Ucenje Edina pravopisu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Goci je napisao(la):
Kad smo već kod pravopisa, poštovanje pravopisa nedvosmisleno uključuje i korišćenje slova š, đ, ž, č i š, koja ti ne koristiš.

Ево ја сам се пронашао у овој реченици па ћу од сада писати ћирилицом јер је то моје/наше писмо и користићу горе наведена слова.

Требали би обратити пажњу и не стављати слово Ј где му није место:радиЈо,биЈо...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
ผมเป็นตัวแทนของคุณไม่มีอะไร  :hammer: :hammer: :hammer: :D :D :D

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
crni je napisao(la):
Требали би обратити пажњу и не стављати слово Ј где му није место
Štoj takoj?  :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
この問題は、これらの雨の日の本当のリフレッシュメントです。 :D

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
zvezdan je napisao(la):
Uh,ovo ni Zorglub ne razume ::)(Ko je čitao Spirua i Fantazija zna o čemu se radi)

spirounaslovna.gif

Gdesesetizaspiruoa :D :D :D

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Себ брате зезај се ти,може ти се кад говориш на десетине страних језика :D

Mentalist

Junior member
Učlanjen(a)
27.03.2011.
Broj reagovanja
0
sebastian je napisao(la):
この問題は、これらの雨の日の本当のリフレッシュメントです。 :D

Znam malo japanskog, tocnije hiraganu.

Pocinje sa Ko-no, a slozeni znakovi katakane me sprijecavaju u daljnjem razmijevanju.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Goci je napisao(la):
Kad smo već kod pravopisa, poštovanje pravopisa nedvosmisleno uključuje i korišćenje slova š, đ, ž, č i š, koja ti ne koristiš.

Internet forumi nisu nas proizvod da bi koriscenje tih slova bilo obavezno i vezivalo se za pravopis. To nije pravopis niti ima veze sa istim.

Goci je napisao(la):
Veoma veliki broj ljudi često napiše:

Pravopis?

Goci je napisao(la):
Neki drugi znakovi interpukcije se drugačije koriste u odnosu na blanko znak, recimo crta se stavlja između dva blanko znaka...

Blanko znak ne postoji. Postoji space ili ako vec volis, "razmak".

Mentalist je napisao(la):
Na vecini foruma su privatne poruke privatna stvar...

Tako bi trebalo da bude. Medjutim na m.top-forum.net admin cita sve privatne poruke pa vodite racuna sta pisete :)

crni je napisao(la):
Требали би обратити пажњу и не стављати слово Ј где му није место:радиЈо,биЈо...

Famozno J cesto se koristi tamo gde ne treba ali cesto se izostavi tamo gde treba (koi ti je...) :D

Zaista nije strasno kada neko pogresi, proguta slovo, nepravilno upotrebi razmak, i ne treba dizati preveliku dzevu oko toga. Ali kada postane pravilo, ne vidim da je lose skrenuti nekome paznju.

Meni je svojevrsni fenomen famozna "rec" mo (hoce mo, ide mo, vidi mo) i rec za koju zaista ne mogu da shvatim da je toliko ljudi koristi, a to je sumljam. :D :D

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
374
Ja sam uvjek iz Srpsko-Hrvatskog imao slabiju ocjenu a razlog je mješanje ekavice i ijekavice.
Jbg takvo mi govorno područje,pa nekada kažem mleko a nekada mlijeko.
Jednostavno nemam kontrolu nad ovim.ali ipak preovladava ijekavica.

P.S.
Još da ubacim ikavicu :-X

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
A ja sam se navikao strašno na ekavicu ali sve ostalo "volim"  da umixam  :doh: :hammer:

Dok sam studirao i bio prinuđen pisati svaki istraživački rad morao sam da pišem i izražavm se kako dolikuje akademskom nivou ali sada otupih...posebno ovo što često pišemo poruke preko mobilnih telefona, e-maila, forum itd. to isti znatno utiče da počinjem često rečenice bez velikog slova i da ne spominjem ostala pravila pravopisa. Sad več dosta godina živim u SLO i tako mi se često desi da nešto mnogo gadno smixam pa sledi brisanje ako to primetim  :hammer: :doh: Na poslu govorim svaki dan nekoliko jezika iako nisam poliglot  :blush: ....jednostavno mi se nekada omakne da napravim grešku. Posebno ako odgovaram na forumu preko mobitela.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno