Switch

ivants

Senior member
Učlanjen(a)
20.12.2008.
Broj reagovanja
26
Mariću, ako si već tako rešio evo da predložim, ali to još nisam probao, switch 3-ka, klasična struna 5-ica (oblik glave po želji) i sve što prati nju (predvez  i tipet), uz pretpostavku da ćeš da pecaš na suvu muvu, klasično, tj zabacivanje preko glave (mada onda ne vidim svrhu zašto switch). Ako hoćeš spey evo npr. Rio Scandi short od 180 graina + polyleader (pre trout nego salmon) ili Rio Skagit max short + MOW light tipovi ili pak OPST Commando skagit head (oni već imaju tabelu za težinu i tipove) pa izaberi. Ili na kraju sačekaj pa ću da ti javim kako se sve ponaša :)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
413
Onda cekam da mi javis, pa mozda se vidimo negde da probam :) I samo pecanje na suvu me interesuje..

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.490
Joj maricu ne zajebavaj.... pecaj malo normalnim stapom nauci sa njim pa onda gruvaj dalje

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

ivants

Senior member
Učlanjen(a)
20.12.2008.
Broj reagovanja
26
Naravno, da popričamo po jedno (pivo, proizvođača po želji :)).
Ali ako hoćes lipljena samo na suvu, moj drugarski savet ti je da zaobiđeš ove štapove što se drže sa dve ruke, bez obzira na klasu, jednostavno nije to za to. Ma koliko ja voleo tu priču, ona ima realnih ograničenja, mnogo toga se može ali nije sve ugodno i opravdano. Ne vidim potrebu zašto bi mlatio sa nečim od 3 i više metara kada isto to možeš da radiš sa dosta kraćim i lakšim štapom. E sad, o ukusima ne treba raspravljati, to se podrazumeva.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
413
ma naravno jednorucni je keva nego sto ne probati ako mogu tj ako ima drugara koji pecaju tako..

rango

Senior member
Učlanjen(a)
14.03.2009.
Broj reagovanja
6
Iskustva sa nekih stranih foruma kazu da je mana switch-a to sto male suve muve koje svi koristimo na Drini se neispucavaju tj nesuse se prilikom mahanja, strimeri nimfe mokre preporucuju ,suve ne. Iskustva ljudi koji koriste Dh

rango

Senior member
Učlanjen(a)
14.03.2009.
Broj reagovanja
6
Winston ima micro spey program #3. #4 su po meni prava snaga ako pricamo o lipljenu, jer su dvorucnjaci jaci nisu ekvivalent u jednorucnim, a sa tako lakim klasama neznam kako se postizu xx distance

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
IVANTS je napisao(la):
Očekivao sam da će Sašats da se javi, ali aktivnost je izostala  :)
šta da se javljam?  tek mi je prva sezona. nisam neki bacač ni sa SH a da ne pričamo o DH. jedino mogu da kažem da bez ikakvih problema bacim iz vode overhed gotovo 30 m iz dva zamaha  a to mi je nedostižno običnim priborom. na kraćim realno potrebnom daljinama možeš da se igraš ovim priborom. tu vidim prednost u praktičnoj primeni a posebna su priča prednosti pri nimfarenju

rango

Senior member
Učlanjen(a)
14.03.2009.
Broj reagovanja
6
Mada ima serija koje su klasifikovane po jednorucnim skalama a i te mokre bi trebalo da su najefikasnije, treba probati.

Mohawk

Newbie
Učlanjen(a)
21.11.2012.
Broj reagovanja
12
Pozdrav svima. Probao sam ove godine Mystic Switch #5 na Drini jednorucnim tehnikama i izbacuje kao bomba, ali ipak je malo teza varijanta za duze vremena mahanje 1 rukom. Mislim da bi #4 switch bio vrh. Inace obozavam ove Mystic stapove, #5 mi naletila pa sam je zgrabio. Za lako dvorucno mahanje na Drini #5 mi se cini vise adekvatna od #4. Dogodine ako Bog da opet na Drinu.

Vrh Dno