Tara 06.

vjaksic81

Junior member
Učlanjen(a)
17.04.2006.
Broj reagovanja
0
Drugari pomagajte!!!
Idem 4 dana na Taru, Drinu, i na durmitorske Gorske Oci, pecao bi na suvu muvu a nemam blage veze sta da ponesem, pa ako je neko bio, video, pecao na tim terenima, bio bih mu neizmerno zahvalan na savetima.
Svoju zahvalnost izrazicu gomilom fotografija, koje planiram da napravim :hammer:  :hammer:

Prilozi

• Cuprija.jpg
    Cuprija.jpg
    42,8 KB · Pregleda: 185
  • Tara05.jpg
    Tara05.jpg
    59,2 KB · Pregleda: 172
  • Tara04.jpg
    Tara04.jpg
    56,4 KB · Pregleda: 188
  • Tara03.jpg
    Tara03.jpg
    40,1 KB · Pregleda: 182
  • Tara02.jpg
    Tara02.jpg
    53,6 KB · Pregleda: 207
  • Tara01.jpg
    Tara01.jpg
    70 KB · Pregleda: 190
  • Ona u vodu on za njom.jpg
    Ona u vodu on za njom.jpg
    46 KB · Pregleda: 196
  • Kraj Tare = Pocetak Drine.jpg
    Kraj Tare = Pocetak Drine.jpg
    47,7 KB · Pregleda: 182
  • Dve Drine.jpg
    Dve Drine.jpg
    65,6 KB · Pregleda: 192
  • BraveHart.jpg
    BraveHart.jpg
    72 KB · Pregleda: 199

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
E ovako prvo da ti kazem nisi precizan, nisi rekao sta ces da pecas, ali predpostavljam da je to pastrmka i lipljen. Znaci sto se tice Tare na njoj je stanje dosta bolje nego na Drini, dakle za pastrmku bih ti predlozio da poneses gomilu muva ali u uzi izbor usle bi: Suve: Small Dark Olive, Greenwell’s Glory, Iron Blue, Black Gnat, Adams, Grey Wulff, Grey, Green or Yellow Drake, Spent Mayfly, Small Dark Olive, Sedges...ali opet postoje muve na koje sam skoro uvek imao rezultate na Tari, a to su Parachute(Light Cahill), Parachute(PMD), Spent Spiner, elk hair caddis, nekoliko varijacija mrava i osa sa i bez CDC.... Ja bih ti preporucio da probas i nesto od nimfi: obavezno ponesi Midge Pupae, Iron Blue Nymph, Prince(sa zlatnom glavom i bez), Pheasant tail(razlicite varijacije, zuti sa flash back foliom, sa i bez zlatne glave), Gold ribbed hares ear, Bead head caddis larva yellow, caddis larva sa caurom....Sto se tice Drine ja bih ti preporucio da ne provodis mnogo vremena tamo jer ti je pecanje ograniceno. Pre podne mozes da pecas dok voda ne nadodje ali opet da ti predlozim. Ako hoce lipljena da pecas, prvo sto cu ti reci jeste da ne polazis bez nekoliko varijacija mrava( crnih, braon, zutih, crvenih, letecih...), takodje nekoliko varijacija osa sa i bez CDC-a, Zulu, Red tag, Sedges (sivi, crveni), elk hair caddis (nekoliko varijacija), nekoliko varijacija komaraca, dosta dobrih rezultata sam imao sa Light Cahill, gomilom varijacija PMD, naravno predlozi bih ti neku od mojih muva koje ces videti u mojoj galeriji to su mokre muve i neke od plivajuvih nimhi (RMZE)... sada i nije toliko velika mudrolija uhvatiti lipljena ako ga vidis da se izbacuje sta god da mi bacis on ce da kidise. Sada bih ti preporucio da mu bacas nesto krupnije muve velicine 12 mozda i 14, ne sitnije, jer je lipljen trenutno dosta prezacine hranom sa dna i ako mu vodostaj to bude dozvolio on ce kidisati na povrsinu kupeci dosta muva. E tad ga je leko upecati. Ali ako ti opet lipljen bude iskakao a nece da uzme nijednu od suvih muva ti mu stavi nesto od plivajucih nimfi jer se tada 100% sa njima hrani. Sada i nije neka mudrolija pogoditi mu muvu znaci obavezno probaj mrave i ose, sedzeve...ako bude aktivan uzimace dosta muva. Mislim da sam ti pomogao koliko toliko!

vjaksic81

Junior member
Učlanjen(a)
17.04.2006.
Broj reagovanja
0
Vratih se ja sa putesestvija po srpskoj tromedji, i kako sam obecao evo i slika!!!
P.s. Izvestaj postavljam kad se malo iskuliram :hammer: da bih koliko toliko bio objektivan :hammer:

