UiP kod ostalih ribolovca

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Hm, izgleda treba otvoriti temu "Začini", već sutra će tamo biti 28 sjajnih postova o UIP kod ostalih ribolovaca.  :doh:

Vidim da ste povezali UiP kod nemušičara sa kvalitetom ribljeg mesa? U tom kontekstu evo još nekoliko UiP ulova niških nemušičara u poslednjih 30 dana, ovaj put su ribe potencijalno bile ukusnije:

1. 105 cm

dscn0713m.jpg

2. 108 cm

108cm.jpg

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4LNPXjiU4Sg&feature=youtu.be[/youtube]

3. 93 cm

dscn07541.jpg

dscn0758x.jpg

Glavna fora sa puštanjem riba je što vam ne treba začin.  :D

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
381
gegula je napisao(la):

A ja se zabrinuo da neces nauciti osnove grckog  :D  Oli malakes imaste  :hammer:

Kad odnesem ribu kuci, ulovio sam samo jednu, kad je pustim, ulovio sam dve.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
goci, jel mi ovde govorimo o apsolutnom c&r ili o selektivnom c&r? ja ne poznajem varalicara , uspesnog varalicara koji primenjuje apsolutni c&r ali znam nekoliko koji rade slicno ovo sto radi tvoj drugar .

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
i ja isto znam varalicare ali da pustaju ribu to ne.....ponekad ,cak sta vise retko je pustaju....

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Sale, na slikama gore su 3 moja drugara iz Niša, nije jedan.  :)

Pod UiP mislim na puštanje ribe koju po zakonu imaš prava da poneseš. Tema upravo govori o tome koliko često to uradi jedan mušičar, koliko često varaličar, šarandžija, plovkaroš...

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
A najvise volim kad se svi isproseravaju na ovakve teme i neki se ozbiljno zakace oko toga da li ribu treba pustiti ili ne. Na kraju intervenisu moderatori i situacija se smiri. Onda Sebastian okaci par slika iz Slovenije, pa ide desetak komentara ispod "Joj Srbijo kako si bedna", "Eh, kad ce kod nas ovako?", "A mogli smo i mi ovako" i tako dalje u nedogled. Istina je da ce jos dugo kod nas ostati isto stanje. Ali probajte, ne znam sta vas kosta (mozda prazan stomak, ali ne znam bas koliko mozete da se najedete od nasih vrsta), probajte, pocnite od sebe. Pustite svaku ribu koju uhvatite i ucite svoju decu i mozda ce nam jednog dana neko zavideti kao mi danas celom svetu.

P.S. Recite mi jednu zemlju u kojoj se ljudi odnose prema svojim rekama i njihovom ribljem fondu kao kod nas  :mellow:

saleja

Senior member
Učlanjen(a)
14.07.2010.
Broj reagovanja
3
A ja misleh da si ti na sve tri slike... znaci vi UiPi varalicari ste svi isti.. :tbumb:. dobro kad budem video na moravi vakog jednog znacu da je UiPi... ???

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Saleja, da su 3 razlicita sam skrenuo paznju Sasits, a ne tebi. Na osnovu njegovog posta sam pomislio da mu se ucinilo da je jedan:

sasats je napisao(la):
...znam nekoliko koji rade slicno ovo sto radi tvoj drugar .

Ništa što bi tebe trebalo preterano da uzbuđava.  8)

saleja

Senior member
Učlanjen(a)
14.07.2010.
Broj reagovanja
3
Daleko bilo... ja sam isprva mislio da si ti. posle procitao saletov post, e onda kad sam saznao da se radi o trojci tj. cetvorici, nekako sam vise bio iznenadjen no uzbudjen.. pa sam komentarisao nevorovatnu slicnost i izveo logicnu povezanost sa UiP ili ti VUiPom..

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
56
Meni ove ribe na Gocijevim slikama izgledaju mrtve. A i njushke ovih varalicara su mi sumnjive, prave varalicarske!

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Porediti prave musicare i prave varalicare je zaista neumesno.
Ujutro kad ustanu oba mastaju da dan provedu na reci i u prirodi ali mi musicari(bar ja i jos neki koje poznajem) na ribu gledamo kao na ravnopravnog ucesnika u "borbi".Ponekad pomislim cak i da im smetam u njihovom prirodnom okruzenju.Varalicari(vecina njih) gledaju na ribu kao na "TROFEJ" i sa takvima ne zelim ni da kontaktiram a kamoli kafu da popijem.Isto tako se iznerviram kada neko na musicarenje.org zapocne neku temu u vezi varalicara ili drugih vrsta ribolovaca.Za takve teme postoje drugi sajtovi i drugi forumi,ne znam kako se zovu...Uostalom ne volim ni kada me neko naziva "ribolovcem",jer me tad trpa u "isti kos" sa ostalim ribolovcima.
Mi musicari smo posebna sorta ljudi a ne ribolovacau i tako zelim i da me tretiraju!!!!

Da li se nekom desilo da se zapita kako se riba oseca u onom momentu kada je pustimo nazad u vodu.E zbog tog njenog osecaja da nas je pobedila a i naseg osecaja da smo u tom momentu ucinili nesto plemenito a u istom momentu i pobedili ja izlazim na vodu.
E taj osecaj je neprocenjiv i zato ja vec 4 godine samo musicarim a ribolovacki pribor sam podelio ili menjao...

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
185
Pa sto si onda dobar deo zivota uopste bio "ribolovac"? Sto nisi odmah postao musicar?  ???

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
falco je napisao(la):
Pa sto si onda dobar deo zivota uopste bio "ribolovac"? Sto nisi odmah postao musicar?  ???
Pa zato sto nisam ni hodao odmah vec sam prvo morao puzati....
A i da ti kazem i kada sam bio klinjo nisam nosio kuci male ribe nego samo one sto smo ih zvali komadine!!! Ali u vecini slucajeva sam hvatao male ribe jer i nema nesto velikih riba na vodama u mom okruzenju...

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
185
Ma ok je sve to, nego si u onom postu napravio mnogo filozofije oko tako jednostavne stvari.
Musicarenje je ipak samo nacin ribolova, ne nacin zivota ... kao sto mnogi vole da predstave  ;)

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
falco je napisao(la):
Ma ok je sve to, nego si u onom postu napravio mnogo filozofije oko tako jednostavne stvari.
Musicarenje je ipak samo nacin ribolova, ne nacin zivota ... kao sto mnogi vole da predstave  ;)
Mozda je to samo nacin ribolova ali da bi na svoju musicu uhvatio ribu(a pravi musicari pecaju na svoju musicu) moras dosta muke i znoja da prolijes.Varalicari koji kupe meps ili neku metalnu varalicu sa dve trokuke stanu pored reke  sa cuvarkom u vodi i ceo dan zabacuju u krugu od dvesta metara i vecinu riba ponesu kuci,ne zasluzuju da se porede sa pravim musicarima...

Vrh Dno