Tippet-Flourcarbon VS Najlon

Nenad Bugarcic

Senior member
Učlanjen(a)
16.03.2012.
Broj reagovanja
0
Kakva su vasa iskustva sa tanjim tipetima npr. 6,7 ili 8x??? Da li radije koristite nevidljive flourcarbon tipete koji su prilicno krti ili najlonske koji imaju tu rastegljivu "osobinu"!?

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Uglavnom fluorokarbon i to najvise zato sto lakse probije vodeni film, sto mi odgovara i za suve i za mokre musice.
Mislim da ako fluorok. lezi na vodi i nije vise manje vidljiv od najlona.

Nenad Bugarcic

Senior member
Učlanjen(a)
16.03.2012.
Broj reagovanja
0
Da li si nasao floucarbonski tipet nekog proizvodjaca i da si u potpunosti zadovoljan sa njim??? Mene licno samo interesuju tipeti 6x 7x 8x pa i 9x!!
Nije problem sa ovim debljim..kad su tanki onda je zahebano  ;)

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Neko vreme sam koristio Guidelinov Egor, i imao nekoliko puta bas glupa kidanja na cvoru. Tu sam dosta sebe optuzivao da sam zahebao cvor i na kraju ih testirao kuci. Ne drzi ni malo. Najcudniji fluorokarbon koji sam video. Njega izbegavaj. Onda sam presao na SA Fluorocarbon tippet i sasvim druga prica. Nikad mi nije pukao ni na cvoru a ni negde po sredini i dosta lepo okrene musicu.
Ono sto je najbitnije kod tih tankih tippeta je da se dosta cesto trebaju menjati jer im malo treba da se ostete. 

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Mala greska. Napisao sam " Guideline EGOR" a mislio na Tiemcov Akron Fl.Tippet. Egor nisam koristio mada znam par kolega koji samo ovaj tippet i koriste. Sorry.

zekafly

Senior member
Učlanjen(a)
28.02.2010.
Broj reagovanja
0
EGOR koristim i ja. Baš čudno jelda' :whistle:

Sasvim prihvatljiv FC do 7x

Nenad Bugarcic

Senior member
Učlanjen(a)
16.03.2012.
Broj reagovanja
0
Guideline EGOR jos nisam probao ali sigurno hocu,cim mi Zeka pokloni jednu spulnicu  ::)
Ja do sada sam probao prilican broj tipeta raznoraznih firmi i jedino sto me je odusevilo je Photonic!!! Floucarbon koji ima tu "rastegljivu osobinu"!
Probao sam 7x i 8x! Stvarno mislim da nema jaceg i boljeg!

E da,dobijate ga u kesici na kojoj pise datum proizvodnje!

Prilozi

• Photonic.jpg
    Photonic.jpg
    287 KB · Pregleda: 335

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
Ako je odlican, pravi ga Kureha. ;) Nema mnogo 'odlicnih' FC-a na trzistu, a iz iskustva bih preporucio za krajnji tipet koji se vezuje na monofil Seaguar Tatsu. NIKAKO skup za ono sto pruza (cvor, cvor i cvor). Ali kosta, jebbi ga- toliko da ga koristim samo onda kad me potera euforija i babino predskazanje k ulovu.

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
E da- po meni, najbolji cvor za spajanje monofila i fc-a je uni to uni. ;)

Nenad Bugarcic

Senior member
Učlanjen(a)
16.03.2012.
Broj reagovanja
0
nespetro je napisao(la):
Ne znam koja firma,pisalo na kesici ali je na alost bacih! Samo znam da je "made in Japan" i da je prilicno skup..prosecna cena je 17€ ali meni jeftin za ono sto pruza!!! Probajte,necete se pokajati!!!

jeprli

Senior member
Učlanjen(a)
26.01.2011.
Broj reagovanja
1
Red label seaguar ili p-line fluoroclear, odlcni za predvez, eventualno maxima. Red label je za mene najbolji 13$ za 200m kalem i veoma siguran na cvoru. Dupli il trodupli surgeon cvor i nema mrdanja.

Predvezi na 25-30m spulnama su preskupi i relativno losi, pocevsi Od Ria i SA pa na dalje, jedino frog hair valja.

Nenad Bugarcic

Senior member
Učlanjen(a)
16.03.2012.
Broj reagovanja
0
jeprli je napisao(la):
Red label seaguar ili p-line fluoroclear, odlcni za predvez, eventualno maxima. Red label je za mene najbolji 13$ za 200m kalem i veoma siguran na cvoru. Dupli il trodupli surgeon cvor i nema mrdanja.

Predvezi na 25-30m spulnama su preskupi i relativno losi, pocevsi Od Ria i SA pa na dalje, jedino frog hair valja.
Maxima konusne predveze koristim i ja ali su im najlon tipeti djubre,mada Maxima flourcarbon i nije tako los ali daleko je od photonica!
Reci mi jeprli,ovaj Red Label za koji kazes da je dobar,koje debljine ovog flourcarbona si koristio 0.10,0.12 ili deblje?

Vrh Dno