TV "Chasse & Peche"

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Gledam ovih dana program francuske lovacko-ribolovacke TV stanice "Chasse & Peche", i umalo da poludim. Ugradio sam specijalni dekoder da bih gledao ovaj program, a non-stop gledam ribolov prirodnim mamcima na potocne pastrmke i to u sred zime! "Strucnjaci" mrtvi hladni pecaju i objasnjavaju (na francuskom) kako to rade. Pojavi se povremeno i neki tip koji pravi muve, ali i to je bez veze.
Poludeo sam od dosade! Ako se ovako nastavi, trazicu novac nazad. Izgleda da sam se grdno prevario.

flydoc

Junior member
Učlanjen(a)
03.05.2006.
Broj reagovanja
0
pa gledaj Spanski kanal CAZA Y PESCA i moz nesto da naucis oko muva :hammer:

HITNA

Senior member
Učlanjen(a)
04.12.2005.
Broj reagovanja
0
Imas na 19E SEASONS Francuski i CAZA Y PESCA Spanjolski
na 13E imas Chasse & Peche Francuski i CACCIA E PESCA Talijanski
Ja gledam sva cetri (preko CS-a )i mogu da kazem da sam toga dosta nacio pogotovu o vezanju muha itd.....
Chasse & Peche daju i Grci u paketu NOVA i na njemu imas titl na grckom jeziku.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ja isto imam taj prgram. Nisam ni malo zadovoljan tim programom. Dosadan je i uvek slabo snimljen. Pre par godina mi je bio zanimljiv svega par dana i onda sam ga se nasitio. Pecanje pastrmke plovkom na živi mamc i varalice je katastrofalno snimljeno a također ne podupirem taj vid ribolova na salmonidne ribe. Ako musicare na nekoj reci, nikada - skoro nikda, ne ulove nista, a ako ulove to je sitniš-boranija. Muve su im ružne i bezveze, ili da se jasnije izrazim mnogo površno navezane da bi se prikazale na tv-u. Ako love vece pastrmke to je onda u ribnjaku. Lik lepo stoji pored vode i pametuje o lovu pastrmke i onda on kao pokaze svoje znanje. Zabaci u vodu prepunu kalifama od oko 2-3kg možda i više. Onda vuče buggera i vadi lepu veliku debelu kalifu. Cak i to njihovo zabacivanje izgleda jadno... Nikada ne bi placao da imam bas taj program. Ako vrtim kanale po tv-u i vidim nesto sto bi moglo biti zanimljivo malo zastanem i na tom kanalu, ali do sada ništa nije bilo tako extra da bi se odlučio davati novac samo zbog toga kanala. Mnogo minusa... sve je jadno i neprofesionalno, od snimanja pa nadalje.
Covek nesto pokazuje kako veze a ovaj ga snima u facu kako brblja. Pa valda gledaoce zanima kako on veže taj čvor, muvu, sistem itd., a ne faca od toga koji ga veže. Vrlo opskuran TV kanal u općem smislu.

HITNA

Senior member
Učlanjen(a)
04.12.2005.
Broj reagovanja
0
upravu si kada kazes da oskudjevaju sa programom o musicarenju ali da su im musice bezveze mislim da malo grijesis .
osobono sam i snimio i sprzio na cd oko 100 musica kako se prave sa kadrom musice preko cijeloga ekrana .
A kada imas cetri razlicita programa uvjek nesto ima o musicarenju spanjolci upravo prikazivali Musicarenje na planinskim rijekama
te kupljenje mladji strujom i vracanje u rjeku.Oni (znam jer imam prijatelja u Francuskoj )naj prije mladj pustaju u potoke da malo ojacaju da bih ih poslje opet kupili strujom i vracali u rijeke ....itd
ja sam misljenja da ima mnogo poucni emisija i da se moze mnogo toga nauciti ....:)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:-D mozda si i u pravu! Ali ja jos uvek vidim drugacije, slaba kvaliteta i meni je sve to dosadno. Ne razumem francuski ni spanski :) I stvarno je bez veze ono pecanje u ribnjacima a pokazuje se kao neki skill ili sta god vec. Muve su im i dalje ružne :), površne, ali istina je da nisu baš sve slabe...no opet mogli bi dati na kvaliteti i to sve odraditi profesionalno. Posebno kada nesto snimaju, mozda nemaju profesionalne kamermane, ne znam u cemu je problem :)ali je jadno... Ako bi se otvorila tv stanica koja bi bila u rangu Edvardsovih snimaka i celotnog sadržaja u tim snimcima, e samo tada bi to bilo vredno platiti da se može gledati.
A sto se tice emisija sportskog pristupa ribolovu bolje i da ne pricam. Jos malo fali pa da prikazu kako sto efikasnije koristi tirolsko drvce sa gomilom muva a posle i pravilno namestanje vrski, razvlacenje mreza po potocima, najbolji položaji za bacač, bacanje sačme, podvodnom puškom na mladicu itd. ;-) Malo preterujem sarkazmom ali ... :-D:) Nije to vredno placati! Ako je đabe onda ajde, ne smeta jos koji program viska :-D:lol:

