Super Fine Fibers

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Kuzma je napisao(la):
  Zvezdane, ovo je ekstra boja za ledja strimera  :tbumb:, mozda si ti imao nesto drugo na umu?
Upravo tako Kuzmo,znaš kako keder dobije leti onu modro-sivu nijansu u vodi,možda nije loše uraditi kompletan strimer ovom bojom!

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
lazza je napisao(la):
A gde to tačno? :eek:

Za sve koje interesuje - u TC "Zona" 2 posle SBB-ovog predstavnistva i "India shop"-a ima jedna radnja sa vunicama, koncima, uckurima... Svasta.
A cuo i za jednu jos bolje snabdevenu u "Kalci".

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Došlo je vreme da se isproba ovaj materijal,a i da se ispita lovnost ovih strimera!
U vodi izgledaju sjajno,njihova prozirnost u kombinaciji sa omiljenim bucovskim bojama čine ih jako dobrim strimerima.Ja sam pre kraja lovostaja lovio jedno nedelju dana u obližnjem rukavcu :-X,i prezadovoljan sam kako bucov napada poliesterske bunkere!Biju ga u glavu,tako da udica kratkog vrata završava posao !Ovi izuzetno laki strimeri ne izazivaju podozrenje kod bucova kad padnu na vodu,i najveći broj riba sam uhvatio na sledeći način!Bacio bih na pola metra do metar od ribe,sačekao da se riba okrene ka bunkeru,a onda jednim kratkim trzajem imitirao beg ribice od predatora!Napadali su bez izuzetka,izuzetno atraktivni udarci po strimeru,nevidljivi za ljudsko oko!Ono što je meni interesantno je da je u velikom broju slučajeva bucov gutao dosta duboko,što potvrđuje moje mišljenje da je prevara jako uspešna!Ovim strimerima se može loviti i u dubljim slojevima vode,kad se riba ne javlja na površini,dovoljno je sačekati nekoliko trenutaka da se strimer napije vode,i počeće sa tonjenjem!U ovom slučaju,veliki broj riba sam lovio kratkim potezanjem sa čestim kratkotrajnim pauzama!
Čekam da se krupna riba približi obali,pa da krenemo sa ozbiljnim takmacima!

Prilozi

• head to head.jpg
    head to head.jpg
    163,1 KB · Pregleda: 180

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Strimeri sa repićima su se pokazali kao vrlo efikasni,i iako je udica kod glave,a kompletan strimer prilično dugačak,ipak ga bucov pakuje kompletnog u usta!

Prilozi

• progutano.jpg
    progutano.jpg
    145,3 KB · Pregleda: 141

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
fenomenalno  :tbumb:

znači, nismo se zabadava gnjavili učkurima  :tbumb:

ja sam isto probao u reci mog jednog mini grga bunkera...baš kako kažeš, fantastika!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Nismo se mučili bezveze! :tbumb:
Bucov obožava ove strimere!
Evo koliko ga iritiraju ovi bunker bandari,kad je jedan ovaka prdavac sklepao bandarče kao od šale!

Prilozi

• halapljivost.jpg
    halapljivost.jpg
    152,4 KB · Pregleda: 176

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  Bravo Zveki i blago tebi, otvorio si sezonu
Vidim da Dunav ima lepu prozirnost, a jeli ti bucovi raubuju naokolo ili ih lovis po intuiciji.
Da li ima kedera u obali

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ajde da napišem o ovom materijalu par reči,njegovom ponašanju u vodi,posle ribe,i u kutiji nakon ribolova!
Nakon udarca bezubih riba,bucov npr.,materijal u većini slučajeva odlično podnosi divlje udarce,i dovoljno je samo oprati strimer u vodi nakon vađenja!Dešava se,međutim,da se donja strana strimera kod luka udice,pošto su tu udarci najintenzivniji,umrsi!Ali dovoljno je nekim oštrijim predemetom proći kroz niti i one će se odmah vratiti na mesto!U letu se strimer ne mrsi,što je itekako bitno ako se krene sa dalekim izbačajima,ne gubi formu i ne zapinje oko udice,što je još jedna od prednosti načina vezivanja strimera!Nakon ribolova,strimere ostaviti da se osuše,a onda četkicom za zube raščešljati strimere kojima je potrebno povratiti volumen!I to je to!Čista sintetika,sve podnosi!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Ja jedva čekam da ih testiram u realnim uslovima na Tamišu ,imam ih navezanih solidan broj kao i par koje mi je poklonio Zvezdan kao mustru ,nažalostTamiš još uvek raste ,tako da kada će to biti ni sam nisam siguran .Probao sam ih na jezeru Ada Ciganlija čisto da vidim ponašanje strimera u vodi i moram reći da su fantazija ..

zvezdan je napisao(la):
Strimeri sa repićima su se pokazali kao vrlo efikasni,i iako je udica kod glave,a kompletan strimer prilično dugačak,ipak ga bucov pakuje kompletnog u usta!
to  samo potvrdjuje da bucov ni malo ne sumnja da je to riba .. znaš ono kada samo ide za strimerom i bocka ga da opipa šta je ,ovde nema sumnje 'odma guta! ...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
tako sam ja i pretpostavljao i zato pisao na samom početku teme...mrešenje....kod večih strimera od tog materijala i kod napada štuka bi verovatno sve to bilo gadno zamršeno pa bi morao i češalj da radi ali kod ovih manjih imitacija to je vidimo iz Zvezdanovog iskustva manji problem.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Šone,upravo tako!Bucov ove strimere bije u oko,i ne maši ih mnogo.Na ovoj slici je sitna riba koja je napala prilično dugačak strimer za svoju veličinu!Iako je rep vezan prilično slobodno i dalje od vrha udice,riba je napala samu glavu!Seb,nije opasno ovo mršenje,to čak nije i mršenje,već prebacivanje materijala sa jedne na drugu stranu luka udice,što se vrlo lako dovodi u red!Mislim da je pogodnost u odnosu na EP manja kovrdžavost niti,pa ne dolazi do pravog mršenja!E sad,šta bi štuka napravila od ovakvih strimera,pitanje je!

Prilozi

• 5.jpg
    5.jpg
    58 KB · Pregleda: 160

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Slediči put ču da probam baciti jednog mog grga-bunkera od 8cm štukama pa da vidim kako če da se sve to odvije. Inače mislim da bi do mršenja došlo kod stvarno dugačkih strimera ali kada se pogleda ovako šišani strimeri imaju takvu građu da je stvarno malo teže da se sve to zapravo umrsi...no, probat ču sledeču put na štujkama pa če da vidimo.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
E ove godine ako se u Kladovu proljepša vrijeme i vodostaj padne padat će glave kapitalnih Bucova na bunkere koliko vidim iz priloženog očekivanja su opravdana :tbumb:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ha,ha,jutros odem do prodavnice po hleb i mleko,kad tamo,original EP fibers :hammer:Kaže radnica da su stigle nove kese i da idem da pogledam!Znam da u toj radnji nikad nisu imali kvalitetne učkure,ali rekoh,hajde,da pogledam!Kad tamo,original!Sve sam ih kupio!Dođem kući,isečem,raščešljam,EP FIBERS,I TO U FENOMENALNOJ BOJI :D

Prilozi

• 59.jpg
    59.jpg
    159,1 KB · Pregleda: 179
  • 60.jpg
    60.jpg
    115,6 KB · Pregleda: 178
  • 61.jpg
    61.jpg
    166,1 KB · Pregleda: 184
Vrh Dno