Hvala Vam ljudi, sve sam razumeo.
Simpson je dobro i ozbiljno odgovorio i u pravu je za sve. Razumeo sam i rang listu za štapove i za automobile i za sve ostalo. Takva smo zemlja, šta ćemo - ovde smo zaglavljeni i tačka.
Ali da ja završim ovu temu.
Vi ste svi u pravu kad kažete kupi skuplje i miran si.
I ja hoću štap vrhunske klase sa doživotnom garancijom. Video sam na internetu i vrhunske štapove
od 600 do 3000 e. Verujem da bi i svi vi kupili neki od tih štapova.
Ali zaboravili ste jednu stvar.
Ja nemam ama baš ništa za mušičarenje osim dobre volje i želje da naučim.
Ako kupim skup štap
1. Nemam za čekrk i kanap - mogu da vežem samo običan kanap za pakete, i to da ga držim u
džepu.
2. Nemam za kombinizon i neoprenske čarape - pa muda mogu da kvasim samo kad je izuzetno toplo i to
retko pošto u ovim godinama ne bih da sjebavam prostatu - znači nema pecanja pre Jula i posle Avgusta.
3. Nemam za Chest pack (jel se tako zove) pa bih opet morao da nosim torbe i torbice - kako da pecam ?.
4. Ne bih da kupujem nelegalan štap za 100 - 200 E, a košta 300 - 500 E pa da mi neko uzima štap na vodi.
Ja sam svoje skuplje štapove obeležavao obavezno - verujem da i svi vi to radite sa skupim štapovima
bez obzira na serijski broj.
5. Ne bih mogao do proleća da kupim stegu, alat i sitnice koje mi trebaju jer hoću sam da vezujem da ne
plaćam (nešto ću morati) mušice iz kataloga po 50-ak dinara ili u prodavnicama po 70 - 100 dinara.
Mogao bih i to ali da kupujem po nekoliko komada kad pođem na vodu - a riba uvek radi na muvu koju
tada nemaš, tu su i predvezi, silkovi za podveze (tipete)..........i još raznih sitnica.
6. Ne bih mogao da do proleća kupim materijale, konce, dabinge, CDC, skalpove i sve za šta budem
mogao da skupim pare. U startu mi treba najmanje 200 (20 pakovanja) udica, a znate cene. Ove koje
imam ne služe ovde ničemu.
7. Sa jeftinijim štapom mogu da kupim bar 70 % napred navedenog.
8. Na kraju najgora varijanta - mogu zbog neznanja da ga slomim, e onda do ku...
Hvala opet svima Vama za dobronamerne savete ali tako je kako je, počinjem od nule. Voleo bih da imam pa da poslušam sve što kažete.
Gorane Hardi, tačno je da su mi čoveci sve lepo rekli, ali ne pravim ja burazeru kompilaciju a ni komplikaciju. Svakome je u krvi kada su pare u pitanju da vrda ko kurva oko debelog kurca - svi mi bi sve vrhunsko, al za džabe. E to nema pa moram(o) mi početnici da pravimo i sve što liči na kompilaciju i na komplikaciju i da budemo daveži i dosadni kako da dobijemo što je moguće više u početku po ceni za đake i vojnike.
Izvinjavajte za smaranje ali šta da se radi
Pozdrav svima