Tube Flies

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
jes vala, đaba sve ako ribi to ne pokažemo tako da je zagolica "brk"  ;)

bome mnogo ubava motka...takve motke 9tke od 13 fita i kusur jedni koriste za lov mladice i tajmena...mnogo fina motka  :yeswink:

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
347
Hvala Seb,  da ti se vrati  ;)

Evo sam se razvezao malo. Ko da mi se novi svet vezivanja otkrio sa ovim tubicama... :hammer:

Glave im uzasne pravim .... al koliki sam talenat.... posle stote, bice bolje... :D

Prilozi

• CIMG0459.JPG
    CIMG0459.JPG
    68,7 KB · Pregleda: 261
  • CIMG0457.JPG
    CIMG0457.JPG
    56,2 KB · Pregleda: 268

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
347
Ubacivanje tubice u vecu tubicu omogucuje nam da stavimo razlicita otezanja umesto glave, ili da uradimo malu glavu. Te male tubice ili, ulosci se uglavnom oznacavaju kao XS i S. Extra small ulozak se ubacuje u medijum tubu, a small u large.

evo finog stepa za izradu http://www.flytying.no/black&green_stepbystep/black&green.htm 

Ovde je jedan moj pokusaj neceg slicnog  ;) sa dosta narandzaste ze mutniju nadoslu vodu.

Prilozi

• CIMG0468.JPG
    CIMG0468.JPG
    92,2 KB · Pregleda: 241

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
COOL...da znaš da si me naterao jednu imitaiju da navežem za sledeči izlazak...kontam opet na velike kalife ako budu sve kockice posložene

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
347
Sunray shadow- Tubica koja ima najvise riba na savesti, na mnogim rekama ovde je pod " obavezno". Tako jednostavan model a tako dobro hvata. Kad je prvi put napravljen 70-tih koriscena je dlaka majmuna. Posto je sad zabranjeno, najvise se koristi koza. Podkrila su u originalnoj verziji radjena od veverice mada se sad koriste razliciti materijali.
Duzina je od 13 do 6-7cm. Krila se uglavnom rade 2,5 puta duze od duzine tubice.
Samo za Sebovu mladu.... :yeswink:  ;)

Prilozi

• CIMG0506.JPG
    CIMG0506.JPG
    37,9 KB · Pregleda: 266
  • CIMG0508.JPG
    CIMG0508.JPG
    44,1 KB · Pregleda: 256

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
347
Hvala Gogo.
Tek sad polako bivam zadovoljan izgledom i velicinom glave ko kod recimo, ovih:

Prilozi

• CIMG0532.JPG
    CIMG0532.JPG
    50,3 KB · Pregleda: 253
  • CIMG0528.JPG
    CIMG0528.JPG
    70 KB · Pregleda: 259

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Super su , sudeći po onom što sam do sada vidio okolo na netu. Ajd da te dobro služe i da nam pokažeš tu neke komadine ulovljene na njih.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
@NESP, hvala  :)

Večsam ja vezivao "Sunray shadow" ali kada dođem na vodu totalno zaboravim na tubice  :doh: ali več sam ih overio i love...evo več je počelo vreme naše rečne kraljice pa če uskoro početi i neke tubice da motam koje kontam još od početka sezone uraditi a par če ih biti i takvih jednostavnih kao što je Sunray shadow. Inače imam več dosta strimera ali još par takvih moram dati u kolekciju da se nađe  ;)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ova sezona je na vodama kod mene bila za zaborav.Dunav mali cele godine,krupna riba daleko,a ono što je ostalo u obali je veoma oprezno i dosta puta kačeno udicom.Poslednjih nekoliko sezona krupan bucov koji obitava u plićacima Dunava gotovo je neuhvatljiva riba.Uglavnom napada sa repa,i to nakon dugotrajnog praćenja strimera.Oni do kilo napadaju bez zadrške,dok iole ozbiljniji komadi pristupaju oprezno i često samo mljackaju repove strimera.Dosta puta sam gledao kako dobri komadi isprate strimer papajući ga za sam repić,ili sevnu ispod njega upravo u tom delu imitacije.Male i bistre vode su razlog ovolike opreznosti.Za sledeću godinu sam rešio da ponovo oprobam tube,sa udicama na samom kraju imitacije.Na prvoj fotografiji sam stavio nekakvu šaranku,ali sumnjam da ću koristiti takve.Planiram da montiram još manje udice.

Prilozi

• 59.jpg
    59.jpg
    152,7 KB · Pregleda: 274
  • 60.jpg
    60.jpg
    156,7 KB · Pregleda: 259

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
kod mene je situacija sasvim drugacija  :) za dobar ribolov je neophodna sto manja voda . samo tada je moguce musicarskim priborom prici ozbiljnijim ribama .
odlicno ti izgledaju ove imitacije  :tbumb: pokusacu i ja nesto slicno da navezem za narednu sezonu  :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
@Zvezdan, lepo izgledaju i ovi tvoji strimeri (kao i obično) ali plašim se da če ovi da plivaju leđno, bočno, svakako... ako bi im namestio silikonsku tubicu i onda u nju malo težu udicu onda bi ga ona držala u pravom položaju.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Seb,oba strimera imaju presavijenu olovnu žicu vezanu sa donje strane imitacije,tu negde,ispod očiju.Probani u kadi :yeswink:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
onda nema da omane  :tbumb: slične fore imaju neki veliki morski tubaneri takvog baitfiš izgleda, ti slani tajeri kažu da su strimeri sa "kobilicom"  :)

Vrh Dno