"Trota" Made in Italia

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
U Kragujevcu je sinoć otvorena nova prodavnica ribolovne opreme.
Nije mi namera da je reklamiram, ali u njoj ima i za mušičare.
Moram  da pitam za sve na jednom mestu da ne razvlačim po pojedinačnim temama.

Štapovi "Trota" - made in Italia - #6-7 8'6" - 1650 din.
Strune - mislim da se zove "Angeln GMBH" i DTF i WFF - #5 i 6 po 1400 din
Stege su od 800 (samo stega) do 3300 dianara u drvenoj kutiji sa dosta pratećih elemenata - sve je made in Indija.
Kombinizon za gaženje "Behr" - 2350 din.
Ranac sa dva dela napred sa džepovima  - 2300 din.

Ima li koga da mi kaže nešto više o svemu nabrojanom.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
A šta bi ti sa time?

Pa,Rančiću,rekoh li ja tebi da BG nije daleko.Em si se pomakao iz učmalosti KG,em si upoznao ljude,kolege,mušičare,em uvijek ima povoljno pribora da se uzme.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Zeče,
jel' to znači da ovo za šta sam pitao preskočim i da se ne zezam.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Mislim da je od svega toga stega upotrebljiva, možda čak i komplet ali bolje samo stega!!! Ovaj drugi pribor bolje nabavi na drugom mestu!

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Ja imam indijsku stegu koja je kostala za nijansu vise i vrsi posao. Imam Behr Chest pack i Kombinizon i nije nista posebno ali za te pare koje sam dao za to nije lose. Ostalo nisam ni video ni probao.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
1. Štap "trota" je zajebancija, ali može da posluži za početak. Bolje je da daš 1650 dinara, pa ga kasnije, sa bar malo iskustva, zameniš nečim adekvatnim, nego da te obgrli dobar prijatelj nekog trgovca i uvali ti motku od 200 evra, koju nisi sam poželeo.
2. Te strune (konci) su slične kao bilo koje druge i odlično će ti poslužiti u početku.
3. Stege Sunrise- India koristi 90% svetskih mušičara. Ako nije baš najjeftiniji model, služiće te godinama.
4. Kombinezon Behr je katastrofalno loš u odnosu na kombinezone koji koštaju od 200-700 evra, ali je odličan za 2350 dinara. Ja ga koristim ovih dana, uz neopren čarape i pod-odelo i uživam. Do aprila ti ne treba bolji.
5. Ranac koji pominješ je verovatno veoma sličan onom koji ja koristim. Odličan je.

Ovo što sam ti napisao ne znači da ćeš ti celog života koristiti najjeftiniji pribor, ali moja iskustva kažu da oni koji počinju skromno postaju najbolji mušičari, dok oni koji odmah počnu da se isprđuju i vade hiljadarke zauvek ostanu zbunjeni.
Dakle, uzmi jeftin pribor, stekni bar neka iskustva, kako bi jednog dana sa više samopouzdanja mogao da uđeš u ozbiljniju radnju i opremiš se po svom mušičarskom ukusu, koji sada sasvim sigurno nemaš.  Sve što si nabrojao košta oko 100 evra, a toliko mnogi od nas potroše za jednu ili dve nedelje samo za benzin, tako da je rizik da ćeš mnogo da pogrešiš, mali. Počni da mušičariš sa tim i počni da se družiš sa mušičarima. Samo tako ćeš uvideti razliku između štapa "Trota" i nekog Hardy, RST, Shimano, SAGE ili Ross. Počni da praviš muve na Sunrise, pa tek kad uvidiš njene mane naruči neku Renzetti, Marryat ili Dynaking. Prvo pocepaj jedan Behr, pa tek onda naručuj Simms, Vision, Petagonia...

