Struna za jezero SA MED vs Rio Gold

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
neba je napisao(la):
Sve u svemu ne bi ti preporucio nijednu od te dve
Ko sto ti rekose rio gold ako ti potraje makar jednu sezonu da slavis
MED zahteva vrhunskog bacača koji može da drži stalno 20 metara u vazduhu i ne verujem da bi ti se dobro pokazala za strimere,barem be bolje nego neka sa kratkom glavom

Ko što reče Ivke rio grand ili ono što bi ti najviše preporučio jeste SA GPX ili sada MPX i to isključivo u klasi 5 pošto kad smo se dopisivali izrazio si želju i za nekom 6icom
Nisam konkretno video ti scierru ali nijedna koju sam video ,probao nije davala utisak stapa da moze bez problema da nosi klasu jace strune
Upravu si. Zaboravio sam na GPX

ramplinstinski

Senior member
Učlanjen(a)
11.10.2009.
Broj reagovanja
1
ivke037 je napisao(la):
Rio Grand #5 je laksi od svake strune klase #6.
Totalno beznacajno, kao sto i napisah... rio grand#5 30' Head Weight 160gr (10.4gm) a rio gold #6 30' Head Weight 168gr (10.9gm)

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
neba je napisao(la):
Ko što reče Ivke rio grand ili ono što bi ti najviše preporučio jeste SA GPX ili sada MPX i to isključivo u klasi 5 pošto kad smo se dopisivali

SA GPX i ne razmisljas vise.

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
ramplinstinski je napisao(la):
Totalno beznacajno, kao sto i napisah... rio grand#5 30' Head Weight 160gr (10.4gm) a rio gold #6 30' Head Weight 168gr (10.9gm)

Trebao si da pogledas npr full head weight pa bi video da je Rio Gold 220,a Rio GRAND 190 grejna, barem ja gledam uglavnom full head jer cela glava je uvek napolju  :D a to je vec znacajna razlika,na 30ft mi nista ne znaci podatak (bar ne za jednu jedinu Drinu) za sve ostale reke moze bilo sta  :hammer:

i sto rece neko pametan SVAKI STAP IMA SVOJU STRUNU ,da me neko nije nagovorio ne bi nikad skontao da stavim klasu 5 na moju 6icu  :D

ramplinstinski

Senior member
Učlanjen(a)
11.10.2009.
Broj reagovanja
1
A ti si trebao da pogledas duzinu glave... ;) znaci, rio grand je za klasu tezi od standardnih struna...i nista se stap nece vise opteretiti nekom strunom klase 6 nego sa grandom #5...imao sam grand, a trenutno dernjam gold...i dalje ne vidim sta je to na Drini tako specificno, da je neophodna nekakva posebna oprema...

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
Pa jedino tamo ti treba duzi zabacaj od 15m(pre bi rekao 10) (da se ovi sto musicare po nizijskim rekama ne osete prozvanim) !

I kada bacas jel bacas celu glavu ili prvih 10m ?

I ono sto zaboravi da napisem milosu ,mainstream je dosta laksa struna od svih navedenih

milos_bp

Junior member
Učlanjen(a)
01.05.2016.
Broj reagovanja
2
Hvala svima na pomoci. Nebo slazem se sa tobom sto se tice tezine cele glave jer je cesto u vazduhu po 15m strune. Stize mi od kolege Guidline Bullet #6 na probu glava nesto kraca od 9m a tezina 13g mislim da ce biti extra.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
neba je napisao(la):
da se ovi sto musicare po nizijskim rekama ne osete prozvanim
a to ti je minimum tri cetvrtine musicara u srbiji ukljucujuci i pokretaca ove teme  ;)

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
milos_bp je napisao(la):
Hvala svima na pomoci. Nebo slazem se sa tobom sto se tice tezine cele glave jer je cesto u vazduhu po 15m strune. Stize mi od kolege Guidline Bullet #6 na probu glava nesto kraca od 9m a tezina 13g mislim da ce biti extra.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Samo probom ces i doci do odgovora  :D

Sale bucovdžijo stara,da nisi malo preterao sa brojkom???  :-D

ramplinstinski

Senior member
Učlanjen(a)
11.10.2009.
Broj reagovanja
1
neba je napisao(la):
Pa jedino tamo ti treba duzi zabacaj od 15m(pre bi rekao 10) (da se ovi sto musicare po nizijskim rekama ne osete prozvanim) !

I kada bacas jel bacas celu glavu ili prvih 10m ?

I ono sto zaboravi da napisem milosu ,mainstream je dosta laksa struna od svih navedenih
Pa kakva ti sad specijalna oprema treba da bi bacio 15 m??? Bacam po potrebi, nekad sa celom glavom, a nekada ne, ali to opet nema veze sa cinjenicom da je grand #5 po tezini beznacajno laksi od vecine struna klase 6 :smoke:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
neba je napisao(la):
Sale bucovdžijo stara,da nisi malo preterao sa brojkom???  :-D
nisam nebo. mozda sam i smanjio ...i vise od tri cetvrtine ljudi koji musicare uglavnom pecaju ciprinidno ispred kuce uz povremene salmonidne izlete

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
Pa kakva ti sad specijalna oprema treba da bi bacio 15 m??? Bacam po potrebi, nekad sa celom glavom, a nekada ne, ali to opet nema veze sa cinjenicom da je grand #5 po tezini beznacajno laksi od vecine struna klase 6 :smoke:

Ja sam lepo napisao duzi,ja volim da odem i da se razmasem sto vise i da sto dalje pecam od ribe,to mi predstavlja posebnu draž ,te tako i sebi tražim odgovarajucu opremu,nista lepse nego kad na Drini ispucas ceo MED ,a lipac bas tad uzme muvu
Isto tako i na drugim rekama gde god dozvoljava obala volim maksimalno da se odaljim od ribe

Beznacajno je laksi od klase 6 za pola klase i opet laksi od rio golda za 30 grejna iste klase sto se i oseti kada u vazduhu uvek drzis celu glavu

ramplinstinski

Senior member
Učlanjen(a)
11.10.2009.
Broj reagovanja
1
Tebi treba crtez....nije nista primetno laksi I Ne oseti se razlika...ja sam probao ovo sto pisem, Ne citam po netu...to sto ti volis da si daleko od ribe nikako Ne znaci I da je neophodno...cak stavise obicno je total no nepotrebno...

.

Sent from my GSmart Essence 4 using Tapatalk

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
Ja citam po netu pa pisem. Tako je bolje

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Tebi treba crtez....nije nista primetno laksi I Ne oseti se razlika...ja sam probao ovo sto pisem, Ne citam po netu...to sto ti volis da si daleko od ribe nikako Ne znaci I da je neophodno...cak stavise obicno je total no nepotrebno...

.

Sent from my GSmart Essence 4 using Tapatalk
  rmplinstinski ,,,neba ti je fino objasnio ,,nije bas neophodno ali cesto i jeste Tu igra uloga i stvar individualnog  ukusa, nema nista ljepse nego kad riba uzme na mahac iz velike daljine i jos nesto cesto je i neophodno jer nemozemo uvijek prici ribi  pogotovo na rijekama  i ribe se i poplase pa se udaljuju od nas tako da dolaze momenti da se mora dalje bacati i tu onda dolazi prednost laksih snjura u odnosu na stap tj manjeg zamora stapa i nas samih i jos na nekim vodama je voda puna algi i zaprljana mutnjikava i na takvim mjestima snjura postaje teza i tu onda dolazi ono

Vrh Dno