Troumim se, potrebna pomoć, bucovi čekaju.

beelack

Senior member
Učlanjen(a)
31.08.2018.
Broj reagovanja
64
Drage kolege, vijam neki štap za bucova, sa opasno ograničenim budžetom od 150e.

Za sad se troumim između:
1. Vision silver, 9ft 7wt, prodaje kolega sa foruma. Brz štap za daleke izbačaje, odgovara. 90e
2. Balzer Edition IM12 9ft 7/8wt (imam varaličarac iz ove edicije, mnogo dobar štap za novac, pitanje kakav je ovaj m.) 100e
3. Orvis Access Tip Flex 9ft 6wt 160e prodaje kolega sa foruma (plašim se da će mi biti preslab, sa 5-ticom bucov od 1.5kg jedva izvučen, bespotrebno maltretiranje ribe i ribolovca, nišanim jake Tamiške bucove od 2-3kg)

možda neko ima neki predlog, savet. Za sada mi se Vision silver čini ok, odgovara mi što je brz i #7 + dobra cena. Jel dobar ili krš, pitanje je sad? HVALA

Hvala!!

beelack

Senior member
Učlanjen(a)
31.08.2018.
Broj reagovanja
64
+ Ovaj Vision Silver ima neku fancy boju, stavim nike ljubičastu maju i japanke, muve u pederušu i rokam Tamiške bucone...  :bye:

Pitanje da li je krš ili ok, cena lepa 90e.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ja sam imao Greysa 6/7 za bucove fantastičan!A i cjena mu je odlična ako možeš gdje da ga nađeš.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Balzer. Ima ga drugar probah ga na Dunavu. I mislim da nije 9 fita vec malo duzi ;) ovaj Vision Silver je koliko sam skontao za morsku pastrmku pravljen.

beelack

Senior member
Učlanjen(a)
31.08.2018.
Broj reagovanja
64
maric je napisao(la):
Balzer. Ima ga drugar probah ga na Dunavu. I mislim da nije 9 fita vec malo duzi ;) ovaj Vision Silver je koliko sam skontao za morsku pastrmku pravljen.

Konačno neko mahao tog balzera :) moraću da ga isprobam, idem sutra u NS i javljam utiske.

beelack

Senior member
Učlanjen(a)
31.08.2018.
Broj reagovanja
64
maric je napisao(la):

Ijao dvodelac dužine 285cm. Što će reći transportna mu je metar ipo, pfff.

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
227
Kakav, bre, Balzer? Uzmi taj Vision. Mada stap klase#6 je puna kapa

beelack

Senior member
Učlanjen(a)
31.08.2018.
Broj reagovanja
64
ivke037 je napisao(la):
Kakav, bre, Balzer? Uzmi taj Vision. Mada stap klase#6 je puna kapa

Hvala Ivke037, šta misliš za ovog bucka, jel bi mogao sa 6-ticom a da ga ne maltretiram mnogo? https://youtu.be/Z-O2Bs4zmjI

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Drugar ima 4 delni Balzer. Otkud sad dvodelni? Nije problem sa #6 u Bucku vec ako dodje smudj ili stuka ( mada stuka ce da pregrize ). Ili ako budes nekad koristio neke tonuce vrhove. Ali opet razmisli.

Mimao1980

Newbie
Učlanjen(a)
15.07.2019.
Broj reagovanja
0
Kolega Maricu, kakvi su utisci o Balzeru? Ja pitah jednom od prethodnih tema, ali tada nije bilo nikoga ko ga je video uzivo i isprobao...?

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Drugar je uzeo od travara model 9.6,  7/8 4 delni. Odlican stapic. Plaćen 100 e. Normalno mogla bi i bolja oprema ali po meni za te pare best buy. Mlati po Dunavu peca bucove, smudja i stuku. Na jezeru takodje peca stuku. WF 8 stavlja. Mislim da ovog modela nema kod travara u 4 pcs varijanti.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Nije lose uopste ali nije to sage i orvis ali je i 7x jeftiniji.. Nemci su to. Za te pare top. Sa njim baca i neke tonuce vrhove tj Rio intouch onaj T20 najtezi pravio ih je u duzinama 1m, 2,5m i ide to.

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
227
maric je napisao(la):
Nije lose uopste ali nije to sage i orvis ali je i 7x jeftiniji.. Nemci su to. Za te pare top. Sa njim baca i neke tonuce vrhove tj Rio intouch onaj T20 najtezi pravio ih je u duzinama 1m, 2,5m i ide to.
Balzer je trgovinska kuca. Stapovi su Kinezi. Stap klase #6 je puna kapa za bucove, iz iskustva. Ja ih lovim sa Vision GT4 SW #6

Mimao1980

Newbie
Učlanjen(a)
15.07.2019.
Broj reagovanja
0
Mnogo je danas “kineza”, samo su najskuplji ostali u maticnim zemljama. Poenta je da li je nesto dobro ili ne. Za te pare, moramo da prilagodimo ocekivanja. Ja npr imam Balzer Edition IM-12 15-45g varalicarac, vrhunski je! Lagan, ultra brz, jak... A zavrsna obrada - pravi lepotan! Verujem da je ovaj musicarski Balzer takodje odlican. Uostalom, svi znamo da je u svemu tome najbitnija tehnika.
A ko moze da priusti, podrzavam da kupi Orvis, Sage, Winston itd...

Vrh Dno