Tonući monofil

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Surfujući po netu naletim na "ovo" (tonući monofil)!
Da li neko koristi u mušičarenju i imali svrhe koristiti ga?

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Ja sam ih kupio pre dve godine i nisam ih koristio ni tri puta...
Crni su i krući nego običan monofil, malo je osetljiviji čvor zbog toga a nešto se nisam proslavio sa ulovom kad sam ih koristio pa imam negativnu konotaciju u glavi u vezi sa njima...

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ma i ja vidim da ih niko ne spominje pa kontam da bi bilo izmišljanje tople vode.Al' rekoh ajde da pitam da se ne pravim pametan.
Hvala na pomoći sad sam otklonio nedoumicu.

ivants

Senior member
Učlanjen(a)
20.12.2008.
Broj reagovanja
24
Pre više godina sam lovio klena ujesen sitnim suvim muvama po nekim starim uvalama koje su bageri ostavili za sobom, vreme sunčano, bez vetra a voda kao staklo. Kako god da baciš tipet ostaje na površini vode kao sajla a svi ozbiljniji klenovi nestanu. Onda sam nabavio neki najlon za pecanje veglerom, kalem od 150 m, još uvek ga koristim, tonući. Mislim da je Venturieri, tada je Čigra iz KŠ bila prvak sveta i neko u klubu mi je to predložio. To je bila prava stvar, kako tipet padne na površinu posle par sekundi kao da se rastvori u vodi, mnogo sam dobrih klenova ulovio na tu foru. Kako to moj kolega kaže, skup ko droga ali vredi. Prema tome mislim da treba voditi računa kada i gde se koristi a sve zavisno od ribolovne situacije. Ja ih koristim samo u ovakvim slučajevima. Mišljenja sam da ako hoćeš za nimfarenje i želiš da povećaš brzinu tonjenja bolje smanji prečnik "običnog" monofilnog tipeta i povećaj dužinu. Skoro sam imao sličnu dilemu ali sa fluorokarbonom.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Imas i hemijskih preparata ukoliko zelis da plivajuci ucinis tonucim, prmazes i za cas gotov posao. Nema skidanja i menjanja tipeta

Vrh Dno