Veternica

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Ja ne znam do kada ce ovako ali ja dozvolu da vadim vise necu jer nemam za sta !!!

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=09&dd=17&nav_id=542736

Kazu da je nedostatak kiseonika razlog za pomor ribe...mislim da u to ne moze da poveruje ni moja cerkica od 6god.
Jutros kad sam gledao vodu imala je plavicasto-belkastu boju  ??? Pre samo 40-ak dana su iz Porecja pustili komine u Vucjanku pa je sve otislo u Veternicu i opet je doslo do pomora.Bila je i republicka inspekcija.Vadili su se da nisu znali da to tako ne moze da se ispusti u reku.Zbog toga su iz jezera Barje nekolio dana ispustali vodu u Veternicu nebi li brze bolje oprali one komine koje su se nahvatale na dno.Koliko znam od kazne nista.Evo sad prijatelji iz Vucja mi kazu da je opet Porecje krivo da su navodno opet ispustili neko sranje u reku jer mrtve ribe ima samo nizvodno od fabrike.Reka iznad Vucja prema Barju je mala ali hladna a klen radi sasvim pristojno.
DOKLE BRE VISE?!

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Ja sam malo pre video reku malo uzvodnije od dela gde je proglaseno za pomor,voda je gotovo kao sto rece crni plavicasto-mlecna boja  :doh:
ocigledno je sve da se prikrivaju pojedinci a reke svesno unistavaju,juce u dnevniku na tv leskovac kakve je samo gluposti odvaljivao upravnik ribocuvarske sluzbe,za sutra je najavljeno ispustanje vode iz jezera Barje kako bi lakse pokupili uginulu ribu  :doh:

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
KRETENI su trebali da ispuste vodu iz Barja ODMAH  a ne da cekaju.Sad pustanje vode sluzi samo da se pokupi uginula riba a da je neko bar malo imao mozga i pustio je dva dana ranije spasio bi doooobar broj riba.
Nije brate odvaljivao....lupetao je ko otvoren prozor na promaji....susa,mali vodostaj,nedostatak kiseonika a reka ima bolesnu boju i smrdi u Q.

O          L          O          S      !  !  !

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
347
Kakvo je stanje ovih dana? Da li se izbistrila voda?

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Mozda malo bolja u odnosu na prethodne dane,gde god pogledas u reku mozes da vidis ribe kako pokusavaju da dodju do kiseonika, nebi li prezivele i ovo trovanje a o ispustanju vode iz Barja "nista".

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Naravno da je nista i kog jos briga za reku,ribe....Stvarno je mucno gledati kao ribice u jatu stoje na povrsini i pokusavaju da "udahnu" malo kiseonika  :'( Iskreno kad prodjem pored reke a prolazim 3x dnevno nemam srca da je pogledam.
Drug je nasao uginulog raka od 25cm a ovih sitnih je bilo u ne bas malom broju.Ovo kazem cisto da se znam koliko je Veternica prljava i nebitna reka za sve koji zive na njenim obalama.

Vrh Dno