HITNA

Senior member
Učlanjen(a)
04.12.2005.
Broj reagovanja
0
OK o ukusima se ine vrijedi puno rasppravljati mene koji se pored musicarenja bavim ribolovom na moru i podvodnim ribolovom ( u moru a ne rijeci ) nadje se svega pomalo

A sto se tice placanja kanala nema tu oplacanja kupis digit.resiver i sam ubacivas kljuceve i to je to ....nista lova :lol: :lol: :lol:

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
sebastian wrote:
:-D mozda si i u pravu! Ali ja jos uvek vidim drugacije, slaba kvaliteta i meni je sve to dosadno. Ne razumem francuski ni spanski :) I stvarno je bez veze ono pecanje u ribnjacima a pokazuje se kao neki skill ili sta god vec. Muve su im i dalje ružne :), površne, ali istina je da nisu baš sve slabe...no opet mogli bi dati na kvaliteti i to sve odraditi profesionalno. Posebno kada nesto snimaju, mozda nemaju profesionalne kamermane, ne znam u cemu je problem :)ali je jadno... Ako bi se otvorila tv stanica koja bi bila u rangu Edvardsovih snimaka i celotnog sadržaja u tim snimcima, e samo tada bi to bilo vredno platiti da se može gledati.
A sto se tice emisija sportskog pristupa ribolovu bolje i da ne pricam. Jos malo fali pa da prikazu kako sto efikasnije koristi tirolsko drvce sa gomilom muva a posle i pravilno namestanje vrski, razvlacenje mreza po potocima, najbolji položaji za bacač, bacanje sačme, podvodnom puškom na mladicu itd. ;-) Malo preterujem sarkazmom ali ... :-D:) Nije to vredno placati! Ako je đabe onda ajde, ne smeta jos koji program viska :-D:lol:

Sebastijane moram da odreagujem na par tvojih recenica. Mislim suludo je porediti Francusku sa Balkanskim zemljama narocine ne sa Srbijom koja za zemljama u okruzenju mnogo zaostaje bar u smislu razvoja ribolova. Narod je jos uvek naviknut da sto vise ribe odnese sa reke, sebe smatra vrednijim ribolovcem. Francuska, Italija i druge najrazvijenije zemlje evrope imaju sasvim drugi pogled na sveobihvatni ribolov. Naime kod njih je narod naucen da je iznad svega zakon, a sukob sa zakonom sigurno vodi u propast. Bas zbog toga krivolova na njihovim vodama gotovo da nema. Lepo su podelili vode, odvojili ih rezimima po kojima se moze loviti u reci i gotovo. Takvim sistemom zadovoljene su sve sfere ribolova, zadovoljni su: musicari, varalicari, plovkarosi, dubinkasi i ostali. Sasvim je normalno videti da postoje vode gde su dozvoljena koriscenja sredstava koja su navodno kod nas izazvala osiromasenje ribljeg fonda. Tako da, ako ti se peca pastrmka na glistu i kedera postoje vode gde to mozes da obavljas uz odredjenu nadoknadu. Koliko mi je poznato kod Francuza i Italijana tirolsko drvce i vaser kugla su dozvoljena sredstva za ribolov na odredjenim vodama. Takodje veliki poklonici musicarenja imaju svoje revire u kojima slobodno mogu obavljati ribolov bez uznemiravanja predhodno opisanih ribolovaca. Sve je proracunato do poslednjeg evra, takav sistem odrzava vode bezprekornim, a ribolovce zadovoljnim. Znaci za svakoga ima po nesto, svi placaju to sto vole, novac se usmerava u pravcu ocuvanja ribljeg fonda, ekoloskog stanja, cuvarske sluzbe....Ako sam nesto pogresio molim da me ispravite!!!!
Mi sve znamo kako to treba da izgleda i kako da se ucini da se vode pretvore u takve, ali jos uvek smo nemocni, jer su zakoni toliko stravicni da stite lopove, ribokradice, mada je najveci problem sto se i ti pa kavi su da su, ne sprovode. Nije ribu upropastilo tirolsko drvce, keder, glista, vaser kugla, ribu smo upropastili mi sami (govorim u globalu, da se neko ne pronadje prozvanima pa kaze "Ja nisam!") prekomernim odnosenjem, trgovinom upecane ribe, nenormalnim izlovljavanjem aparatima koje verujem da ima svaka kuca u blizini planinske vode.....nosilo se, nije se kontrolisalo, niko nije vodio racuna da ce i tome doci kraj i eto gde smo, kako bi neki matematicar rekao nismo na nuli otisli smo u minus :lol:. Do nule treba mnogo da se uradi, dopune zakoni i dozvoli ljudim koji imaju smisla da nesto urade, a kad se dodje do nule, tesko je ispratiti desavanja koja ce nas voditi napred u bolje sutra.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Delomicno si u pravu jer se ja izgleda nisam bas konkretno izjasnio :) Meni se ne dopada taj tv i ribolov koji prikazuju vec zbog gore navedenih razloga. Nisam govorio da podupiru krivolov, nego samo nesto sa cime se ja ne slazem i ne dopada mi se :)
To je dobro i super da sve imaju isplanirano, samo ovi bi mogli vec ako snimaju da odrade mnogo profesionalnije jer ipak su razvijena zemlja ;-)
Kako god Chasse & Peche je "meni" bezveze!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Sumadinac stalno kudi nas (Srbe), a velica sve ostale. Pa, bas nam ovaj francuski kanal pokazuje kako ljudi love pastrmke prirodnim mamcem, u "lovostaju", gnjave ih, udaraju o zemlju, pa vracaju u vodu (?) ili stavljaju direktno u tiganj.
Kada Francuz to radi, normalno je, ali ako to ucini bilo ko iz balkanskih zemalja, odvratno je.
Doprinos ove televizije je u tome sto ce nasim ribolovcima razotkriti da se ni ribolovci zapadnih, najrazvijenijih zemalja, po znanju i "plemenitosti" ne razlikuju od njih. To je vrlo bitno, jer treba shvatiti da je ribolov sport u kome nema razgranicenja na nacije, religije, standard...
Jeste dosadan program "Chasse & Peche", ali dao mi je fantasticnu ideju. Cim se izbistre reke, otici cu i uloviti tri potocne pastrmke. Nece biti ni na prirodni mamac, ni u lovostaju, ni ispod mere. Posle cu ih isprziti i pozvati svoje roditelje na veceru. Pa nece valjda samo ribokradice i njihove familije da jedu potocne pastrmke u Srbiji, dok u Francuskoj, sasvim normalno, to rade i sportski ribolovci?
Ja posteno placam da bih pecao po vazecim propisima i to cu od sada zauvek raditi, jer zaista ne vidim ni jedan razlog da ne ponesem 3 pastrmke, lipljena ili stuke, kao i 5 kg klenova ili skobalja. Ugledacu se na Francuze.