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Pa ima nešto i u ovome štoje Mix rekao.Ali ja mislim da je bolje i početniku da kupi neke jeftinije modele poznatih firmi.A ako možeš,tuci u vrh.Od dobra se još bježalo nije...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Rancic je napisao(la):
U Kragujevcu je sinoć otvorena nova prodavnica ribolovne opreme.
Nije mi namera da je reklamiram, ali u njoj ima i za mušičare.
Moram  da pitam za sve na jednom mestu da ne razvlačim po pojedinačnim temama.

Štapovi "Trota" - made in Italia - #6-7 8'6" - 1650 din.
Strune - mislim da se zove "Angeln GMBH" i DTF i WFF - #5 i 6 po 1400 din
Stege su od 800 (samo stega) do 3300 dianara u drvenoj kutiji sa dosta pratećih elemenata - sve je made in Indija.
Kombinizon za gaženje "Behr" - 2350 din.
Ranac sa dva dela napred sa džepovima  - 2300 din.

Ima li koga da mi kaže nešto više o svemu nabrojanom.

Rancicu sve sto si naveo moze da posluzi odlicno sem strune. To ti je kao pocetniku koji tek treba da nauci da mase ujedno i najveca investicija. Nemoj da dozvolis da ti struna bude taj faktor koji ce ti otezati ceo posao i samo lud covek moze da te savetuje da kupis neki krs koji neces ni osetiti na stapu. Bolje i polovnu strunu da kupis ali primereno uparenu sa stapom nego neku za koju nemas pojma kakva je, ni ti ni bilo ko. I u startu se oprosti sa tom investicijom jer ti nece dugo trajati, ali prihvati da je i to bolje nego da naucis pogresno.
Sve ostalo sto si nabrojao je stvar licnih afiniteta i mogucnosti.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Nemoj BRE rančiću da štediš ni načemu...To ti je ko da imaš para za Ferari,al ipak kupiš stojadina,jer,Bože moj,teško je voziti Ferari.To su gluposti.A ako te uhvati manija ko Simpsona i mene i još neke,nikad kraja.Kupi ono za šta imaš para.Ako ih imaš dosta,kupi najbolje.

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
I ja sam u svojim pocecima koristio neku no-name strunu. Bila je i ostala tesko sranje. Od kad sam je promenio preporodio sam se, tako da je bolje da uzmes neku bolju (koja i nije bas toliko skuplja od ove pomenute). Ipak nisam probao ovu strunu i ne znam da li je losa kao ona sto sam je ja imao, pa ovaj post pisem na osnovu Simsonovog komentara.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
cerebrum je napisao(la):
I ja sam u svojim pocecima koristio neku no-name strunu. Bila je i ostala tesko sranje. Od kad sam je promenio preporodio sam se, tako da je bolje da uzmes neku bolju (koja i nije bas toliko skuplja od ove pomenute). Ipak nisam probao ovu strunu i ne znam da li je losa kao ona sto sam je ja imao, pa ovaj post pisem na osnovu Simsonovog komentara.

