trajna zabrana odnosenja lipljana sa voda u srbiji

Trajna zabrana odnošenja lipljena u Srbiji?

• Ukupno glasača
    14
  • Anketa je zatvorena .

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Postovane kolege,
Nemam revolucionarni duh, nije ni nivo tostesterona presudan po ovom pitanju (oslobadjam ga se redovno).
Podstaknut nekom skorije pomenutom temom, moram da napisem delic istine koja me muci. Proglasite me za jeretika. Lipljan - trajna zabrana!  Nije samo vaser kugla, tirolac i plovak problem. Problem je u vecini nas.  Zasto, zasto, zasto da ponesem lipljena kuci. Da se nacinim vecim u caletovim ocima, da ga pojedem, da ga vadim iz zamrzivaca i pokazujem prijateljima, da ga bijem na obali da vidi ko je dasa...?! LJudi koji prenaglasavaju svoju inteligenciju, obicno su inferiorni i u deficitu sa istom. Oni koji isticu muskost, mahom imaju problema sa erekcijom. Veliki pistolj - mala alatka!!! Unikatni pribor - slab ucinak.  Necu lipljana na ledari. Hocu da ga poljubim kada ga ulovim i poklonim mu zivot, ali hocu da ga ulovim! Sad, postavlja se pitanje kako da ga ulovim kada dodjem na svoje mesto na Drini a tamo neki baja grabulja sa 4 nimfe. Jos ce takav da me ubedi da je mogao i 10 komada da naredja ali nije hteo da tamani ribu! Gde je opravdanje za onoga ko lipljena ponese sa sobom a dva pusti? Srbija bato - nema niti jedan da se nosi, jer gde je jedan tu je jos jedan u gepeku!
Ko poznaje Kerkeza neka ga pita kako lovi lipljana na Drini, zasto ga lovi na Drini i sta radi sa Njim (NJIMA), kada ih ulovi?!  Potrebna nam je Musicarska religija kao minimum moralnih nacela o ponasanju na vodi, nesto sto ce da ujedini misao svih musicara i odbaci sve otpadnike kao jeretike. Ako radim cele nedelje, celog meseca da bih priustio sebi kvalitetan izlazak na vodu, ocekujem okruzenje, ambijent, ljude koji postuju taj bogom dani trenutak makar koliko i ja. Zasto putujem na drugi kraj ex YU da bih uzivao u ribolovu. Ismevamo bosance godinama kroz sale i posalice. Isti ti ljudi su daleko ispred nas po organizaciji, angazovanju i smislu za vodjenje upravnih poslova vezanih za vode kojima gazduju. Imamo Drinu, balkansku kraljicu jedinstvene lepote. Zasto je dajemo na raspolaganje paorskim sinovima?! Molim administratora da uvede glasanje na ovu temu - zivo me interesuje sta narod misli (mrzi me da brojim minuse)
Ako neko poveze ovu pricu sa revirima, neka zaboravi da je ikada citao ovaj ocajnicki post jer mi i nije ciljna grupa
Pozdrav svima!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ma neka se nosi 2komada slobodno, ali kome nadju treceg da plati 300e. Ne treba ljudima nametati nista, C&R treba da bude stvar licnog opredeljenja. Do skoro sam bio apsolutno za C&R u komunikaciji sa ljudima ali vidim da ne vredi. Mnogi ce da pricaju koliko vracaju precutkujuci koliko nose. Drina ove godine me opametila nacisto. A najvise me nervira "nekad nosim, nekad necu".
Uostalom ako ces posteno kod nas je ugrozenija pastrmka nego lipljan. Kad si zadnji put uhvatio u danu tri kilasice u Srbiji? Da ne pominjem one vece.

Zato su jedini lek ostre i rigirozne kazne za sve prekrsioce zakona. A ja vracam bez obzira lipljan-pastmka-klen-zaba

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
simpson H je napisao(la):
...Ma neka se nosi 2komada slobodno, ali kome nadju treceg da plati 300e...