HITNA

Senior member
Učlanjen(a)
04.12.2005.
Broj reagovanja
0
Sumadinac je u pravu sto se mene tice vecina ribolovaca ribu vidi kao hranu ili kao trofej koliko je se izvadilo i odnjelo doma kod nas se Neretvi tirolsko drvce koristi i koristi

sto se tice francuza evo primjera godisnja dozvola je 150 eura i imas pravo izici na vodu 24 puta za godinu dana i to mozes da lovis samo sa stapom (jednim) iz ruke nema da se zabaci pa ceka stap mora da bude uvjek u ruci sa tom dozvolom mozes da lovis po cijeloj Francusko osim na revirima gdje se treba nadoplatiti....dalje-i oni su prezasiceni kalifornikama pa ilovljavaju auktotone vrste potocara da bih onda prenosili u mrijestilista i onda mladj vracali u potoke i onda opet kad dojde vrijeme kupili ih strujom i vracali u rijeke takve potocare se nesmiju ni uzimat....
sto se tice kvalitete obrade slike talijani (sky italia) i spanjolci imaju izvrsnu kvalitetu....jedni od naj bolji

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
jos nesto imam da kažem protiv toga što se prikazuje na tom kanalu. kao neki c&r...ribu vataju suvom rukom, stiskaju je ko blesavi, ispada im po tlu love ju, gnjave, onda bace u reku, ne puste lepo sa nežnim oživljavanjem, nego bace... kakav slab primer mlađima! no, samo u par navrata sam vidio kako francuski šaranaši pravilno postupaju u c&r.

HITNA

Senior member
Učlanjen(a)
04.12.2005.
Broj reagovanja
0
http://perso.orange.fr/michelflenet/moucheetmontage/mouchetemontage.htm

http://www.jpdessaigne.com/

evo malo Francuski muha

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
no, mozda slika je ok. ali snimanje je bez veze...covek nesto objasnjava kako se veže neki čvor, ili namešta sistem, i kamerman umesto da to snima on ga snima u obraz....

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Dobri su samo sto se tice vezivanja muva,ostalo je sazvakano milion puta.
Reprize koliko hoces,hvatanje u lovostaju na zive mamce STRASNO
Ne zelim da ga imam u paketu

Vrh Dno