Suve muve (razno) ...

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Strelac je napisao(la):
Eko uhvatio seriju i dok ne naveše sve dobre muve neće da stane  :tbumb: :tbumb: :tbumb:

Hvala vam drugari.
Strelac, ma ponestaje mi ideja.
Ako imas neku musicu da predlozis samo reci, smotacu je :)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
omlatio si puha iz vazdusare ko ništa  :p
Sta imitira ova Ekova mišića sa ovim petlovim perima?

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Strelac, nisam ih motao skoro.
Juce sam razmisljao o njima ali meni su se skroz lose pokazali, ne znam sto.

Maricu, moze se upotrebiti kad se roje sedzevi, kamenjarkice mada lovi i kad nema nikakve aktivnosti na vodi.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Maricu, rep od puha sam nasao na gradcu u sumi :),
A ua adamse se slazem sa ekom, ni meni to nije neka muva...

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Različite vode i različite muve.Negdje ide dobro a negdje ne.Ovo sve zavisi od muva u vodi.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Ma radi tommy ona svuda. Ja je ne volim. Isti dan na istoj reci meni ne radi. Jer je.bacam pet minuta a nekom.radi... riba na manjim.vodama nije cesto bas iskljuciva sa muvama...

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
To je naš subjektivni osjećaj da je nešto bolje.Ja stalno nešto novo vežem ali kada odem na vodu fazana odmah stavljam.Možda bi neka druga muva otkinula ribu u datom momentu ali eto ja sam sa njim siguran ma koliko riba ulovio!
Čitanje vode je najveći zadatak sa pravom muvom si bog koliko god da si loš mušičar!
Imao sma na Drini sutaciju nas pet a ja jedini imam pravu muvu,ali sam imao najgoru strunu koja se kovrđala.Zabačaji kilavi i nikakvi!
Ubosti radnu muvu je 60% posla za mene!

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Ja uvek citam vodu, nikad ne idem na vodu i znam na sta cu da pecam prvo osmotrim pa vezem sta mislim da treba.
Prosle godine na Limu poce lipljen da kupi ispred mene, ja mu menjam muve i nista.
Stavih neke sitne jednodnevkice na #18-20 i ulovim po nesto ali vidim da nije to to.
Taj dan sam nesto bio mrzovoljan i jedva sam pecao ali opet me iznenadi tolika kolicina ribe da kupi na povrsini, sta ih to izmamilo.
Podignem glavu, pogledam ka nebu kad rojevi mrava, znaci to je.
Vezem mrava i nastaje cirkuz, lipljeni, pastrmke, klenovi kilasi, ma razbio sam ribu dok je to trajalo.

Osali su prosli lose, po nesto su ulovili. Kada su videli da ja svaki zabacaj vadim ribu nije im bilo jasno na sta.
Kad sam im rekao na mrava nisu mogli da veruju, kako sad mrav jos je rano za njega.
Jednostavno imali su neke svoje musice koje su radile tih dana ali taj dan su bili nespremni i kiksirali su.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Puno znači da veruješ u tu neku mušicu...neverovatno važno! A opažanja na čega se riba diže je od elementarnog značaja.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Ha sve je važno momci i muha i prezentacija i poznavanje entomologije i opažanje na vodi i vjera u muhu ali 2 najvažnije stvari su:
1. DA RIBE IMA U VELIKIM KOLIČINAMA
2. DA JE RIBA AKTIVNA

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Tako je silvio. A ima jos jedna stvar a to je kako mi a kako riba vidi muvu.... mali griffins gnat..na #20 mi je radio na svaki zabacaj kad su se narvi rojili. A gnat nema siluetu mrava. Samo boja i velicina

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
oh da, ako je riba na svakih desetak metara po jedna a voda velika i jos ta saka jada od ribe da nije aktivna...prc, nema pravog pecanja tu, bunarenje...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
E tako sam se ja na Visocici osecao. Prelazim stotine metara. Sunjam se ko indijanac.. ni jedna da se javi ili bar pobegne. To je bio lov na slepo. Na kraju sam odlucio da deo reke cesljam nimfom a jedan suvom... pa gde ubodem. Ali te opustosene reke su zeznute. Nemas nacin da vidis dal uopste gresis ili prosto riba nije tu. Kad ima ribe i ako radi...a ti ne lovis...greaka je uvek u ribolovcu

PredragUE

Senior member
Učlanjen(a)
09.12.2014.
Broj reagovanja
59
Taj ribolov na slepo zna da bude zanimljiv...vidis lepe predele i lepe virove brzake...ali pecas kao na trkama na 400m sa preponama...malo malo pa zabacis... :hammer:

To je u mojemu kraju recimo Rzav...sreca pa ima 60km toka...ne moze se obici sve za jedan dan... :doh:

Vrh Dno