Učvršćivanje Braided Loop konektora

Da li ste imali problem sa spadanjem konektora?

• DA

Glasovi: 20 57,1%
  • NE

Glasovi: 15 42,9%

• Ukupno glasača
    35

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Neso nisam skoro gledao ali verujem da ima i to u raznim presecima.Ajde poglecu pa ti javljam.

Radde

Newbie
Učlanjen(a)
18.01.2012.
Broj reagovanja
0
http://mistpool.com/product_info.php?products_id=228

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Sta ti Strelko znas to je prava cena odmah cu sebi da porucim u svim mogucim bojama  :doh:  Necu vise da me deru ovde kod nas...
Ja koristim upravo ovo samo malo me cena 'ebe  :D
http://www.freetime-ribolov.com/Ostalo-Ribolov/Silikon-tuba-Falcon.html

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Ja imam ovde silikonske tube, koristim ih na kraju nekih tube flies modela, ali se ne skupljaju grejanjem. Ove sto se skupljaju trazim  :) 

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Pa bre zemo pricaj srpski da te ceo svet razume  :D Tebi treba termo buzir.Provericu gde ima i dali ima ali znam da je frka malo oko providnih.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Milanče je napisao(la):
Ovo me dugo mučilo, nekoliko velikih riba su mi otplivale sve sa celim predvezom i konektorom...  Odonda sam uglavnom koristio ili strune sa ugrađenim loop-om ili samo ekstra kvalitetne konektore u koje imam poverenje (Orvis i Savo Martinović).
Dok sam se spremao na put u Dansku morao sam da stavim konektor a ponestalo proverenih :mad: Super lepak sam pokušavao nekad ali nisam zadovoljan - ukruti se i upotrebom se lomi.... I ja se setim da probam sa Aquasure lepkom za waders  :)
BINGO! BINGO! BINGO!!!

Navučete konektor na kraj strune, stavite malo Aquasure lepka na ceo braided deo i razmažete sve lepo i ravnomerno čačkalicom. Ostavite da se osuši preko noći i to je to - konektor ostane savitljiv i zapečaćen!!!

Mito, probaj Marryat/Smith konektore niti ce ti ikada pasti na pamet bilo sta drugo niti koriscenje bilo kakvog lepka a svaki put kada ti zbog konektora ode riba spreman sam da ti nadoknadim dnevnom dozvolom na Ribniku. Pa ti vidi koliko sam siguran u njih :D

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Nisam probao, ali posle ovoga mazaću Aquqasure-om sasvim sigurno sve!!!

P.S. Ova metoda je isprobana na 2 strune sa providnim ("plastičnim") intermediate vrhom koji mi ja izgledao mnogo nesigurnije sa konektorom nego vrh klasične strune!!!

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Ja sam u pocetku stavljao lepak ali sam video da nema potrebe.....Mada da mi se desilo sto se desilo Milancetu verovatno bi stavljao lepak i jos nesto dodatno  :) da budem siguran 
Jednom sam hteo da isprobam kako drzi konektor bez lepka, i bukvalno nisam mogao da ga skinem ni pokidam i od tada ne stavljam lepak i nikakvih problema nisam imao
samo je vazno uskladiti kanap i konektor, lepo ga namontirati i po meni u 99 % slucajeva treba prvo predvez da pukne.....Mada ako je koriscen 0.35 sve je moguce....

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Problem zbog cega uopste spada konektor nije uopste nov. On nikad nece spasti ako ga vucemo ali problem je sto se prilikom uvlacenja strune kroz karike desava da ivica buzira udara u vrh i ostale karike i malo po malo labavi konektor u onom pravcu u kom se on skida. Kada se dovoljno olabavi on vrlo lako spadne. E sad kod jako gusto pletenih konektora i tvrdjeg buzira to nema sanse da se desi. Ali ne ni previse tvrd. 90% konektora su vrlo retko pleteni i imaju premek ili pretvrd buzir i zato se desava da im je cesto potreban super lepak da se osiguraju. Neposredno pre Marryat/Smith konektora koristio sam iskljucivo Roman Moser i Orvis i nisam imao problema ali su mi ti konektori previse grubi. Od kada koristim Marryat/Smith ne da nemam problema vec mi je konektor potpuno neprimetan deo strune, daleko finiji od same strune a loop mu je tanak i malecki da je zaista kao filigranski uradjen.

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
  Jer zans kako ja nisam imao mnogo iskustva sa konektorima 10-ak ako sam ih promenio, ali mislim da ako lepo legne na konac i ako se gumica lepo prevuce preko pletenog dela koji je na koncu i ako se gumica pusti malo preko spoja, ma koliko udaralo u vodjice gumica se stititi pleteni deo konektora da se ne razlabavi i otpadne.... Verujem da je tacno i ovo sto si ti napisao, zbog toga treba da se proveri kad kad u kakvom je stanju spoj konektora i konca da nebi dolazilo do nezeljenih situacija........

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
crni je napisao(la):
Pa bre zemo pricaj srpski da te ceo svet razume  :D Tebi treba termo buzir.Provericu gde ima i dali ima ali znam da je frka malo oko providnih.

Ako se ne varam, oko 50-80 dinara je metar termo buzira, onog promera 2-3 mm, providnog. To mi je na 200m od stana, ako nekom treba.

Ja inace pravim omcu bas termo buzirom, ali se to sjebe ako se vezba na travi. Ustvari, ne kod svakog kanapa, ali...

A u dzepu uvek imam par konektora, za ne daj Boze... kao onomad kad mi puce struna na metar od kraja  :lol: (bila vec precvikana necim), a termo buzira i upaljaca nigde ni za krv.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Ubacih i anketu, baš me interesuje koliko je mušičara imalo ovaj problem... :)

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Da samo od sebe spadne nisam imao.Ali sam znao zakačiti iza sebe granu i onda sve do konektora ode!

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
japanac je napisao(la):
Ako se ne varam, oko 50-80 dinara je metar termo buzira, onog promera 2-3 mm, providnog. To mi je na 200m od stana, ako nekom treba.

Na RIO-vim glavama se moze videti pravljenje omci nekim silikonskim buzirom. Sam spoj je izuzetno elastican i cvrst. Takav buzir sam pomislio da mozda moze da se nadje kod nas. Da ujedno stegne i da se ulije u spoj. Narucivao sam neke bezbojne iz fabrike u Svedskoj ali nema vajde. Ko i svi drugi, samo postanu skoro nesavitljivi posle zagrevanja.

Vrh Dno