zabacujes u zonu gde lovi a to se vidi po specificnom smudjevskom raubovanju ili ti "cmoktanju". Kada lovi kedere po povrsini tacno ces da vidis koliko daleko i gde zabaciti. Obicno je to uz obalu, maximalno 15m od obale na Dunavu. Baca se nizvodno u samu zonu u kojoj smudj lovi ili popreko i nizvodno da strimer sam tokom dodje u zonu u kojoj smudj lovi. Vrh stapa neka ti bude do vode i struna stalno ispravljena da bi mogao osetiti i najmanji kontakt sa smudjem i na svaki kontat daj kratku, oštru i (refleksno) brzu kontru. Vecina tzv. promasaja nisu uvek promasaji jer se smudj cesto zna zaletiti za imitacijom ribice koju mu bacamao i onda to samo oplazi obrazom...da li on to promasi ili se predomisli, ili ispituje sta je ne znam, ali zbog toga ga varalicari cesto kace i za ibraz ili ispod vilice i za skrge. Mi imamo jednu udicu i onda kada mislimo da sm ga promasili to i nije tako cesto bas promasaj. Lovio sam ga i u vrlo bistroj vodi na vidjeno pa znam tacno sta radi kada napada strimer (vidim kako ga uzme, predomisli se, odustane, promasi/oplazi).lazar je napisao(la):Hvala!!! Ma udica je dobro ostra...nego se cini...
moze jedno pitanje...nije bas za ovu temu,do koje daljine se treba zabaciti na Dunavu,kad se musicari smudj??
Pozdrav!
zvezdan je napisao(la):Ovo što je napisao Seb,to ti je amin,mada možeš i pretraživati neka mesta za koja misliš da mogu da daju ribu,iako se na površini ništa ne dešava.Pošto je Dunav trenutno katastrofalan,teško se riba odlučuje na površinu,kod mene već par dana,ustvari od kako su ove velike vode,smuđ drži dna,pa napravi i malo otežanije strimere,da možeš da mu spustiš dole.
zvezdan je napisao(la):Evo jednog dobro otežanog tuba strimera za veliki i mutan Dunav.Kad ga frljnem večeras u "mutno Dunavo"!
zvezdan je napisao(la):Kad krene krupan smuđ treba imati ovakvih skobalja u kutijama![]()