trokraka na strimerima

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Nekih šest godina nisam zabacio nikakvu imitaciju što na sebi ima trokraku udicu. Još uvek ne mislim to upotrebljivati ali ko' zna ako se pojavi takva potreba možda budem koristio opet nekada. Nisam neki puritanac što se tiče nekih stvari u ribolovu iako isključivo koristim ff pribor. Puštam 99% svog ulova a nisam poklonik C&R ideologije...tj. nisam poklonik nikakve ff ideologije. Volim mušičarenje i to je sve. Ostale ribolovne tehnike ne upražnjavam. No, znam da se trokrake udice kao i dvokrake odavno koriste u ff svetu i to nije ništa novo. Znam da trokraka može više da ošteti ribu i zaista ja više volim jednokrake udice pa i mnogo mojih udica nema kontra kuku...
Koliko mogu da primetim, te trokrake se koriste na nekim strimerima koji su namenjeni lososu i ostalim krupnim ribama sa jakim tvrdim čeljustima. Tu bi se mogla naći i mladica. Ja još uvek imam više simpatija prema jednokrakoj udici. Čak i više poverenja imam u jednokraku udicu širokog luka i kratkog vrata nego u trokraku a pored toga znam da neoštećuje čeljust ribe baš toliko. Opet, znam da postoje trokuke različitih oblika i neke su skoro savršena ribolovačka alatka, isto ima svaka kuka malo širi luk i mogučnost dubljeg ubadanja i težeg otpadanja.

Nekoliko puta sam se susreo sa pitanjima i na forumu i na vodi, koristim li trokrake?! Ja ne i sumnjam da hoću mada ne tvrdim da neći nikada.  Malo sam nešto čačkao po internetu pa sam se zamislio malo po tom pitanju. Razmišljam o mladici na prvom mestu i strimerima vezanim na "waddington" držaču. Ja upravo sada malo tragam za idealnom udicom, jednokrakom.

Znam da su neki ljudi več dosta koristili trokrake i za male tubice u mušičarenju bolena/bucova pa i drugih vrsta. Kod tubica koje su vezane tako da nije važno kako strimer stoji, da li se okreće oko svoje osi, tu trokraka ima nekih prednosti ali... ima nas dosta koji više simpatiziramo jednokrake zbog različitih stvari.

Da li bi ste koristili trokrake na svojim strimerima i za koje ribe?
Da li ste možda več koristili trokrake u mušičarenju?

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
trokraka na strimeru je SHIT  :-X  ,a i uopšteno...

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Trokraku ne bacam od '91.
Tada sam većinu bucovskih strimera pravio na ruskim udicama sa buvljaka!Bilo je tu mnogo ispravljanja,pucanja...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
maa ljudovi ja bi vezo suvu na trokraku  :hammer:

:D

šala mala, očekivao sam ovakvu reakciju  :)

Rekoh da sam i ja za sada još uvek isključivo simpatizer jednokrakih ali s godinama se mnogi promenimo, počnemo neke stvari gledati drugačije zbog ovoga ili onoga razloga...ali kako stvari kažu teško da ču ikada okačiti trokraku na moj strimer...no vreme če pokazati svoje.  :)

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Ja se spremam da napravim citav arsenal TUBA - STRIMERA sa trokrakim udicama (bez KK)

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
Ne vidim sta je to tragicno oko pecanja trokrakom udicom
Ceo svet to radi, cak i oni koji vracaju ribu
Ili je i to mozda po novome zakonom zabranjeno
Sve ima svoje prednosti i svoje mane, tako i 3K udica-npr povecava tezinu celog strimera, kvari mu rad, vece su sanse da se podkaci neko granje,kamen....
ja ne izbegavam troke iz etickih razloga, I ovako upecane ribe se ne zale kada se vrate u vodu

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ni ja ne vidim ništa tako tragično, posebno ako je reč o udicama bez kontrakuke ali ja više iz nekih tehničkih razloga gajim simpatije do onih što sam pre spomenuo...baš tako je, sve ima svoje mane i prednosti. to sa trokukakama i dvokukama je u ff svetu prisutno več jakooo dug niz godina...

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
U Danskoj sam lovio morsku pastrmku isključivo na imitacije sa dvokrakim udicama. I ove godine ću opet  :smoke: :smoke: :smoke:
Tamo se tako lovi, riba nosi.... A i nekako su mi te mušice za lososa "prave"  na dvokrakoj udici!!!

Prilozi

• martici u dk 066res.jpg
    martici u dk 066res.jpg
    165 KB · Pregleda: 137

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
Jesil tamo prihvatio te dvokuke udice ''zato sto se takve koriste'' , ili ti je bila kao dobra fora da malo pobegnes od uobicajenog jednoudicnog ribolova. Hocu reci koji je razlog koriscenja takih udica u danskoj npr. Dali se smanjuje procenat spadanja ribe ili...

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Pre prvog ribolova otišao sam u lokalnu radnju, pitao gde da idem i na koje mušice da lovim. I kupio nekoliko mušica, sve preporučene su bile na dvokrakim udicama. Nisam imao ni materijale za vezivanje takvih imitacija, posle sam kupio ui ove godine idem sa vezanim muvama. Imam i jednokrakih i dvokrakih!!!
E da, SVAKA riba koja mi je udarila ostala je na udici!!! Ovakve dvokrake udice su opake, ribe velike i debele, full ugođaj ;)

Prilozi

• Green Butt Double.jpg
    Green Butt Double.jpg
    118,2 KB · Pregleda: 155
Vrh Dno