Totalni pocetnik ! :S

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

dax94

Junior member
Učlanjen(a)
30.07.2009.
Broj reagovanja
0
ChaDu je napisao(la):
Koliko sam pogledao ovaj prvi je bugarski , drugi je engleski a ovaj treci deciji...znaci definitivno se odlucujem za ovaj pod 2. !!!
Gresis ako mislis da je Echo Grecko za decu, naprotiv stap je vrh za pocetnike a i cena je manja nego sto vredi. Pozdrav

ChaDu

Newbie
Učlanjen(a)
14.09.2010.
Broj reagovanja
0
Uff...koliko vidim dosta cu se ja dvoumiti oko kupovine stapa :S :)

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Airflo Delta Classic je odlican izbor ako imaš toliko para, a i nije nešto skup.

boban.velickovic

Senior member
Učlanjen(a)
09.09.2010.
Broj reagovanja
0
Najbolje je da kontaktiraš Đoleta, da on tebi iznese na livadu/reku, sve štapove koje ima, da isprobaš i da vidiš šta ti najviše pasuje...
Ja od Đoleta kupio prvi štap (Sage VPS),  i prezadovoljan sam.. 

ChaDu

Newbie
Učlanjen(a)
14.09.2010.
Broj reagovanja
0
Ma najbolje da kupim sva 3 :D onda ne moram da se dvoumim xD :)

djole10

Junior member
Učlanjen(a)
13.08.2010.
Broj reagovanja
0
ChaDu je napisao(la):
Ma najbolje da kupim sva 3 :D onda ne moram da se dvoumim xD :)

Evo da ti  i ja dam jedan savet kao iskusan početnik :hammer:. Mahao sam sage-om, hardy-em, i mojim formaxom a juče i BFC-om i prijatelju moj ni jedan od njih ne valja. Neće kanap preko 15m pa to ti je. :D. Dok moj kum (Marković) koji god uze u ruke (od gore navedenih) izbaci im sve do bekinga, ja gledam i plačem. Elem, kupi neki tebi pristupačan po ceni, pa kad naučiš da mašeš (za godinu dve) lako ćeš naći odgovarajući štap, čekrk i kanap. I ako sam od juče ponosan vlasnik BFC komleta (od NAJIGORA) toplo bih ti preporučio neki od komleta te firme, imaš ih kod Djoleta pa biraj. Mišljenja sam da je sve stvar prestiža i fenseraje, ko pati od tih bolesti na_ebamu kućni budžet.
Pozdrav

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Dobro si ti to napisao djole10!
Nema potrebe na početku trčati za nekim skupim štapovima prvo osnovi i mahanje pa posle kvaliteta

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Ja sa u potpunosti slazem sa time, kad ovladas castingom i svime, onda ces razmisljati sta i kako. Jedan BFC komplet za sada npr je extra investicija :tbumb:

Drale

Junior member
Učlanjen(a)
12.08.2011.
Broj reagovanja
1
Da ne otvaram novu temu pisacu ovde posto je moja prica slicna , sto znaci totalni pocetnik u musicarenju. Citao sam par dana ovaj forum i jos neke druge portale vezane za ff ,i ono kao i u svakom pocetku vlada zbunjenost od previse raznih informacija (mozda sam citao i ono sto  nisam trebao :D) ja vjerujem da ce to da se slegne nakon nekog perioda vjerovatno sam ja pozurio treba ipak korak po korak da se uci kao i sve u zivotu.

Prva stavka je svakako pribor i oprema znaci sve sto je potrebno za neki pocetak i tu naravno nastaje prva dilema ,jedni pisu  pribor sto vise klase drugi da je to suludo posto pocetnik lako moze slomiti stap nepravilnim rukovanjem . Ja koliko sam razumio iz procitanog da je meni potreban stap 9` #5 i da takav stap treba da pokrije vecinu situacija na krajiskim rijekama prvenstveno je tu vrbas posto sam iz bl ali ni ostale rijeke mi nisu daleko i planiram da lovim i na njima. E sad interesuje me koje akcije treba da bude taj stap i koliki budzet mi je potreban za za pribor prvenstveno za stap ,cekrk i strunu za cekrk sam citao da i nije mnogo bitan za taj neki pocetak. Kombinezon cu da kupim onaj jeftini pvc imam pored toga i ronilacko odijelo koje ce da mi posluzi posto cu da idem na nepristupacna mijesta nekada i kajakom tako da mi je sigurnija varijanta u odijelu.
Ostaje jos sitan pribor to i nije velika stavka snaci cu se za to.
Planirao sam da pocnem od sledece sezone tako da imam vremena da skupim novac.

Vi iznesite svoje predloge sto vise misljenja to bolje pogotovo od ljudi koji razumiju materiju.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
pocetnik ne moze da upropasti ili polomi stap pri ucenju bacanja ....naravno mislim na kvalitetan stap i da se ne mlati po granama i kamenju  :) . dobri stapovi su prakticno nesalomivi 

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Pod uslovom da si siguran da ces nastaviti da se bavis musicarenjem, uzmi najbolji moguci komplet za novce koje planiras da potrosis. Nemoj da slusas savete da ne trosis pare jer si pocetnik, vec poslusaj savet nekoga ko se razume u pribor i ti mu verujes. Ako uzmes stap od 40-50e a mozes sebi da priustis onaj od 300-400, napravio si najvecu mogucu glupost. Naravno u planirani budzet racunaj i strunu, cekrk, beking , predveze,...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):
pocetnik ne moze da upropasti ili polomi stap pri ucenju bacanja ....naravno mislim na kvalitetan stap i da se ne mlati po granama i kamenju  :) . dobri stapovi su prakticno nesalomivi

Moze vrlo lako da ga polomi strunom za broj jacom od deklarisane i uobicajenom snagom zamaha kod pocetnika.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno