Malo kasnim u ovoj temi, al imam i ja neka iskustva sa spomenutim. Dakle prije ravno 2 godine u jedan mali klubski ribnjacic smo pustili nekih 6-7 klenova, najmanji je bio oko 250g a najveci oko 500g, nitko prije nas nije pustao klena u ribnjak, (nikada ga tamo nije bilo-da samo spomenem) Dakle ovog proljeca jedan nas mladi sljedbenik, musicar, je ulovio jednoga od njih, kojega neznam ali definitivno jedan od pustenih jer ih ukupno ima 7, mogu i da se prebroje jer ponekad stoj u grupi tik ispod povrsine vode. No da se vratim ovom ulovljenom, ulovljen je na muhu a tezio je skoro 2 kg, pa vi onda racunajte koliko je dobio za ove dvije godine. Uzmimo da je ulovio jednog od onoh vecih, 500g prije dvije godine, 1800g-2000g ovog proljeca. Dakle poprilicno je narastao, u ribnjaku je obilje sitne ribe, crvenperke, babuskica, ima nesto smudja, stuke, par manjih somova i dosta sarana.
Mislim da je njegovom ratu ogranicenje samo kolicina hrane i vanjski uvjeti, a nikako genetika. Klen je riba koja, ako ima uvjete da raste, onda ce da raste.