Time Fly

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.489
Ajd sad imam pauzu pa da odgovorim drugu maricu....

Prva stvar, sminker si iz mog ugla (ne znaci da sam u pravu naravno) jer ti je prece da imas vrh opremu nego da pecas.... pricali smo vise puta i bilo je da si se istresao pa fond za pecanje presusio... ocigledno da nam se prioriteti razlikuju. Meni je draze da imam uspomenu sa pecanja nego ne znam.kakvu opremu.

Sad govorim u svoje ime iskljucivo.... nikad pljuvao simms, sage, orvis nisam.... niti sam sporio kvalitet...  nisam kupovao jer nisam u mogucnosti... mada sad jesam al opet ne kupujem osim ako nema cenu koja je po mom misljenju realna. Otud kupovina kosulja koje se skidaju sa trake, neke su feleri neke su skroz ok, al svakako original... e sad iz koje godine su to ne znam (ti znas pa bih te stavio i u kategoriju metroseksualaca-fenser opet)(a i komentar koji si napravio o kosuljama je podcenjivacki i rekao bih zlonameran, da ne ulazim u tvoje razloge, siguran sam da imas neki svoj razlog.... )

Stapove opet nemam skupe sem Vladanovog stapa (izasao me jeftino pa ga zato imam....i bombonica je)
Kad sam kupovao prvi stap za za mene znacajnu sumu tada bilo.je ili kradeni sage launch ili nov vision 3zone.... uzeh vision zbog garancije a iskreno taj sage mi se ne dopada.... odvratan stap za pecanje...opet meni...
Kad budem uzimao skup stap bice to verovatno neki winston.... za more mozda neki cts.... videcemo
Sad, vise nego ikad sam u mogucnosti da biram stap bez da gledam cenu... al iskreno zao mi da dajem pare za nesto sto je uglavnom.placanje brenda.
Trenutno sam u kontaktu sa dva proizvodjaca stapova u kini...  jedan je radio a i dalje radi za par poznatih brendova.... tako da imam stap.koji je radjen za poznat brend.... bukvalno 10x puta me je jeftinije izasao....
To je razlog sto necu da budem neko koga ce da sisaju... draze mi je da koristim kineza.... opet, ako postanem bogat, da uzecu te marke.... al ne po svaku cenu.

Da skratim.... svaka oprema ima svoju jeftiniju varijantu koju prosecan korisnik, cak i iznad prosecan nece znati da razlikuje od skupe....

Primer, pecam sa drugarom, covek instruktor, pokazuje mi kako se rade neki zabacaji....uzme stap od mene, zabavi par puta i iznenadjeno pogleda u brend.....sportfish.... britanski lanac opreme....kinez opasan.... al stap odlican... i kaze mi covek.... da nisam video brend....mislio bih da je stap od 500e....
Stap je sad vec star preko 10god.... prodao sam ga drugaru za 50e i on je prezadovoljan....
Stapove lomim ako padnem pa lupim negde....al tako puca svaki.... na ribi nisam.ni najvece krseve lomio....tako da prica o garanciji pije vodu al donekle.... svaki nov stap ima bar godinu dana garancije....ako ima fabricku gresku puci ce do tada.... tako da nema stresa sa njima.... sve ostalo je pucanje zbog gluposti ko ga koristi....

Ono gde se slazemo je da svako treba da uziva u onome sto radi.... ti u manekenisanju ja u sto vise izlazaka pa makar i na krs vode kad nemam bolje... ti i ja se necemo sloziti oko nekih stavova nikad.... privatno van pecanja te i dalje jako cenim jer imas normalne stavove na neke jako bitne stvari o zivotu.... i pamtim nase razgovore kad si bio odlican sagovornik i savetnik.

A sad sa ne kenjam vise i ja....postacu kao ti [emoji23]

Sent from my DUK-AL20 using Tapatalk

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
Gejaci su valjda seljaci koji su se bavili stokom I ziveli of poljoprivrede,uglavnom za.macvansko- podrinjsko-kokubarski okrug se to I'me koristilo колко сам ја упућен ал не битно!!!
Al сад нешто за штап, пре пар година налетих на Робинсон штапове класе 4 и 5/6 ...мени лично се штап одмах свидео одличне израде а цена негде око 70е!!!

danijel

Junior member
Učlanjen(a)
23.08.2008.
Broj reagovanja
0
Ovo sto napisa da je smeker to nisi u pravu. A da ima vrh opremu,samo da prica da ima,sigurno mu je prece nego da ide da je koristi to ste milion posto u pravu.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.489
Haris je napisao(la):
Ovo sto napisa da je smeker to nisi u pravu. A da ima vrh opremu,samo da prica da ima,sigurno mu je prece nego da ide da je koristi to ste milion posto u pravu.
Nisam napisao smeker.... fenser, metroseksualac.... to su oni fini momci sto mazu kremice i pustaju bradu...