Ja se vodim onom narodnom "Nikad vrana ne ispili sokola" i pokazalo mi se kao 300% tacno. Nema no name strune a da valja.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Sims,
ti si u pravu da vrana nikad ne ispili sokola, ali pogledaj temu - strune - i sve ostale teme - koga da poslušam(o) bar mi koji počinjemo.
Trideset ljudi i trideset struna, pa i vi koji mušičarite godinama izgiboste raspravljajući koja je dobra a koja je žica za veš.
Jedan kaže - Cortland 444, drugi 555, treći kaže - to nije za kurac, ništa bez 333,RIO, Orvis, RT ili jebem li ga koje...
Šta ja da mislim i koga da poslušam kad nemam pojma.
Lako bi bilo da imam sad na gomili dvadeset štapova, dvadeset čekrka, i sto struna pa da probam (a neznam ni šta treba da radim). Jeste tačno da ako neznaš šta valja gledaj šta je skupo, ali to nije uvek tačno i obavezno, pa ni kod Vas ovde ne važi.
Da Vas deset ovde poređam imao bih deset raznih štapova, deset raznih čekrka i deset raznih struna i svi stojite iza toga da je baš Vaša kombinacija najbolja, a ostale su ... :smoke:
Ja mogu laički da kenjam kao:
"Ja ću da pecam na malim rekama - npr. Jasenica, Gruža, Rasina, Zapadna Morava, Rzav - klena, pastrmku i lipljena, za to mi treba DTF zbog preciznije prezentacije, a pet puta godišnje ću na Drinu, Lim ili Ribnik i treba mi WF za dalje zabačaje" - a znam da nemam pojma, čak ni o čemu pričam u mušičarenju.
Ali, u roku od pet sekundi će da se jave dvadesetorica koji će da kažu da to nema pojma i koja  mi je budala to rekla.
Voleo bih da bar možete da se složite na sajtu i kažete:
- Rang lista -
10 najpreporučljivijih štapova, čekrka, struna (marka i AFTM) - za to i to mušičarenje ( pastrmka, lipljen, klen, štuka, mladica, smuđ, bucov, bas,) i za takav tip vode.
Ostalo kupujete na ličnu odgovornost - neka kupi svako za onoliko koliko ima samo da je u AFTM standardu za ono što će da peca.
Hvala lepo sve mi je jasno. Onda znam da imam mlatač za šljive sa žicom za veš i mirna Bačka. Skupljam pare za jedno iz "top 10" i kad skupim onda pitam: "Šta da kupim za  toliko para - 7,8 ili 9 - te mi se marke sviđaju". Tada je - ko šta voli nek izvoli.
  Ja vrlo dobro znam da je to veoma teško zbog mnogih razloga - akcija štapova, ličnih sposobnosti i sklonosti, ljubavi prema određenoj marki, broju delova štapa, zvuku čekrka, kočnici, neko voli AFTM niže neko više...1000 stvari.
  Može li se to makar malo generalizovati, ovako se gubi(mo) u silnim raspravama čija je kita duža na neviđeno.
Pozdrav svima

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
i moja prva je struna bila skuplja od čekrka, prsluka...pa skoro i štapa. 40€ sam dao za prvu strunu.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Rancic je napisao(la):
Sims,
ti si u pravu da vrana nikad ne ispili sokola, ali pogledaj temu - strune - i sve ostale teme - koga da poslušam(o) bar mi koji počinjemo.
Trideset ljudi i trideset struna, pa i vi koji mušičarite godinama izgiboste raspravljajući koja je dobra a koja je žica za veš.
Jedan kaže - Cortland 444, drugi 555, treći kaže - to nije za kurac, ništa bez 333,RIO, Orvis, RT ili jebem li ga koje...
Šta ja da mislim i koga da poslušam kad nemam pojma.
Lako bi bilo da imam sad na gomili dvadeset štapova, dvadeset čekrka, i sto struna pa da probam (a neznam ni šta treba da radim). Jeste tačno da ako neznaš šta valja gledaj šta je skupo, ali to nije uvek tačno i obavezno, pa ni kod Vas ovde ne važi.
Da Vas deset ovde poređam imao bih deset raznih štapova, deset raznih čekrka i deset raznih struna i svi stojite iza toga da je baš Vaša kombinacija najbolja, a ostale su ... :smoke:
Ja mogu laički da kenjam kao:
"Ja ću da pecam na malim rekama - npr. Jasenica, Gruža, Rasina, Zapadna Morava, Rzav - klena, pastrmku i lipljena, za to mi treba DTF zbog preciznije prezentacije, a pet puta godišnje ću na Drinu, Lim ili Ribnik i treba mi WF za dalje zabačaje" - a znam da nemam pojma, čak ni o čemu pričam u mušičarenju.
Ali, u roku od pet sekundi će da se jave dvadesetorica koji će da kažu da to nema pojma i koja  mi je budala to rekla.
Voleo bih da bar možete da se složite na sajtu i kažete:
- Rang lista -
10 najpreporučljivijih štapova, čekrka, struna (marka i AFTM) - za to i to mušičarenje ( pastrmka, lipljen, klen, štuka, mladica, smuđ, bucov, bas,) i za takav tip vode.
Ostalo kupujete na ličnu odgovornost - neka kupi svako za onoliko koliko ima samo da je u AFTM standardu za ono što će da peca.
Hvala lepo sve mi je jasno. Onda znam da imam mlatač za šljive sa žicom za veš i mirna Bačka. Skupljam pare za jedno iz "top 10" i kad skupim onda pitam: "Šta da kupim za  toliko para - 7,8 ili 9 - te mi se marke sviđaju". Tada je - ko šta voli nek izvoli.
  Ja vrlo dobro znam da je to veoma teško zbog mnogih razloga - akcija štapova, ličnih sposobnosti i sklonosti, ljubavi prema određenoj marki, broju delova štapa, zvuku čekrka, kočnici, neko voli AFTM niže neko više...1000 stvari.
  Može li se to makar malo generalizovati, ovako se gubi(mo) u silnim raspravama čija je kita duža na neviđeno.
Pozdrav svima

