STRIMERI ZA SMUĐA

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
Hvala!!!  Ma udica je dobro ostra...nego se cini...

moze jedno pitanje...nije bas za ovu temu,do koje daljine se treba zabaciti na Dunavu,kad se musicari smudj??

Pozdrav!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
lazar je napisao(la):
Hvala!!!   Ma udica je dobro ostra...nego se cini...

moze jedno pitanje...nije bas za ovu temu,do koje daljine se treba zabaciti na Dunavu,kad se musicari smudj??

Pozdrav!
zabacujes u zonu gde lovi a to se vidi po specificnom smudjevskom raubovanju ili ti "cmoktanju". Kada lovi kedere po povrsini tacno ces da vidis koliko daleko i gde zabaciti. Obicno je to uz obalu, maximalno 15m od obale na Dunavu. Baca se nizvodno u samu zonu u kojoj smudj lovi ili popreko i nizvodno da strimer sam tokom dodje u zonu u kojoj smudj lovi. Vrh stapa neka ti bude do vode i struna stalno ispravljena da bi mogao osetiti i najmanji kontakt sa smudjem i na svaki kontat daj kratku, oštru i (refleksno) brzu kontru. Vecina tzv. promasaja nisu uvek promasaji jer se smudj cesto zna zaletiti za imitacijom ribice koju mu bacamao i onda to samo oplazi obrazom...da li on to promasi ili se predomisli, ili ispituje sta je ne znam, ali zbog toga ga varalicari cesto kace i za ibraz ili ispod vilice i za skrge. Mi imamo jednu udicu i onda kada mislimo da sm ga promasili to i nije tako cesto bas promasaj. Lovio sam ga i u vrlo bistroj vodi na vidjeno pa znam  tacno sta radi kada napada strimer (vidim kako ga uzme, predomisli se, odustane, promasi/oplazi).

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ovo što je napisao Seb,to ti je amin,mada možeš i pretraživati neka mesta za koja misliš da mogu da daju ribu,iako se na površini ništa ne dešava.Pošto je Dunav trenutno katastrofalan,teško se riba odlučuje na površinu,kod mene već par dana,ustvari od kako su ove velike vode,smuđ drži dna,pa napravi i malo otežanije strimere,da možeš da mu spustiš dole.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
zvezdan je napisao(la):
Ovo što je napisao Seb,to ti je amin,mada možeš i pretraživati neka mesta za koja misliš da mogu da daju ribu,iako se na površini ništa ne dešava.Pošto je Dunav trenutno katastrofalan,teško se riba odlučuje na površinu,kod mene već par dana,ustvari od kako su ove velike vode,smuđ drži dna,pa napravi i malo otežanije strimere,da možeš da mu spustiš dole.

Tacno, ako se ne vidi aktivnost na povrsini onda dodje do izrazaja poznavanje terena. U tom slucaju to pretrazivanje ima najvise smisla ali opet se baca nizviodno ili popreko nizvodno i lovi se u srednjem sloju vode ili pri samom dnu...tu treba koristiti otezane strimere ili lake strimere sa tonucim i intermediate kanapima...dalo bi se tu jos sto napisati...no, prepustam to iskusnijim :) Najlepse je ovako kada je riba aktivna u slucaju da ne poznas teren. Ako se teren ne pozna valja imati dosta rezervnih favorita (strimera) jer kacenje po dnu (za kamenje, prikolice, burad, grane, panjeve, djakove, torbe, cizme, camce...) jer ako nemas rezervne strimere brzo zavrsis sa ribolovom.  :)

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
HVala vam na savetima!!
BIce mi prvi put da musicarim smudja,kao i prvi put da pecam na Dunavu,pa cu ipak gledati da bacam strimera kad ima aktivnosti..  Pozdrav!!! :bye:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Evo jednog dobro otežanog tuba strimera za veliki i mutan Dunav.Kad ga frljnem večeras u "mutno Dunavo"!

Prilozi

• zander heavy tube.jpg
    zander heavy tube.jpg
    85,6 KB · Pregleda: 399

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
Lepo izgleda!!  Ma ti si majstor bice smudja veceras ;)  pozzz..

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
zvezdan je napisao(la):
Evo jednog dobro otežanog tuba strimera za veliki i mutan Dunav.Kad ga frljnem večeras u "mutno Dunavo"!

Odlično tubče ;)  :tbumb: :yeswink:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
...

Prilozi

• zander dusty streamer.jpg
    zander dusty streamer.jpg
    51,8 KB · Pregleda: 431

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Kad krene krupan smuđ treba imati ovakvih skobalja u kutijama :hammer:

Prilozi

• skobalj.jpg
    skobalj.jpg
    47,6 KB · Pregleda: 385

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Guglao sam po netu i pronašao ovaj rad.Ovako nešto treba napraviti za smuđa.Glava od policelona,duža udica i prskanje u brzaku po površini sa povremenim zaranjanjem!

Prilozi

• pacific-mackerel.JPG
    pacific-mackerel.JPG
    104 KB · Pregleda: 378

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ready Head stavljaju i na neke strimere za štuku (Zonker trakica telo i rep, oko tela bucktail sve to bele boje, onda oko glave se namota crvena zonker trakica i preko crvena polic. glava. Odličan rad.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ovo je moja nova cucla glava koja radi fenomenalno.Gumena cucla,pljosnata ne obla,u svakoj apoteci ih ima a ludilo su za smuđa.

Prilozi

• gumena.jpg
    gumena.jpg
    115,5 KB · Pregleda: 400
Vrh Dno