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
397
oholi je napisao(la):
Ajd sad imam pauzu pa da odgovorim drugu maricu....

Prva stvar, sminker si iz mog ugla (ne znaci da sam u pravu naravno) jer ti je prece da imas vrh opremu nego da pecas.... pricali smo vise puta i bilo je da si se istresao pa fond za pecanje presusio... ocigledno da nam se prioriteti razlikuju. Meni je draze da imam uspomenu sa pecanja nego ne znam.kakvu opremu.

Moj fond za pecanje nije presusio daleko bilo. Eto odoh ove godine i na Neretvu i na Plivu i Ribnik ( kvalitetnih 5 dana)tako da ta pricica pada u vodu jedino sto vise nemam toliko vremena da bih otisao na pecanje i sto mi je najbliza reka Gradac 100 km, pa cak i da nekad imam neko popodne ipak je preveliko cimanje da bih isao.
Druga je stvar kad sam ziveo u Valjevu pa sedim u kafani pa nam dune da spicimo na Drinu na vecernji cug ili odem do Gradca 5 min peske. Sto ti kazes vremena se menjaju a samim tim i prioriteti.

Takodje je tebi mnogo lakse da uzmes stap za 70-80$ u Kini i ako ga sjebes lako je da zamenis za razliku od nekog iz Srbije. Po mom misljenju svakom ko je u Srbiji savetujem da kupi stap sa garancijom. Navescu ti banalan primer da li je bas tako kao sto pricas i da li je npr Rio Gold kupljen pod tim brendom isti kao kad ga kupis kod kineza za 25$ npr. Mislim da ima razlike ali mozda gresim a ti mi reci da nije tako. ( spominjao si Windcutter ako treba proba imam ja #5 pa da uporedimo ako neko ima kineski)

Sto se tice brendova ni tu niste u pravu jer vec godinama pravim svoje stapove, tako da ni ta prica ne pije vodu. Imam par Heliosa pored CTS ova ali isto tako cu kupiti npr i Sage SP #5 i XP #5 zato sto zelim da ih imam. Pecam sa CTS om i necu ga menjati u skorije vreme jer sam ga napravio bas po mom ukusu, za nekog je govno, za nekoga top ali ni to me ne dotice jer je meni vrhunski i odgovara mi.

Mene je Drina naucila da koristim vrh opremu. Posle silnih dana provedenih sa mokrim nogama, mokrih trenerki, izgorelih ruku i sranja resio sam da se ne ciganisem i lepo ko covek tamo neke 2006 pocnem da kupujem Simms. ALi opet ni to ne treba nikoga da dotice sta ja radim i nosim,ali opet savetujem mladje ljude koji ulaze u musicarenje  da nisu dovoljno bogati da kupuju jeftine stvari i da musicarenje nikada nije niti ce biti hobi za sirotinju nazalost. To sto mi nalazimo nacine da pojedine stvari nabavljamo jeftinije, pa necemo da nas musica izlazi 1e -1,5 e kod Oholog i Marica npr pa sami vezujemo to je druga stvar, ali brate mili opet stojim iza toga da ne mozes ici na musicarenje kao preprodavac sa Kvantasa. Mora to bar malo na nesto da lici. Ne moras da pijes vino ili pusis tompus na vodi, ali kombinezon moras imati, cipele, neku majicu ako neces kosulju ( a nekada znaci dosta), prsluk itd. Ne mora Simms ali u poredjenju sa pojedinim brendovima traje 2 puta ako ne i 3 puta duze i samim tim stedis novac.

I Gegula opet napominjem gejaci sto se tice valjevskog kraja znace ono sto sam naveo. To sto si ti naveo su obicni paori tj seljaci od kojih smo svi potekli.

Bolje biti metroseksualac pa mazati kremom lice nego biti maco balkanac, brdjanin a krisom mazati bulju istom tom kremom ;)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
397
oholi je napisao(la):
To je razlog sto necu da budem neko koga ce da sisaju... draze mi je da koristim kineza.... opet, ako postanem bogat, da uzecu te marke.... al ne po svaku cenu.

Eto ja sam izgleda ranije postao bogat od tebe. Ovom tvojom recenicom si potvrdio moju pricu od ranije da ne treba prodavati muda da je leskovak bolji od karbona a potajno zelis karbonca ali nisi u mogucnosti. I naravno da neces po svaku cenu da kupis neki stap pa makar kostao i 800$ npr ja nisam hteo Helios 2 koji kosta 700e a mogao sam da ga kupim vec sam kupio Helios 1 koji je bio 350 jer mi taj stap odgovara. Kao sto npr necu uzeti Sage Circu koja kosta 600e vec jurim Sameo koji kosta 100e i koji je 3 puta bolji stap po meni za lov lipljena nimfom na bosanskim vodama.