Kako mozes da ocekujes tako nesto kada slicno svet zabelezio nije. I opet bi mi trebali da izmisljamo rupu na saksiji i ustanovimo neku top listu.
Evo ja imam konkretan predlog za tebe. Poslusaj nekoga ali da taj stane iza toga sto je rekao i prihvati "krivicu" ako struna ne lezi tvom stapu.
Sto se stapa tice,opet poslusaj nekoga od svih koji su pisali ali da taj akodje prihvati krivicu ako ti stap ne odgovara.
Samo da znas kada naucis da mases, sve ostalo ti je manje bitno. Umeces i sa toljagom i sa vrhunskim stapom i sve ce se svoditi na ono subjektivno, sa cime je tebi prijatnije.
Nezahvalno je dakle preporuciti stap bilo kome a pogotovo pocetniku, zato sam sklon da preporucim da ne trosis silne novce na stap u pocetku. Ali opet za 2-3000 dinara nema sanse da ocekujes neko cudo od stapa. Ono sto mogu sigurno da ti kazem je da uzmes klasu 5 i duzinu 9' radi ucenja jer je to standard svuda u svetu a vrlo vazna cinjenica da ruka memorise pokrete bas sa tom klasom.
Zato je pristup izboru strune mnogo vazniji.
Ja nemam svojih 10 stapova, imam 2-3 sa kojima lovim ali za njih imam 10 struna i samo dva cekrka.
Ako ti nesto znaci, pokusao sam savetima da ti pomognem, jedino jos mogu da ti pomognem kada kupis stap da probas sa mojih 5-6 struna koje koristim i nadjes adekvatnu kombinaciju.

Ako krene sa listama ja tvrdim da bi ona u Srbiji izgledala ovako:

1. Sage
2.
3.
...
...
...
...
...
...
10. Ostali

Ali i lista automobila bi bila ovakva:

1. Golf 2 D
2.
3.
...
...
...
...
8. Toyota Corolla '90
9. Dacia Logan na kredit jer novo je novo
10. Opel i slicni seljacizmi
11. Mercedes 123 200D
12.BMW
13 Ferrari
14. Maserati
15. Porsche
16. Lamborghini
17. Ostali

Toliko o objektivnim i realnim listama kojima smo skloni. Samo me interesuje da su Sage kod nas placani po 500-600e kako bi izgledala ta lista :D

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
I moj prvi cekrk i stap su bili jeftini i daleko od vrhunske klase. Stap i dalje koristim a cekrk sam zamenio. Mislim da je bolje kupiti nesto jeftinije u startu (to moze da znaci i nize klase boljih proizvodjaca, a jeftino moze da bude i 70E-80E) a kasnije ces vec sam znati sta da kupis i zamenis od opreme.

Vrh Dno