Ovo je jako dobro rečeno. To je ključni problem. Mogla bi i mera da preskoči 40cm. Uz poštovanje lovostaja , bez grabuljanja tirolaca i vaserica bila bi Drina krcata lipljenom. Ogromna je to voda, mušičari posećuju 5-10% terena gde lipljena ima...
Ja sam za potpuni C&R tamo gde ribolov može dramatično da utiče na populaciju - kao što je Gradac i svi manji vodotoci, gornji tokovi većih pastrmskih voda... Ostalo bi samo nekoliko mesta gde se može uloviti i poneti krupna potočna pastrmka  :)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Milanče je napisao(la):
Ja sam za potpuni C&R tamo gde ribolov može dramatično da utiče na populaciju - kao što je Gradac i svi manji vodotoci, gornji tokovi većih pastrmskih voda...

Milanče= mudrac= moj istomišljenik  :yeswink:

shomi

Senior member
Učlanjen(a)
29.08.2006.
Broj reagovanja
0
Jedino se slazem sa Mr. Simsonom, samo po djepu moze da se resi situaciju, to vredi i za ostale vrsta riba a ne samo za lipljana ima jos jedan po meni jos drasticniji nacin a to je oduzimanje ribolovacke dozvole ne odredjeni rok  normalono opet uz novcanu nadoknadu, sve ostalo je pisanje uz vetar...

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Na Djetinji kao cuvar radi baja koji je bivsi pandur a pored toga voli prirodu i ko od brega je odvaljen. Kad vidi plovak prvo bije pa pita. Moj drugar je gledao svojim ocima kako ljudi beze kad on naidje i bacaju i stapove i sve sto imaju i grebu uz liticu uz koju se ni planinar nebi popeo sa sve punom opremom samo da h on ne dovati. Polomi i stapove i ruke i noge i uhapsi.

Ja sam za nekakvu slicnu varijantu. Lepo platis ljude i ne brines, a ni ribe ne brinu. Al prave ljude i lepo platis, plus bonusi za provaljenu kradju i nedozvoljena sredstva, plus adekvatan zakon i pesma leta.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
strashni je napisao(la):
Na Djetinji kao cuvar radi baja koji je bivsi pandur a pored toga voli prirodu i ko od brega je odvaljen. Kad vidi plovak prvo bije pa pita. Moj drugar je gledao svojim ocima kako ljudi beze kad on naidje i bacaju i stapove i sve sto imaju i grebu uz liticu uz koju se ni planinar nebi popeo sa sve punom opremom samo da h on ne dovati. Polomi i stapove i ruke i noge i uhapsi.

Ja sam za nekakvu slicnu varijantu. Lepo platis ljude i ne brines, a ni ribe ne brinu. Al prave ljude i lepo platis, plus bonusi za provaljenu kradju i nedozvoljena sredstva, plus adekvatan zakon i pesma leta.

Moze da bude i bivsi pandur i bivsi predsednik i od brega odvaljen i u mozak obogaljen ali mora da radi po zakonu. Da sam video da je tukao nekoga, prijavio bih ga i potegao sve moguce veze da debelo plati odstetu i izgubi posao.

H

humphrey

Guest
strashni je napisao(la):

Moze da bude i bivsi pandur i bivsi predsednik i od brega odvaljen i u mozak obogaljen ali mora da radi po zakonu. Da sam video da je tukao nekoga, prijavio bih ga i potegao sve moguce veze da debelo plati odstetu i izgubi posao.

hmm Simp,znas kakva smo zemlja i kakav narod smo mozda par puta prvih da dobiju utisak.....
bem ti sunce dobi batine od ludaka zbog ribe???
Geaci otimaju i kradu uz blage novcane kazne i sprdanje posle,ergo ajmo more pet u ribu???