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
oholi je napisao(la):
Sad govorim u svoje ime iskljucivo.... nikad pljuvao simms, sage, orvis nisam.... niti sam sporio kvalitet...  nisam kupovao jer nisam u mogucnosti... mada sad jesam al opet ne kupujem osim ako nema cenu koja je po mom misljenju realna. Otud kupovina kosulja koje se skidaju sa trake, neke su feleri neke su skroz ok, al svakako original... e sad iz koje godine su to ne znam (ti znas pa bih te stavio i u kategoriju metroseksualaca-fenser opet)(a i komentar koji si napravio o kosuljama je podcenjivacki i rekao bih zlonameran, da ne ulazim u tvoje razloge, siguran sam da imas neki svoj razlog.... )

košulje koje si ti kačio na onim slikama originala videle nisu !!!! To što tamo pali fora kao kod naših šanera skidaju se sa trake,ispadaju iz kamiona je potpuno druga filozofija koja očigledno pali.
Isto kao i priča da kinez iz brendirane fabrike može izneti nešto, hmmm u krajnju ruku smešno  :hammer: ali uvek može otvoriti svoju fabriku gde radi kopije ,neke su bolje,neke lošije ali su kopije  :hammer:

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Ne kupuju isključivo bogati skupe štapove, sećam se jednog čoveka koji nije imao  para za pljeskavicu  detetu da kupi ali je

ponosan bio  na svoj mušičarac od 1 000 DM. Ta scena i slika iz glave mi nikako ne izlaze, bilo je to na jednom putovanju busom 

ka Drini odaavno .  :(

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.489
Aj da krenem...

Moj fond za pecanje nije presusio daleko bilo. Eto odoh ove godine i na Neretvu i na Plivu i Ribnik ( kvalitetnih 5 dana)tako da ta pricica pada u vodu jedino sto vise nemam toliko vremena da bih otisao na pecanje i sto mi je najbliza reka Gradac 100 km, pa cak i da nekad imam neko popodne ipak je preveliko cimanje da bih isao.

Ne pricam za sad, nego za dok sam bio u srbiji.... tad si presusio....sad ne znam.... drugo sa brojem tvojih izlazaka i kinez ima da ti traje poprilicno dugo....

Takodje je tebi mnogo lakse da uzmes stap za 70-80$ u Kini i ako ga sjebes lako je da zamenis za razliku od nekog iz Srbije. Po mom misljenju svakom ko je u Srbiji savetujem da kupi stap sa garancijom.

Slazem se za stap sa garancijom.... ovi kod rada je moraju imati bar dve godine na osnovu zakona o zastiti potrosaca i saobraznosti.... hteo prodavac da da garanciju ili ne ona je dve godine....bar za tehnicku robu, za stap je opet bar godinu....

Navescu ti banalan primer da li je bas tako kao sto pricas i da li je npr Rio Gold kupljen pod tim brendom isti kao kad ga kupis kod kineza za 25$ npr. Mislim da ima razlike ali mozda gresim a ti mi reci da nije tako.

Kinez i rio se ne daju porediti.... samo ja vise volim SA.... ali oba su skupa da ih derem po prlhavstini u Hong Kongu i okolnim mestima.... kanap treba sto bolji da se ima tu nema zbora....

Sto se tice brendova ni tu niste u pravu jer vec godinama pravim svoje stapove, tako da ni ta prica ne pije vodu. Imam par Heliosa pored CTS ova ali isto tako cu kupiti npr i Sage SP #5 i XP #5 zato sto zelim da ih imam. Pecam sa CTS om i necu ga menjati u skorije vreme jer sam ga napravio bas po mom ukusu, za nekog je govno, za nekoga top ali ni to me ne dotice jer je meni vrhunski i odgovara mi.
Pa i cts je brend.... da nisi mozda platio fabricku cenu blanka???? Ne bato, platio si i brend.... kao i brend za halter, vodjice..... zato i kosta koliko kosta...al custom mora da kosta.... tu skidam kapu.

Mene je Drina naucila da koristim vrh opremu. Posle silnih dana provedenih sa mokrim nogama, mokrih trenerki, izgorelih ruku i sranja resio sam da se ne ciganisem i lepo ko covek tamo neke 2006 pocnem da kupujem Simms. ALi opet ni to ne treba nikoga da dotice sta ja radim i nosim,ali opet savetujem mladje ljude koji ulaze u musicarenje  da nisu dovoljno bogati da kupuju jeftine stvari i da musicarenje nikada nije niti ce biti hobi za sirotinju nazalost. To sto mi nalazimo nacine da pojedine stvari nabavljamo jeftinije, pa necemo da nas musica izlazi 1e -1,5 e kod Oholog i Marica npr pa sami vezujemo to je druga stvar, ali brate mili opet stojim iza toga da ne mozes ici na musicarenje kao preprodavac sa Kvantasa.

