisam radio na njima sada prvi put, tek neki dan mi stigle. Izgledaju mu jako dobro.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Vidim ja da če da padnu neki veči smuđevi ovih dana!  :tbumb: Odlični strimeri.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Strimer otežan teškim olovnim očima za bržu i jaču vodu.Zečetina, bucktail i flašabu.

Prilozi

• strimer.jpg
    strimer.jpg
    119 KB · Pregleda: 504
Vrh Dno