milan_mj
Full member
Daj Japanac reci covece.....
Goci ocigledno nece da se pohvali.....
Goci ocigledno nece da se pohvali.....

japanac je napisao(la):Dead line...
Kahm, kahm
>>Latentni decak sa krljustima u ocima<<
"I bese kao sto kaza Grim... ...
Razmisljam:"Majku mu, sutra ce biti potop... oluja... zima covece. Bolje sedi kuci, budalo! Ionako to varalicarenje nije za tebe.
Ali avaj- zove Kuzman Oliverovic, drugar iz zadnje klupe, i kaze:"Zimi tebe, ako ne kre(s)nes, za inat necu da osvojim nijedno mesto".
Tu mi bese krivo. Neiskusan mladic od tek 40 godina, tek napipao varalicarenje, a vezbao vec nekoliko dana... Rekoh sebi:"Ko te sisa kad nisi iz Nisa, idemo na takmicenje".
Nije to bilo kakvo takmicenje. To je takmicenje na Bovanskom jezeru koje se vec par godina organizuje krajem oktobra. Lepe nagrade, a ona prva cak oko 350e ukupno, su privukle mnogo ljudi. Od tih mnogo, mnogo i drugara. I onih dobrih, i onih bliskih, i onih forumskih, i onih... ma svakakvih. Jesu varalicari, ali su i ljudi. :-\
Aaa da... jeste varalicarenje; to ozloglaseno i nazadno pecanje, tehnika koja preti da ugrozi bogati riblji fond na Balkanu, ali i duze... i sire... i krace.
Hmmm, skupilo se sito i reseto. Stapovi od par desetina evra... haos... ali bilo je i jeftinijih. Sesiri na glavama, stringeri na opasacima, Tigrove cizme i mnogo, mnogo priest-a (onih kvalitetnih, da riba ne oseti ruku Bozju).
U samom startu, vidim i osecam prazninu u dusi- moj brat Loodnica city nije ovde!
Bog da mu dusu prosti, pokvario mu se auto i nije mogao da dodje. A razmisljam se, uglavnom sam zbog njega i dosao...
No dobro. Bejase tu ekipa iz Krusevca, Skopja, Kragujevca, Beograda, Pirota. Ali sve normalni, bre!
Tek ni od kuda, neko mi uvrce ruku "na shpansku" i pita:"Kako ochi, majmune?".
Goran Tokic nazvan Gogi... ovaj, uhh, Goci, glavom i neobrijanom bradom!
Dobro je, dan nece da propadne! :lol:
...
Neki pecaju, a neki, ni ja sam ne znam sta radimo. Pijemo valjda pivo pomalo, temeljimo za kafanu kasnije.
...
Oko 14h stize demant uzaludnog ustajanja.
Neki tip pod paklenim nadimkom FrajDej upecao smudja od oko 1300-1500 gr. Lepa riba. Ispostavice se kasnije, bila bi i pobednicka.
Bila bi jer... eeeehhhh
Pored njega se obreo prekaljeni doajen fotografije. Biva to, jashta, da se riba uslikati treba.
Odmah u ruke, pravo sa stapa... FrajDej se buni, hoce da ga metne na stringer, ali ne da se musicar u varalicarskom fotografu... grize, ujeda i bori se za svoja ubedjenja! I taman da se cuje shkljoc... Taman da se ovekovece poslednji trenuci jednog zivog bica...
Najpre jednim, a onda i ostalim perajima, smudj se oslobadja shapa fotografa. Skace u desno, pada na stenu...
Ajoj... obala je strma... i smudj krece ka vodi. Fotograf se baca za njim. Mnogi iz bliske okoline navijaju da ga fotograf uhvati, da mu ne dozvoli da dodirne vodu. Strma obala, puna kamenja, nikako ne prija coveku. Fotograf je odrao svoju levu nogu. Napravio je par pirueta, cak i jednu paradu. Smudj mu je ponovo u rukama.... Ponovo ispada. Sledi "valjanje". Vec se ne zna ko je odozgo a ko odpozadi... odozdo... Saga traje par sekundi...
Smudj... je... pobedio.
Pracnuo se u vodu. Otisao.![]()
...
Ne treba ni da spomenem da je fotograf ustvari Gogi... ovaj, pardon, pa znate vec ko je...
...
...
Ostalo je samo da se nadamo da FrajDej nije zlonameran covek. Mozda je do sada oprostio prekaljenom fotografu varalicaru, latentnom musicaru s krljustima u ocima, gubitak prvog mesta. :'(
...
Zadnja 2 dana dezuramo ispred Gogijeve zgrade na smenu, u pomrchinskim satima.
Paaaa... za svaki slucaj. :-\
"
PS
Ja znam da je nas Goran namerno pustio smudja. Par modrica nisu nista u odnosu na "poklonjen" zivot.