vjaksic81

Junior member
Učlanjen(a)
17.04.2006.
Broj reagovanja
0
Pa da pocnem. Krenuli smo 21.7. ispred Sava Centra, rafting ekspedicija + ja kao jedini ribolovac, posto smo obisli Mokru Goru , Sargan i Visegrad (gde sam se sa cuprije, posle jako dugo vremena cca 15 god., nagledao krupnih skobalja kako "pasu" travu sa stubova), stigosmo predvece u kamp na Drini 1.5-2km nizvodno od pocetka Drine.Posto smo se smestili u bungalove, zgrabih stap i sjurih se do vode kad tamo VODA , mislim cuo sam ja za varijacije vodostaja na Drini, i za zajebanciju 2 Drine, al' ono je strasno_Obeshrabljen popnem se u kamp gde mi domacin kampa objasni da mi je najbolje da poranim i da probam u zoru...i ja tako i ucinih.Na veliku zalost mojih drugara sto napustam pijanku tako rano (2 posle ponoci :hammer: ),spakovah se u vrecu i odspavah 3 sata. U 5 i 15 sam bio na vodi, "e sad vec lici na nesto" pomislih.Spremim stap vezem malo krupnijeg crnog mrava...ubih se od kandzijanja i nista...pormenim mrava za osicu...opet nista, osicu za neku lipljenovu bubu...pogadjate nista, ajd nema veze, bice kasnije kad se malo digne Sunce, popnem se u kamp da popijem kafu, spustim se u 8 ponovo na Drinu...kad ja tamo, a ono diglo se Sunce al' se digla i Drina i to pola metra i ne zaustavlja se...jbga vratim se u kamp doruckujem ,spremim se i odem na planinarenje , rafting i ostale ekstremne zajebancije u Crnu Goru (NE PROPUSTITI!!!). Sutradan se dogovorim sa jednim drugom da mi pravi drustvo, i nas dvojica odemo do kampa Brstanovici na Tari, e tamo je vodostaj bio sasvim ok, ali avaj, opet se ja ubih masuci al riba ni da pipne. "e tako ti i treba kad oces sve sam da naucis" pomislih ,a uz sve to me jaran uhvati zajebavati onom "il' je struja slaba il' je pec pokvarena" i ja obustavih kandzijanje do veceri. E uvece su pocele da se roje neke sitne bubice, a medju njima se mogao primetiti poneki braon-zuckasti kadis, te ja svezah takvog. I opet ja masem, al' corak, nema ribe ni da se pojavi na povrsini...a neki mjestanin se popeo na stenu, i varalicom malo malo pa pastrmka, a sve gleda mene i vrti glavom, i jos mi rece "kod nas kazu kad se riba ne baca ne bacaj se ni ti".E neces kolega!!!Spakujem stap vratim se u kamp i napravimo takvu zajebanciju da se culo do Foce sigurno. Ujutru se spakujemo i odemo na Durmitor.Cim sam stigao upitah neku zenu gde je Crno jezero, te odjurih do njega ko oprzen.Kad sam stigao do jezera pridjem nekom coveku i upitam ga oko pecanja i on mi rece: "ribolov je rezimski , lovi se vikendom od 8-21, a ostalim danima, sem ponedeljkom i cetvrtkom od 14-19" na moje pitanje " a ponedeljkom?" on mi odgovori "zabranjeno".Pogledam na sat, kad tamo 24.7 MONDAY!!! E DO MOJEGA!!! PA STA JE BRE OVO!!!KO DA SAM SE NA CRKVU KAMENOM BACAO!!! Al ajd barem sam se navezbao zabacivati, i nauzivao u prirodi, i nisam slomio stap,i nije me ujela zmija (sasvim solidno za jednog pocetnika, zar ne? :lol: ), a za ribu ...bice drugi put. Pozdrav svima :hammer: :hammer:

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
Ja ne bih znao da ti kazem gde si gresio, ali si sigurno da jesi jer nisi nista zakacio. Ali nemoj da se nerviras sledeci put nemoj da propustis odlazak na ove reke sa nekim iskusnim musicarem, idi za nim kradi zanat ocima to je osnovno. Bez brige bice jos pecanja!

vjaksic81

Junior member
Učlanjen(a)
17.04.2006.
Broj reagovanja
0
Iskreno, kao pocetnik u musicarenju, nisam mnogo ni ocekivao, pa se nisam mnogo ni razocarao. Pih... koliko puta mi se desilo da se vratim iz varalicarenja bez ribe, pa opet jedva cekam kad cu na vodu. A sledeci put cu definitivno ici sa nekim ko zna znanje. Jos samo da ga pronadjem, posto licno ne poznajem nikog ko se bavi ovim sportom.(mislim licno - ne na kolege sa foruma).

MIKI-FLY

Senior member
Učlanjen(a)
03.11.2008.
Broj reagovanja
0
TARA,kod Kolasina.

Prilozi

• tara 1.jpg
    tara 1.jpg
    286,1 KB · Pregleda: 202

MIKI-FLY

Senior member
Učlanjen(a)
03.11.2008.
Broj reagovanja
0
Od musica za Taru bih izdvojio samo sedzeve.
ako nemate dovoljno vremena da eksperimentisete,i trazite koja bi muva radila,na tipet stavite bordo ili zelenog sedza.
Ako ga kojim slucajem ne pokupi(mislim na lipljena), onda probajte sa mravom,krila cdc.
Za dan ,ako je vodostaj povoljan,i vremenske prilike dozvole,na Tari(mislim na revir),moze da zaboli ruka od zamaranja ribe.
Znaci,par sedzeva,koji mrav,i nista od toga ne smije biti vezano na udici vecoj od 16' , a inace je najbolje koristiti 18' ili 20'

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
sumadinac daj malo napisi o tari,vidim da si isao tamo i da si pecao,lepa reka ogroman potencijal a tako malo znamo(pogotovo mi iz macve) o toj reci,koje ribe se pecaju koji deo godine je dobar za posetiti...daj nasvrljaj malo mene ta reka jako interesuje... ;) ;)

Vrh Dno