Strimeri za stuku

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ja bi to rekao ovako: što veče to bolje ali....tu postoji i ono ali. Ako želimo da se izognemo manjim primercima i želimo da našu imitaciju opazi kapitalna štuka. Ako je naša imitacija baš imitacija kompletne ribice opet za ozbiljnu štuku valja da je imitacija konkretna i to je od 15-25cm recimo. Ako je imitacija sva blještava ona više imitira delove ribe koji blješte pod vodom i zaista takva imitacija može da oddaje utisak da se radi o večoj ribi (koja se koprca) nego od same dužine imitacije. Bljeskanje če šrivući i veliku i malu štuku. Ako je bljeskanje veče to je još bolje pa ja ipak dajem još uvek prednost dužim strimerima mada nikako ne valja biti isključiv niti do ovih kraćih imitacija. Da ne spominjem varaličarsko iskustvo sa gvožđurijom od varalica radije ču navesti jedan drugi primeriz ff-a. Mušičario sam klena suvom mušicom. Ugledah jednog lepog pod krošnjom koja je skoro dodirivala vodu. Bacam mu tu mušicu na kakvih pola metra od njega i on izlazi iz svog zaklona i nežno kupi muvu. Pljusne malo repom po površini i počne da nabija ka dubini. Tu je dubina odma pored obale nekih 4m. Voda bistra i vidi se dno. Klen nabija prema dnu a ja mu pustim da izvlači strunu koliko mu volja. Četvrokica se savija, prava milina. Neki turistio, to je več običaj, skupili se i gledaju kako se ja igram sa ribicom. Na dubini od kakvih 2m se on koprca več možda minutu i ja ne mislim da ga silujem več uživam u savijanju mog štapa. Iznenada se tu pojavi štuka. Zaletila se ko' zna odakle, jednostavno ko' da se stvorila tamo, zalete se ona na mog klena ali stade svega par cm od njega. Tako ga je pratila dobrih 20 sec. Meni je bilo strašno zanimljivo, šta če da uradi. Neki turisti mi savetuju da što pre izvadim tog klena...a mene  baš briga za to klenče kad ih ima ko pleve. No, štuka se okreće i napušta ga. Onda prekidam patnju klena i izvlačim ga na površinu. Merim gai ima ravno 50cm a štuka koja se zaletila na njega ako je imala 60cm i kusur to je max. Privuklo ju njegovo koprcanje i bljeskanje stomaka. Malo je falilo da ga nije zgrabila. Ali došla je do zaključka da to ne stane u njeno ždrelo i otišla svojim putem a klen posle takvog horora veselo nazad zaplivoi izgubio se u dubini  :)

Tako da, bljeskanje jeste efektivno i to mi se pokazalo extra sa nekim strimerima koje ni sam ne znam zašto još uvek ne forsiram toliko  :blush: ali to bljeskanje uglavnom privlači kako manje tako i veče štuke kao magnet gvožđe. Još kada na to stavite magičnu glavu i počne da vibrira to je onda posebno obečavajuča kombinacija.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
e boga mu kako nije gricnula tog klena ? mnogo su nešto probirljive te Štujke u Sloveniji..
Pričali mi ljudi sa ribnjaka koji prevoze štuke u onim kamionima da kad krenu da ih istovaraju ima poneka udavljena jer krenu jedne druge da gutaju pa se obe  udave ...

Recimo znam da na proleće štujka obično jede manje ribice jer poslemresni period ima problem sa probavnim traktom  kao što u poznu jesen napada sa uživanjem velike da se što pre najede ali tvrdim da koliko god da je velika štuka ako joj provučeš nešto ispred usta što liči na ribu ima da napadne pa makar da odbrani teritoriju ..

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
to je dokaz da još mnogo toga ne razumijemo  :) neke stvari prihvačamo kao jedino ispravne ali moramo biti svesni da se u tom ribljem svetu dešava sve i svašta. Neke stvari su na nekoj vodi uobičajene a na nekoj ne i ja mislim da je to sve uvetovano raznim stvarima...bilo to zbog nadmorske visine, uobičajenih vremenskih uveta, veličine vode, tipa ili vrste vode, njene uobičajene temperaturem, njene uobičajene vidljivosti, hrana i još mnogo drugih faktora mogu uticati na navike riba. Zato mnogi koji su lovili jednu vrstu na različitim vodama tvrde kako se vode i ribe u njima pomalo razlikuju i tako dok je na jednoj vodi nešto uobičajeno na nekoj vodi je to retka ili čudna pojava.
Ipak, kada se prokuži osnova neke riblje vrste pa bilo gde da ju se ode loviti brzo se provale njene lokalne navike.

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Strelac je napisao(la):
Ja sam mlad i neozbiljan (tako neki kažu) takvim štukama sam ove i namenio jer tih "ozbiljnih" i nema u mojoj blizini. A drugo ja ću ove da zabacujem štapom klase 5/6 jer nemam jači.

Videćemo aprila, šta i kako...

Mozes napraviti lepe, malo vece, prozracne strimere do 15 cm koji se lako bacaju i sa stapom klase 5-6! Napravis na malo vecoj udici npr 2/0 poput Zvezdanovih sljastecih bucovskih i samo malo vece strimere npr 12-13 cm! I na takve ce  se zaletati i male stuke a i ako nabasas na koju pristojnu nece je ostaviti ravnodusnom!!!
Ovo je bila samo sugestija i neko moje misljenje sto ne mora da znaci da sam u pravu.

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
http://www.youtube.com/watch?v=YSQKv4IbZgY&feature=related

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=g5jokqWi1bk[/youtube]

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Evo još jednoga iz serije strimera sa srnećom dlakom ...

Prilozi

• Picture 015 (Medium).jpg
    Picture 015 (Medium).jpg
    73,1 KB · Pregleda: 119
  • Picture 019 (Medium).jpg
    Picture 019 (Medium).jpg
    81,6 KB · Pregleda: 120

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ovo je stvarno pravi strimer za štuku, jes da imam samo jednog u tom stilu ali to je samo zato što sam slab sa srnom.
index.php

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ma može, daj jedno 2kg od buta, malo od vrata i ribicu  :D ;)

može, ako imaš viška šalji, meni če dobro doći   :)

hvala!  :)

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
Seb, ne bih da budem previše radoznao ali šta će ti ribica od srne!?

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Napunio sam kutiju strimerima. Nemam potrebu da pravim više. I za ovo mi treba ohoohoooo vremena da potrošim.
Štuka za pet dana ide u lovostaj.
Sad se spremam za klena i basa čim otopli.
A usput polako i natenane priprema za 1. mart.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Šta lovostaj, pa sad tek počinje sezona "haklanja" eeej breee. Danas sam popizdio, dođe mi faca u trgovinu i traži neki kvalitetniji najlon... Pitam ga za jel za klasično pecanje ili spinanje, a on će na to, ma jok, pa za haklanje i daj još neke trokrake... muka me uhvatila, okrenio sam se i izašao, sreća mi je mama bila u trgovini pa ga je ona poslužila. Ja bi ga najradije isterao van... Poludim na ovako što, prošle sam se godine tako zakačio s jednim tipom , pa smo si počeli i "noge lomiti" naravno riječima, a pri izlasku mi dobaci dođi samo dođi ne idem ja goloruk na vodu.
Em ti i policiju i čuvare kraj ovakvih stvari.

Vrh Dno