TUZNA MORAVA

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
vec se svi ogradjuju.....kad se uzimaju pare ide preko reda i tuca a kad treba da se odgovara ko misevi .....ma pojesce vuk magarca kao i deo sada i opet cemo pecati po djubristima iz prostog razloga jer se nas covek nosi cinjenicom da ce voda da odnese sve sto baci u nju......

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Jako tuzno, ali nazalost tacno, problem su ljudi najveci, to sam se hiljadu puta uverio, da nekazem narod nas  :(

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Sinoc sam slusao na b92, krece akcija ciscenja J(t)uzne Morave, direktor akcije za cistu Srbiju je video pomenuti snimak i pored ciscenja kompletnog toka resice se uzrok problema a to je prikupljanje smeca iz domacinstava koje trenutno ne postoji - lepa vest :tbumb:

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Jeste jako lepa vest ako se sprovede, jos ce biti lepse ako uspeju da trajnije rese problem  :tbumb:

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Jedino rešenje je da se poseče svo drveće na obali da ne skuplja đubre kad je velika voda.
A trajno rešenje je da se kaznama kreteni nauče da ne bacaju.
Kazniš jednog, on odma ima iz inata da priča ko sve baca...
:doh: :D Zaštićeni svedok. :hammer: :smoke: :whistle: 
Ima da cinkare samo da piči.

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Ma ja sam za to da se sve betonira,šta ima reka tu da ide koji q...c i da skuplja đubre.
Javiće se Mrka da mu to bude jedan krak nekog koridora :-X 

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
problem je nastao jer nema organizovanog skupljanja smeca kao u gradovima pa seljaci bacaju u reku, naravno, gde bi drugo...problem ce resiti tako sto ce postaviti kontejnere a posledicu ce resiti ciscenjem reke ;)

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
strashni je napisao(la):
problem je nastao jer nema organizovanog skupljanja smeca kao u gradovima pa seljaci bacaju u reku, naravno, gde bi drugo...problem ce resiti tako sto ce postaviti kontejnere a posledicu ce resiti ciscenjem reke ;)

Mozda najpribliznije resenje samo koliko ce se postovati,svedok sam prosle godine kada smo bili ja i veka sax na visocici u Visockoj Rzani i u podne odmarali posle
pecanja ispod mosta(ko je bio zna) kakvo se smetliste pravi iz dana u dan,na ocigled nas covek bez ikakvog pardona spusti dzak pored reke,e takvima kontejner nista ne znaci......

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Imaju kontejneri U Bajinoj Basti a deponija im ulazi u Drinu,kakva je onda svrha skupljanja i odlaganja smeca?Isto tako pored lima svaki grad koji skuplja smecee isto lageruje pored obale reke ,valjda racunaju odnece voda makar deo.

Nema od nas nista :-X :-X :-X

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Znam bre ali nije resenje da deres ljude po dzepu a ovamo im nisi obezbedio uslove, prvo kontejneri (kontinjeri) pa lupaj, redovno i sto vise  :hammer:

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Upravo kao što Pero kaže,svo smeće u kontejnere a onda na deponije,s tim da su nam deponije na obali rijeka!

Bajina bašta,Ljubovija,Zvornik...sve velike opštine.A smeće završava u Drini.
Iz Skleana sam jednom gledao kako to bager gura u Drinu!!!

Posle ove poplave sve je završilo po obalama Drine,a vjerovatno je stiglo i do Save.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
...Evropo... Putuj Evropo... Ne čekaj na nas...

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Tracak nade http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/57/Srbija+danas/871666/Uskoro+veliko+%C4%8Di%C5%A1%C4%87enje+Ju%C5%BEne+Morave.html

Molio bi sve kolege da ukoliko nesto slicno zapaze i snime ili nadju vec snimljeno posalju medijima. Jedino tako je moguce stvari pokrenuti na bolje.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Kad se pojavila ova vest gotovo ista se pojavila na lokalnoj televiziji Leskovac ali je reci bilo o Jablanici cak je isti snimak pusten.Posumnjao sam da sam onako u zurbi lose razumeo o kojoj reci je rec...sad sam naleteo na ovo...i nista mi nije jasno.Dali je rec o J.Moravi ili Jablanici ili na zalost mozda o obe reke?

http://80.93.243.155/srl/Iz-reke-Jablanice-ocisceno-oko-2-000-dzakova-pet-ambalaze-1152-c60-content.htm

Vrh Dno