Umro je Mel Krieger

easyrider_

Full member
Učlanjen(a)
25.07.2007.
Broj reagovanja
630
Sad vidjeh, listajuci po netu, da je prije 10-ak dana (tacnije 7. oktobra) umro Mel Krieger...
Zao mi je ovog veselog cicice, pa rekoh eto... da podijelim to sa nekim kome to ime "nesto" znaci...
Bog nek mu dusi oprosti...!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
easyrider_ je napisao(la):
Sad vidjeh, listajuci po netu, da je prije 10-ak dana (tacnije 7. oktobra) umro Mel Krieger...
Zao mi je ovog veselog cicice, pa rekoh eto... da podijelim to sa nekim kome to ime "nesto" znaci...
Bog nek mu dusi oprosti...!

Umro je u 80-toj gidini života (http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2008/10/12/MNKRIEGERM17.DTL&type=printable). Mnogo toga je pustio u svetu ff-a i proziveo je lep broj godina u mušičarenju. Nekako mi se 80 godina čini kratko ali s obzirom na ritam života kojim živimo i glede vremena u kojim živimo i to je več zavidna cifra. On je napustio ovaj telesni svet ali njegova dela ce ziveti i dalje pod ovim nebom.

Nisam ni znao da je svake godine imao dva dana pre rođendan od mene  :blush:.

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
Da ga se i ja sjetim....njegov vrlo simpatični video uradak o osnovama bacačke vještine pomogao mi je da shvatim neke stvari. Hvala Mel!

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Nekako mi je bliži Oliver Edvards od pokojnog M. Krieger_a i npr. D. Swisher_a. U svakom slučaju bio je legenda i veliki "komercijalizator" ovog našeg prelepog hobija :blush:.
http://www.youtube.com/watch?v=-aA7k9cWYfI

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
uživač je napisao(la):
Nekako mi je bliži Oliver Edvards od pokojnog M. Krieger_a i npr. D. Swisher_a. U svakom slučaju bio je legenda i veliki "komercijalizator" ovog našeg prelepog hobija :blush:.
http://www.youtube.com/watch?v=-aA7k9cWYfI

Blizi ti je jer se kod nas godinama vrte piratizovane kopije OE i DS. Da ste morali da placate verovatno bi bilo stotinu drugih omiljenijih :D

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Zahvaljujući ADSL_u, sajtu YouTube i sličnima gledao sam mnoge svetski poznate majstore FC i FT i O. Edwards mi se najviše dopao, verovatno zbog načina na koji on objašnjava šta i kako radi a i njegov engleski mi je znatno razumljiviji od mumlavog prekookeanskog. Inače Simo to što mi je Edwards faforit nema nikakve veze sa piratskim diskovima a i ovde se radi o smrti cenjenog Mela Kriegera uostalom.

Akademac

Junior member
Učlanjen(a)
23.11.2008.
Broj reagovanja
0
Strelac je napisao(la):
Zahvaljujući ADSL_u, sajtu YouTube i sličnima gledao sam mnoge svetski poznate majstore FC i FT i O. Edwards mi se najviše dopao, verovatno zbog načina na koji on objašnjava šta i kako radi a i njegov engleski mi je znatno razumljiviji od mumlavog prekookeanskog. Inače Simo to što mi je Edwards faforit nema nikakve veze sa piratskim diskovima a i ovde se radi o smrti cenjenog Mela Kriegera uostalom.

Umro je Dostojevski, umro je Tolstoj ... a i ja se nešto ne osećam baš najbolje :D

Ljuba Moljac

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Skoro sam gledao njegov film iz Patagonije, 40 godina, neki jubilej. Gledao sam ga nekoliko puta, nema mnogo akcije jer je bilo lose vreme kad je on bio tamo ali ta njegova posvecenost i ljubav je za svako postovanje.

Narocito sam uzivao u citatima iz neke knjige "Reka nikad ne spava", koju je citao svojim drugarima i koju cu svakako nabaviti od drugarice iz USA.

VECNA SLAVA , BIO JE DASA, ALI PRAVI.

Vrh Dno