STRIMERI ZA SMUĐA

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Djole je napisao(la):
Jel si na ovog dobio one bucove?
He,he, ako si mislio na one smuđeve od sinoć, na sličnog samo sa manjim očima, ovaj mi je za nadolazeće velike vode i dublja mesta.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Nekoliko strimera za smuđa, plus jedan minimalistički prilaz imitaciji peša,za smuđa preko dana.

Prilozi

• strimeri.jpg
    strimeri.jpg
    81,4 KB · Pregleda: 591

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Još malo pa kreće sezona.Evo jednog danas vezanog,za mutnu prolećnu vodu,na donjoj slici gde je mokar izgleda kao mali šed.Jedva čekam!!!

Prilozi

• smudjarski.jpg
    smudjarski.jpg
    94,4 KB · Pregleda: 513
  • mokar.jpg
    mokar.jpg
    83,4 KB · Pregleda: 482

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
zvezdan je napisao(la):
Nekoliko strimera za smuđa, plus jedan minimalistički prilaz imitaciji peša,za smuđa preko dana.

zvezdane fino izgledaju ovi strimeri, vrlo lepršavo. Koje si materijale koristio kod onog prvog gore, sa narančasto-bijelim tijelom? (posebno me zanima naziv onih tankih svjetlucavih zelenih niti).

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
To je isti strimer,samo je na donjoj slici nakvašen.Taj svetlucavi materijal je flašabu,ostalo je zečija trakica i bucktail,beli i crni.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Za večeras...

Prilozi

• tandem.jpg
    tandem.jpg
    85,4 KB · Pregleda: 527

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Hollow lisica za smuđa,udica Gamakatsu worm 1,neotežani.

Prilozi

• neotezani.jpg
    neotezani.jpg
    185,5 KB · Pregleda: 504

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ove sezone mnogo više koristim neotežane fox strimere u odnosu na prošlu,kad sam ,isključivo, lovio na jako otežane strimere.Ove godine teške strimere neće ni da kucne,ili jako retko,dok za neotežanim,vođenim gotovo po površini,luduje.Udara ih,ni kontra ne treba.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
zvezdan je napisao(la):
Ove sezone mnogo više koristim neotežane fox strimere u odnosu na prošlu,kad sam ,isključivo, lovio na jako otežane strimere.Ove godine teške strimere neće ni da kucne,ili jako retko,dok za neotežanim,vođenim gotovo po površini,luduje.Udara ih,ni kontra ne treba.

nisam lovio smuđa na dunavu vec godinama ali ovaj mesec sam imao priliku i fenomenalno sam prosao na lakog fox clouser minnowa sa ocima od lancica sudopere. Njega sam izabrao zbog plitkog terena i sporog toka i lovio odlicno, posle sam probao i teze clousere i neke druge, udarce sam imao samo na lake strimere ali clouser je bio fenomenalan i bez premca. Sa tim clouserom sam ulovio 5 smuđeva za redom u nekih 20-30minuta da bi posle ponovo dignuo jos 2 tim istim.

polarna lisica, kristal trakice, oči lančič sudopere, dugačak 7cm

Prilozi

• CLOUSER M FOX.jpg
    CLOUSER M FOX.jpg
    9,2 KB · Pregleda: 470

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Meni ovakvi kao ovaj gornji odlično rade,dok na clousere,male i velike,sa kojima sam prošle godine imao puno uspeha,nemam ni udarac ponekad.Ma nema pravila,za sve se moramo prilagođavati i pokušavati.
http://www.musicarenje.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=1578.0;attach=21403;image

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
Moze li ovo da prodje za smudja ::)  Dobio sam poziv od ujaka da idem u Smederevo da pecamo smudja on ce da varalicari,a ja bih bacao strimere,da mu pokazem da moze smudj na strimera da se upeca,pa da mu se malo smejem  :bleh: :D :D inace i on je musicar...

Prilozi

• za smudja.jpg
    za smudja.jpg
    131,6 KB · Pregleda: 447

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
lazar je napisao(la):
Moze li ovo da prodje za smudja ::)  Dobio sam poziv od ujaka da idem u Smederevo da pecamo smudja on ce da varalicari,a ja bih bacao strimere,da mu pokazem da moze smudj na strimera da se upeca,pa da mu se malo smejem   :bleh: :D :D inace i on je musicar...

moze li da prodje? ovako kada ga gledam izgleda mi savrseno (ako je u duzini izmedju 5-8cm to je to). pravi smudjaroski  :tbumb:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Strimer je perfektan,ali ti za svaki slučaj proveri vrh ove udice,deluje mi tupo,nemoj da izgubiš neku dobru ribu zbog toga.Možda mi se i čini :-\

Vrh Dno