Vezački radni stol - uradi sam

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ja trenutno sav svoj pribor i material imam u plastičnom koferčiču kojega mogu da nosim svuda sa sobom. Ipak ponekada razmišljam da bi mi mnogo praktičnije bilo imati radni stolčič ali budući da nemam svoju radnu sobu prisiljen sam na mobilnu verziju kakvu sada imam :)

Ipak planiram jednom napraviti i nešto ovakvo
Figuur1.jpg

Ovde imate detaljno opisano i slikama prikazano kako napraviti ovakav vezački radni stol link: http://members.chello.nl/j.put2/tyingbench.html

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Meni je najljepši ili najfunkcionalniji sto onaj što orvis prodaje.Ima ga na orvisovom sajtu :tbumb:

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
E, vezacki radni sto  :drool: U vezackoj radnoj sobi... :drool: :drool: u vezackoj radnoj kuci od drveta na pet minuta hoda od reke... :drool: :drool: :drool: npr. Ljubovidje, ili Visocice ili...
A kad jednog dana mozda budem u prilici da tako zivim, pitanje je hocu li i tih pet minuta moci da prehodam sam!
Kako ludacki zivimo, ne znam kad bih mogao da se posvetim tome da taj radni sto sredim, a toliko bih voleo. Sad koristim svoj kompjuter sto: kad sam dosao do laptopa, pojavilo se mesta i za kutije sa materijalima i udicama.
Seb, gde si nasao tu sliku, odlican vezacki kutak. Samo me rastuzuje sto je tako cist i sredjen  :hammer:
I Zeka je u pravu, taj Orvisov sto jeste bas meraklijski! :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
pedjabg je napisao(la):
E, vezacki radni sto  :drool: U vezackoj radnoj sobi... :drool: :drool: u vezackoj radnoj kuci od drveta na pet minuta hoda od reke... :drool: :drool: :drool: npr. Ljubovidje, ili Visocice ili...
A kad jednog dana mozda budem u prilici da tako zivim, pitanje je hocu li i tih pet minuta moci da prehodam sam!
Kako ludacki zivimo, ne znam kad bih mogao da se posvetim tome da taj radni sto sredim, a toliko bih voleo. Sad koristim svoj kompjuter sto: kad sam dosao do laptopa, pojavilo se mesta i za kutije sa materijalima i udicama.
Seb, gde si nasao tu sliku, odlican vezacki kutak. Samo me rastuzuje sto je tako cist i sredjen  :hammer:
I Zeka je u pravu, taj Orvisov sto jeste bas meraklijski! :tbumb:

i ja koristim "kompijutor sto". nkada i "kuhinja sto" :D, nekada sam i na terasi bez stola  :D :hammer: stegu dam na mramor ispod prozora...itd.
ispod slike je link step by step ili ti uradi sam  :) link: http://members.chello.nl/j.put2/tyingbench.html

uf 750$ Ultimate Fly Tying Desk od orvisa....ipak to drvo mogu i sam da stešem...za te pare radije kupim neki T&T ili Winston mahač ;)
Deluxe Fly-Tying Work Center od orivsa 129$ ... sve  je to ok, ali ne za moj đep posebno kada mogu sam da nešto takvo napravim.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ljepo je imat radni stol ovak uredan i srijeđen. Nažalost moj stol je ogroman, ali prenatrpan raznim glazbenim instrumentima, poput gramofona, miksete, pojačala, a tu je i nezaobilazni kompjutor. Tko zna, možda je tak bolje, jer se ja najbolje snalazim u džungli. Mada, ljepo je imat ovakav desk. Možda si i ja napravim jedan takav, za postavit u suprotni kut sobe. Ovaj stari će ostat tu gdje je. Zakaj ne- dva stola?! :tbumb:

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Nažalost i ja nemam sto. Ustvari nemam za vezivanje muva. Na mom stolu su i zucnik i kom i terarijum i kada stavim materijal pola držim u krilu, ali biće jednog lepog dana!

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
ja sam kupio nov sto za kompijuter tako da mi ovaj stari sluzi za alat i materijale

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
heh....govorim sam sebi več mesec dana "pospremi taj tvoj đumbus i bolje si organiziraj sve" ali trt...još uvek je sve u đumbusu  :doh: kao jučer sam nešto malo na brzaka nakon vezivanja par muva pospremio, u stvari samo sam vratio materijal u kutiju...no uglavnom moj radni sto je moj bivši kompijuterski stol jer komp nemam više več dugo...zapravo imam laptop dugo vremena i na njega sam se skorz naviko'.  Materijali su za sada malo izmešani ali u grupi su sintetika sa sintetikom i isto tako prirodni sa prirodnim. Postolje za konce sam uradio od nekog drvenog postolja koje ne znam čemu je služilo pre pa sam ga preradio da mogu gore dati kaleme.

No, slika od malo pre bez lickanja i ulepšavanja  :hammer:

Prilozi

• fly tying bench.jpg
    fly tying bench.jpg
    83,5 KB · Pregleda: 414

boban.velickovic

Senior member
Učlanjen(a)
09.09.2010.
Broj reagovanja
0
Ja moram sebi da napravim nešto kompaktno, što može da se sklopi i bukvalno podvuče pod krevet...

Dobar sajt: http://www.oasisbenches.com/

Možda nešto slično ovome, sa dodatkom kutoje odozgo:

Prilozi

• CompactBenchMedium.jpg
    CompactBenchMedium.jpg
    60,4 KB · Pregleda: 330

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
                  Blago tebi Seb. Ja tek krajem leta mogu da ocekujem da sredim neku coskicu za radni sto. I odmah postavljam bodljikavu zicu i struju kroz nju da se ne bi neko priblizio i pokusao da sve to sredi...  :hammer:

Hunter

Senior member
Učlanjen(a)
10.12.2006.
Broj reagovanja
0
ja sam malko preuredi ormar u my space da mogu samo zavorit sve i bris na pivo u dvije minute,a i sve mi je na dohvat ruke!
(+ zena je prezadovoljna sto ne razvlacim mrtve zivotinje po stolu)

167585_177093942334179_100001007229356_412581_4832454_n.jpg

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
              Dao si mi odlicnu ideju Hunter ! Cim zavrsim sa nekim renoviranjem, imacu fin prostor ispod stepenica, a ovo sa ormarom je prva liga resenje...  :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ovaj moj kutak je privremeno rešenje. Kada budem u mogučnosti dolazi drugi astal i ormar tako da ništa neč da se vidi od materijala i alata.

Hunter

Senior member
Učlanjen(a)
10.12.2006.
Broj reagovanja
0
ja sam uzeo neki stari krs iz podruma sve ogulio dljetom i ispalio pa lakiro iz vana i samo dodao stol na rasklapanje iznutra.3 dana posla.

03122010311.jpg

03122010316.jpg

03122010314.jpg

trosak je kila laka za camce i pol kile crne boje sa par sarafa i ekserica.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Hunter skidam kapu...svaka cast za ideju a Boga mi i realizaciju.

Vrh Dno