Super Fine Fibers

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Malo kasnim ( jedva 3 godine ) ali pošto sam "svež" u vezivanju ( nekih desetak dana ) reših da obnovim temu i ujedno se pohvalim svojim delom koje sam napravio od kućnog materijala, što se da i videti  :doh:

Prilozi

• Copy of DSCN1723.JPG
    Copy of DSCN1723.JPG
    191,9 KB · Pregleda: 203

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Za početak odličan.Jedini savjet da smanjiš materijal na luku udice.Previše ti je nisko pao.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ja mislim da je problem u udici? meni se cini da je mala prema velicini strimera i kolicini materijala .
za prvi je vise nego odlican. veoma lepo i uredno navezano . ali bi ako se ne ljutis dao jedan savet i predlog ?
mislim da si ga navezao za bucove? moj predlog je jednostavniji strimer odlican za uvezbavanje novih vezaca . provereno dobro hvata ribu , veoma prost za vezivanje i pravi se od krzna sa zimske jakne , par niti kristal flesa i bele sintetike sa decije deda mraz kape  :) sve dzabe i home made materijali  :tbumb:
vezivanjem ovog i slicnih strimera stvorices osecaj za potrebnu kolicinu materijala i naucices da lepo vezes zavrsni cvor . kada to uvezbas svaki komplikovaniji strimer ce ti biti totalno jednostavan

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Ma nikako da stignem do čoveka, ova Drina mi pravi problem :D
Bane za prvi je super, a obe ove gornje primedbe su baš prave! Za tu udicu imaš previše materijala!!! Znači povećaj udicu, pa je taj strimer primeren štukama ili smanji materijal (i malo redukuj boje pošto je šaren) i imaš bucovski strimer. Ali bez brige, duga je zima pa i ja stižem do tebe sa prvim košavama ;)

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
vezivanjem ovog i slicnih strimera stvorices osecaj za potrebnu kolicinu materijala i naucices da lepo vezes zavrsni cvor . kada to uvezbas svaki komplikovaniji strimer ce ti biti totalno jednostavan

Upravo me te dve stvari najviše i muče. Hvala na savetima, početniku kao ja to mnogo znači. Danas sam isprobao na Tamišu taj i još par strimera i uvideo neke mane. Gledajući snimke kako se prave mušice, više sam obratio pažnju na tehniku vezivanja a mnogo manje na veličinu udice i količinu materijala što se manifestovalo jurenjem bucova za strimerima ali ne i udarcima (predpostavljam da je do toga). Uglavnom, predstoji mi puuuuno učenja.  :doh:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
nema tu puno ucenja . sve je prosto samo ako imas volju i zelju  .  :)

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Ja sam žurio pa sleteh dole na kej i klepih 3 komada za 10 minuta i pobegoh dalje sa obavezama. :D Javljaju se predveče kao ludi kod splava "Kakadu". Bane baci im onaj što sam ga skresao prošli put... Ja odoh ujutru na Drinu...

Vrh Dno