Univerzalna 4#?

saleja

Senior member
Učlanjen(a)
14.07.2010.
Broj reagovanja
3
Posedujem stap u koji sam previse zaljubljen, t&t paradigm 4# 8f, mali stapic a VELIKA Morava... Stap izbacuje kanap ne mogu da se pozalim :nowink:, ali sa strimer nikako... generalno sve vise sam na v moravi, kako je provaljujem i sve manje me zanimaju pastrmske recice u okolini... klena sam sit, hvaatam klencice dok neka babaroga eksplodira iza mene...ocu nju, ubija me, stavim strimer i vitlam kao budala, poplasim i one klecice :doh:...ima li neke cake sa ovim mojim problemom....pomagajte!!!  :(

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Kad kazes ova babaroga verovatno mislis na bucova? U svakom slucaju ako vec ne zelis ili nemas uslova da promenis stap, mislim da ti je najbolje resenje da 1. napravis sam shooting taper od nekog jeftinog konca DT6F  i tankog runing line-a (imas na netu uputstva, ako treba pomoc kazi) 2. pravis strimere na kracim i tanjim udicama kao i da ti izbor materijala bude takav da se voda lako otresa sa njih (imas takvih poprilicno na forumu, recimo Zvezdan ima bas dosta onih koji se mogu lako bacati i jos nizim klasama)

flyfishdude

Newbie
Učlanjen(a)
25.10.2009.
Broj reagovanja
0
Mozes da bacas strimere, woolly bugger-e, nakvasene ili otezane, sa tim stapom 15+ metara...lider sa tipetom ne bi trebao biti duzi od 7.5 fita. Probaj, pa javi.

poz

saleja

Senior member
Učlanjen(a)
14.07.2010.
Broj reagovanja
3
hvala momci, sto se tice babaroga bucov ili kod mene belun nije toliko dominantan. bucov na v moravi kada je u priobalju nikad ne uzima, baca se okrece, izmotava, a na sredini lovi u polubrzoj vodi a to je meni nedostizno... dok stuka, smudj, som..... pogotovu na barama sljunkarama pokraj v morave... ima ogromnih grdosija  gotovo u 90% izlaska na vodu pokraj mene razbija mladj jedna od njih. na moravi na  zavojima de je voda plitka kruzi i bistri se ... na kraju ostavim stap zapalim i gledam je.. i kunem u sebi :mad:

koliko su efektne te alternative za ove ribe dali je bolje ipak da zamenim ovaj stap za neki jaci pogodniji za uslove gde pecam, trenutno nisam u mogucnosti da kupim novi stap ,a i lik sam koji se vezuje za jednu stvar...stap za sve?

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Druže imam isti problem kao i ti, posedujem BFC 5/6 sa DT strunom i zabacivanje bilo kog strimera sa malim otežanjem mi je noćna mora  :( Bio sam u prilici da ovih dana idem na malo veće vode i jerenje bucova, štuke je skoro nemoguće sa time. Problem je i težina ribe koja može da naiđe, za mene dosta neiskusnog je i to muka. Pokušaću da smanjim i dužinu tipeta zajedno sa predvezom, trebalo bi biti malo lakše, ali ništa posebno. Kada sam počinjao, uvek se setim reči kolege Milančeta koga citiram:

Za početak imaš jednu veeeliku dilemu:
-da li da kreneš sa nabavkom laganog pribora, klase 3-4-5 namenjenog za crvenperku/bandara/sunčanicu/bodorku/protfiša/klena/pastrmku/lipljana.
-ili da kreneš sa nabavkom teške artiljerije 7-8-9 ako nameravaš da kreneš odmah sa onim što ti je ispred nosa od krupnijih riba bucov/štuka/smuđ.

Eto mislim da nam je i pored svega tu rešenje, a ovo ostalo bi bilo mučenje, mada se slažem da je sa nekim npr Zvezdanovim strimerovima to moguće ali koliko...

