Termoskupljajuci buzir

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Vlado probacemo ako bude kako kazes krecemo u masovnu proizvodnju axxaxaxaax

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
presavijes vrh kanapa i namotas konas . zavezes zavrsni cvor i premazes nekim fleksibilnim lepkom . nema bolje ni sigurnije omce

VladaBG

Junior member
Učlanjen(a)
21.06.2006.
Broj reagovanja
0
I imas atraktor bumbara na pocetku kanapa...Bane je u Mongoliju nosio kanap sastavljen od dva spojena "varenjem" i vadio tajmene na tu kombinaciju, meni deluje dovoljno jako?

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Lako je Banetu on ima Orvis :) Cika Bane je institucija lako je njemu ja sam pocetnik koji ima malo srece :)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
namotaj tanki monofil ili bezbojni konac ako ti smeta atraktor bumbara ili tacnije indikator . fabricke omce vremenom popuste i to uglavno kad se najmanje nadas zato nemam poverenja u ovakve budzevine .

jesko78

Senior member
Učlanjen(a)
29.10.2014.
Broj reagovanja
4
sasats je napisao(la):
presavijes vrh kanapa i namotas konas . zavezes zavrsni cvor i premazes nekim fleksibilnim lepkom . nema bolje ni sigurnije omce
To sa koncem jeste najlakse, trenutno mi je tako na kanapu, al` je, brate, muka. Zapinje za vrh stapa i moracu i ja da probam sa buzirom.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
nisi napravio kako treba  :nowink: presavijeni kraj iseces koso i kada se namota lepo  vise zapinje petlja (cvor ) na poziciji omca predvez

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Istina. Ja koristim ove omce kao sale. Samo ja uvezem koncem 17\0 ne provali se da je namotan

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

jesko78

Senior member
Učlanjen(a)
29.10.2014.
Broj reagovanja
4
sasats je napisao(la):
nisi napravio kako treba  :nowink: presavijeni kraj iseces koso i kada se namota lepo  vise zapinje petlja (cvor ) na poziciji omca predvez
Jeste secen ukoso. Moracu da probam sa tanjim koncem, k`o sto oholi kaze.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
o tome pricam  :tbumb: kakvo bre topljenje i buziri? tu ne postoju nikakva veza koja sastavlja omcu. omca se prakticno drzi na malo topljene plastike ?

VladaBG

Junior member
Učlanjen(a)
21.06.2006.
Broj reagovanja
0
Da drzi se na malo plastike, a mehanika kaze da tu deluje sila koja se zove smicanje i pritom deluje na veliku povrsinu gde su spojena dva paralelna dela kanapa, puci ce "core" sigurno pre nego sto se takva omca odvoji, jer je kod vecine proizvodjaca nosivost oko 20Lb u klasama kanapa o kojima mi pricamo. Znaci vecina velikih proizvodjaca je u zabludi sto tako radi? Svaki dan nesto novo naucim....ajde sada lepo neka se javi neko kome je tako "zavarena" omca popustila?

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
vlado , ko svakog dana nesto novo ne nauci ...dan mu je propao ... osim ako je sveznajuci?
meni je fabricka pukla i to ne jedna vec dve . pukla je od upotrebe . moras odredjeni broj puta da upotrebis kanap da bi ti se to desilo

VladaBG

Junior member
Učlanjen(a)
21.06.2006.
Broj reagovanja
0
Vlada je ipak nesto naucio, "o ukusima ne vredi raspravljati" rece djavo i sede u koprive, windcutter II mi je na stapu punih 8 god i tu je pukla jednom, ne od upotrebe nego tailing loop uradi svoje zajedno sa tipetom, na MED je stavljena pre 6god i treskao je po Drini nebrojeno puta i stoji jos, to su neki noviji primeri

Vrh Dno