Suve muve (razno) ...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Sa rzavom se snalazim solidno... a imao.je i.ribe. sad sam cuo da je lose stanje

PredragUE

Senior member
Učlanjen(a)
09.12.2014.
Broj reagovanja
59
Pa...uvek je bilo lose stanje manje vise...sada je vise.... :(

hogar_strasni

Senior member
Učlanjen(a)
23.09.2009.
Broj reagovanja
0
Konacno sam uhvatio malo vremena da vezbam i zadovoljan sam napretkom. Kazite sta treba popraviti?
Na prve dve kafene su nogice od domaceg zeca, a druge dve petao (genetski napokon) i mogu da kazem da je milina raditi sa njim.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Zec nije baš neki plivač, stavljaj hakl i ne menjaj. Coachman-a si skroz promašio. Malo manje crvenog u sredini. Možeš između hakla da staviš polipropilen bele boje, bolje će se vidi.

Prilozi

• KOCIJAŠ - Copy.jpg
    KOCIJAŠ - Copy.jpg
    191,3 KB · Pregleda: 137

hogar_strasni

Senior member
Učlanjen(a)
23.09.2009.
Broj reagovanja
0
Policelon moze a i ne mora. Kafa je odlican plivac, skoro kao balza.

Zec nije najbolji plivac ali kafa jeste, a i vidjao sam po forumu da dosta njih stavlja zeca i jarebicu na suvim muvama za nogice gde hackle nije potreban za plovnost. Na coachman-u sam na kraju video da sam zaboravio polipropilen  :doh: A za telo nikako da ubodem proporciju.

hogar_strasni

Senior member
Učlanjen(a)
23.09.2009.
Broj reagovanja
0
Listom od banseka sam zarezao zrno po sredini, namotao gusto konac 3-4 puta, stavio super lepak da lepo konac upije, namestio zrno i posle sa donje strane popunio kanal super lepkom. Za svaki slucaj sam preko sredine zrna namotao par namotaja kanapa.
Probao rukom i bas jamo drzi. Nek izdrzi 2 kilasa i ja sam zadovoljan  :D

ermedin

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2012.
Broj reagovanja
0
Kafa je i meni donela lepe ulove klena. Nju sam fiksirao za udicu tako sto sam udicu prvo prekrio koncem istim onim sa kojim cu dodatno armirati kafu. A zrno kafe sam sa sredini na kome se vec nalazi blago udubljenje , laganim pokretima zileta ili testerastog noza prosirio i napravio udubljenje koje odgovara deblini udice sa sve koncem . Polako obradjuj kafu... jer puca. Kad je kafa spremna fiksiras je i zalijes super lepkom, koji jako dobro vezuje jer ima sloj konca na udici. Kad je postavis koncem dodatno armiras i opet sve zalijes super lepkom. Postojano je sve dok je lupis o stenu ili kakvo drvo. Jako lovna imitacija.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Pre skoro deceniju sada vec kad nam je Vladan pokazao kafenu bubu ovde na forumu sam ubrzo dosao na ideju da je armiram zenskom najlon carapom. To mi se pokazalo dobro a i buba posle lakiranja tela dobije fantasticnu strukturu. Tada sam proganjao cesto klena i tlbas takva sa nogicama od jarebice je prevarila mnooogeee glavonje. Tako da moj savet, armirajte ju najlon mrezicom i lakirajte a nogice od jarebice. Za vidljivost ne treba nista. Ako lovis na daljem i ako ne vidis tacno jasno muvu videt ces kad je nesto pokupi i lagani zateg i eto glavonje.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Preko kave i udice navučeš tu najlon mrežicu od čarape. Kod oka udice skupiš, vežeš završni čvor, namotaš okolo nogice, završiš glavu i opet završni čvor...finito

Vrh Dno