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  Tesko da postoji idealan i univerzalan stap za sve ribe, vode, uslove na vodi, velicine muva (strimera)
Ako ne vise, onda makar dva stapa bi morao da ima svaki ultimativni musicar
vrlo cesto zbog vremenskih prilika i velicine muve.
Inace samo zamaranje vece ribe i nije nikakav problem sa laganim priborom

saleja

Senior member
Učlanjen(a)
14.07.2010.
Broj reagovanja
3
hm... jucerasnja situacija na vodi: stojim na spicu spruda ispred mene voda se lomi, sakrio sam se iz jednog nasipa peska... i bacam muvu u nadi da ce neki glavonja klen da se prevari, ali od malih nesmajnika nemoze da se zivi koliko padne muva oni grizu, posto mi je muka da lansiram pikavce pa posle da ih jurim po obali, cekam pravi klobuk.. Kada  je bucko udario na pola metra od mene, ceo sam bio mokar, ali ne moju muvu vec nesretnu mladj. mlatio sam, pokusavao svim muvama koje sam imao u kutiji ali nista ...on je nastavio svoju igru po mojim zivcima ..dizao je one male jadnike u vazduh.... a ja zavrsio pecanje sa par kapitalna primerka klena od po 20 cm i par bevica.. :'(

teska artiljerija mora pod hitno.... :-X a dok se ne nakupe orasi za istu probacu sve alternative, mora da mogu nekako bar tog bucka da prevarim ...
pozzz i bistro

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Desila mi se ista stvar na V.Moravi. Mesto ne pamtim kako se zvalo, blizu je Bagrdana i znam da se tu kopa šoder.

saleja

Senior member
Učlanjen(a)
14.07.2010.
Broj reagovanja
3
Bagrdanski tesnac hmmm..a tek tu koliko tuznih prica imam :blush: ovo je na 8 km od datle, predor selo kocarevo odakle je palma :D

zekafly

Senior member
Učlanjen(a)
28.02.2010.
Broj reagovanja
0
saleja je napisao(la):
Posedujem stap u koji sam previse zaljubljen, t&t paradigm 4# 8f, mali stapic a VELIKA Morava... Stap izbacuje kanap ne mogu da se pozalim :nowink:, ali sa strimer nikako... generalno sve vise sam na v moravi, kako je provaljujem i sve manje me zanimaju pastrmske recice u okolini... klena sam sit, hvaatam klencice dok neka babaroga eksplodira iza mene...ocu nju, ubija me, stavim strimer i vitlam kao budala, poplasim i one klecice :doh:...ima li neke cake sa ovim mojim problemom....pomagajte!!!  :(

Jebo te, jedva se vratih ovamo.Stalno mi pokazuje komp da imam neke kolacice.

Sale,problem ti nije nerijesiv.Imas super stap za uzivanje.Kad bacas strimere, podrazumijeva se da nisu od pola zeca, samo malo nagni stap u stranu i bacaj otvorenije lupove.Ja sam uspijevao da sa stapom klase 1 da bacam srednje velike strimere.Samo otvori lup.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
SALEJA  - Ne muci ni stap ni sebe. Postedi taj stapic dok ne skupis neku kintu i kupi za te krupnije ribe i vece strimere neku 7cu ili jos bolje 8cu

Ziv bio, pozdrav

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
saleja je napisao(la):
Bagrdanski tesnac hmmm..a tek tu koliko tuznih prica imam :blush: ovo je na 8 km od datle, predor selo kocarevo odakle je palma :D

Javi kad malo padne i izbistri se da se pustim ponovo u te krajeve.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Jači štap ti sigurno treba da bi imao veći izbor strimera koje možeš bacati za bucka ali eto možda dok ne skupiš lovu možeš  pokušati bacati one bunkerčiće od učkura ili sličnih materijala koji se u vazduhu momentalno suše ,garantujem da će moći i #4 da ih baca .Možeš sigurno bacati i lagane Gurglere koji su od policelona .Baziraj se na ova dva strimera i ulov mora da padne !!!

saleja

Senior member
Učlanjen(a)
14.07.2010.
Broj reagovanja
3
Napokon vremenea...... prepisah sam sve sto mi rekoste, pokratio razne sintetike, uzeo lake udice, skratio predvez. Lupao glavu ovih dana kako sta, namestio stegu za sto pa da krenem....
shone- daj te linkove tih muva, kako se prave...
gringo- morava je prelepa u brzom toku jos mutna ali na zavojim  8)... ako dolazis moz se skontamo pa majemo zajedno::)

nosim foto sutra na vodu pa cu sve dokumentovati....

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Gurgler

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WtPYRGNKm-o [/youtube]

(mesto bucktaila u repu može marabu , neka dva pera ,polarna lija ..itd ) preporučena boja policelona je CRNA ! a pogledaj i ovde na Forumu imaš temu Gurgler http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=2915.0

Bunkeri koje je Zvezdan prezentovao (učkur materijal ' super fine fiber ) a koje smo videli da baš lepo love bucove imaš ovde ,možda ima negde neki SBS ,nisam siguran http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=3096.0

Vrh Dno