Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Očekujem uskoro pomor riba na Svrljiškom Timoku... Žalosno je šta 10 vrelih dana mogu da učine ovoj jadnoj vodi. Izuzetno visoke temperature i jako sunce su zagrejali vodu do kritične granice kada ribe zbog nedostatka rastvorenog kiseonika počinju da se guše. Strašno :'(
Ostvarile su se moje sumnje :'( , došlo je pre par dana do pomora od Svrljiga pa oko 4-5 km nizvodno. U veoma mali protok našao se neko da ispusti u reku "nešto". Nadležni su obavili svoje kao i svake godine do sada i ne očekujemo nikakve kazne nao što nismo ni do sada.
bas jadno izgleda reka :'(
sve je to posledica unistavanja suma. sve nase reke imaju sve manje vode , a glavni uzrok je seca suma .
a na sve to jos i trovanje ....a mi posle nesto pricamo o ocuvanju klena u srbiji
Nizvodno od Svrljiga van zone pomora riba i dalje plivaju "junaci", mada su im se malo redovi proredili. Ovo je slika iz prvog sela nizvodno. Više liči na neki vojvođanski kanal nego na reku koja u proleće zna da se izlije i preko ove leve obale na slici.
Prilozi
Svrljiški Timok ispod zone prvog trovanja 2011.jpg
Pravo velis Strelac, jos kad mestani crpe vodu za baste sa malih voda cudo se desava. jedan potocic, pritoka Kacera po prvi put je presusio kako ja pamtim a i mestani u selu