E ok, za drinu valja ok kombinezon.... ali simms nije neophodan.. koristio sam razne i bio suv, al mora aktivan ves....
Sad dal sam ko sa kvantasa ili ne...e tu se vidi tvoj snobizam... ovde vec ulazis debelo u grupu kompleksasa sa vode
Sad neko ko.ima pvc kombinezon, robinson stap i pamucnu majcu od vulkanizera ne treba da peca?????
Jesi som tezak za ovu izjavu. Bas znas da motivises ljude....
Ok, skuplje je u nacelu bolje, dugotrajnije....ko moze nek kupi sta hoce ako hoce....
Meni kombinezon od 100 e traje 2 do 3 sezone....
Simms sam nosio pre par godina jedan i propustio je za manje od godinu... jer kad pecam ja satirem opremu. Nema tog simsa koji ce mi trajati 5 i jace godina....

Pozdrav od brdjanina koji ne maze bulju.... [emoji6]

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
397
Opet izvrces reci. Kada sam ulazio u musicarenje i mene je nervirala ta prica da musicarenje nije za sirotinju ali nazalost je tako.

Ti ces npr da das za strunu 70-80$ koju sjebes za dve sezone a mnogo ti da das za stap sa garancijom 200$ koji moze da ti traje dozivotno???

Sto se tice CTS ja kad sam ga uzeo za taj brend je znalo par ljudi u Srbiji ( Simpson, Neba jer je imao varalicarce, Dane i jos par likova na prste ruke da ih nabrojim) cak su me pojedinci odgovarali jesi lud za te pare uzmi Sage, Orvis sta se jebes da pravis stap ko zna na sta ce to da ispadne.

Ne kazem da si ti brdjanin jer oni su ogromni ljudi, surovi, maco meni znaci nije se odnosilo na tebe. Ti ne izgledas kao sa kvantasa imas sve ono sto sam naveo i kombinezon, sad i Simms kosulje, imas prsluk imas sve.

A sto se tice mog fonda lepo sam ti rekao sledece, '' Necu vise da ulazem lovu u opremu posveticu se pecanju ( to se odnosilo na neke destinacije tipa Neretva, Pliva, Ribnik, Slovenija) nije se odnosilo na Gradac, Djetinju, Drinu za to svako ima 1000 din da ode samo mene jebe vreme, imam porodicu, posao, trebalo je kupiti gajbu sam bez icije pomoci, onda isto tako i kola bez mame i tate itd.

Opet napominjem jer vidim da je otislo u pogresnom smeru:'' Ljudi kupujte ono za sta imate novca, ali moj vam je savet evo sad je sezoni kraj, preko zime skupite 200e i cekajte da izleti neki stap sa garancijom, cekrk je manje bitan moze i do 50e, struna po meni bi trebala da bude kvalitetnija ( mora biti uparena sa stapom nebitno da li je 20 ili 100e) jer ce duze trajati SA strune su po meni odlicne sto se tice dugovecnosti, sto se tice kombinezona uvek sam za najbolje kao i za cipele, pod odelo se podrazumeva ali to mozete aktivni ves od 2000-3000 din da nadjete, jer cuva muda, bubrege i zdralje a kroz sve to sam prosao tako da znam sta je kad pisas svakih 5 min i boli te jaje oci da ti ispadnu od prehlade. ''

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
397
P.S. I bio si bas simpa na onom Svetskom u Bosni  :bleh: Djera ti je odratio vrhunski prsluk, izgledao si kao pravi musicar. 

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
397
Evo i u Slovackoj si bio top, Orvis, kameleon prsluk, waders nije pvc. Vidis kako lepo izgleda.

Prilozi

• e6a0708393d41586c924635ca5cfb7ec.jpg
    e6a0708393d41586c924635ca5cfb7ec.jpg
    136,8 KB · Pregleda: 41

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.489
Brate koji stap za 200e ima dozivotnu garanciju?

Taj djerin prsluk sad ima pukotine oko sundjera oko vrata, ostalo mrdnulo nije.... al mu vreme da se menja.
Kombinezon je kinez.... sa stitnicima za odbojku... na meni nista markirano sem kacketa koji je poklon... a u bosni jesam lep...al.bejah i mladji [emoji23][emoji23][emoji23][emoji1]

E sad... sta cemo sa ovom slikom [emoji23]

e50e786af3afddf4191b98b7c52a0251.jpg

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
397
Pa da  ne znam da nisi u Kini mislio bih da je Novi Zeland i da Piter Dzekson snima nastavak filma npr.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
Sam Tom ces se slikom ponositi kad te za par godina stignu problemi sa besikom!! :hammer: :hammer: :hammer:

Vrh Dno