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
strashni je napisao(la):

Ako povlacis veze i ti krsis zakon!?!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
ekoljuba je napisao(la):
Ako povlacis veze i ti krsis zakon!?!

Brate koji si bukvalista, a moze li "veza" da bude vrhunski tim pravnika i advokata, lekara-vestaka i slicno? Nisam sigurno mislio da nudim mito sudijama.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Zaista se slažem sa Simpsonom, ali je i meni zasmetalo pominjanje "veza".
Ribočuvar sklon nasilju će baš pred okorelim ribokradicama ustuknuti, a nasrnuti najpre na nekog sitnog prekršioca.
Ribočuvar-siledžija će ostati potpuno nemoćan pred jačim protivnikom i uvek mu dozvoliti da radi šta hoće, jer će u tom slučaju ostati bez "autoriteta".

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Ljudi dajte malo sirine, covek je revnostan i ima efekata, nikom nije lomio nista (doduse je bih voleo jer sam jednom nasao akumulator na Djetinji), a da je bilo bezanije jeste. Citajte elpo sve.

"Ja sam za nekakvu slicnu varijantu. Lepo platis ljude i ne brines, a ni ribe ne brinu. Al prave ljude dobro platis, plus bonusi za provaljenu kradju i nedozvoljena sredstva, plus adekvatan zakon i pesma leta"

Glavni problem na svim vodama su lokalni ribolovci. Ja cu bas iz Kga da kradem ribu, vozio 120 km do Uzica, plus 45min do reke, sve prvom i drugom i svako ripce gledam da vratim da bih opet sledeci put nesto ulovio. A od lokalaca sam cuo i da su maznuli mladicu iz malog jezera na brani. Oni se znaju i sa ribocuvarima i poznaju njihove navike.

Ja sam se pojeo kad sam video zmiju da je maznula malu pastrmku. Mamu joj, jurio sam je da probam da je spasem al je vec udavila, i ona je zivo bice sta ces, sve je to priroda.

Njih treba dovesti u red. Na Gruzanskom jezeru je bilo klena na mestu gde se uliva jedan potok i to bas lepih komada u lepom broju. Ove godine jedan jedini ufacen. Posle cujem pohvatani lopovi sa 100m mreze u tom zalivu. Pa jeste ja sam ih povadio sve, nije onaj sa vikendicom sa brda iznad jezera. Ima tu i ljudi koji se trude da poprave stvari a lokalci su al slabo.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
I jos jedna stvar, Jovan Memedovic je u jednoj emisiji rekao "Ovakvu lepotu nismo nasledili od predaka vec pozajmili od svoje dece", to treba imati u glavi.

Al verovatno je sve u glavama ljudi...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
strashni je napisao(la):
Njih treba dovesti u red. Na Gruzanskom jezeru je bilo klena na mestu gde se uliva jedan potok i to bas lepih komada u lepom broju. Ove godine jedan jedini ufacen. Posle cujem pohvatani lopovi sa 100m mreze u tom zalivu. Pa jeste ja sam ih povadio sve, nije onaj sa vikendicom sa brda iznad jezera. Ima tu i ljudi koji se trude da poprave stvari a lokalci su al slabo.

Gruzansko jezero je posebna prica tu su se rodili razni patenti za kradju ribe. Pocetkom devedesetih, neposredno pre pomora sarana, tu sam prvi put vide na delu organizovanu kradju od strane lokalnog stanovnistva. Velikim pletenim korpama bez dna, u parovima, stanovnici Knica, Bumbarevog Brda, cak su i iz Bara dolazili traktorom i vracali se sa punom prikolicom sarana uhvacenih u mrestu u plicaku. Jedino mi je zao sto tada nisam imao aparat da ovekovecim trenutak. Preko 100 "ribolovaca" a ni jedan stap. Glavni alat je bio meredov i pomenuta korpa. Znam i za razmenu bojeve municije patrole tadasnjeg SUP-a i lokalnih mrezarosa.

Vrh Dno