``Vezivanje`` voblera

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
309
jel može neko da dade objašnjene o udaljenosti prednje alke od pakte? to je isto bitan detalj, ali mene nekako buni, znam jedino da će vobler da ide pliće ako je ta udaljenost veća, a kako ta udaljenost utjeće na vibraciju i kretnje voblera? što je bliže to su vibracije učestalije i otkloni tijela manji... rapala shad rap i original 9 cm...
О томе сам говорио у посту #27. Да са удаљеношћу воблер иде плиће и рад репа је шири, тј добија се крупнији рад. Важи и супротно да ако је удаљеност мања, воблер се креће дубље и рад је ситнији.

Mlinka

Full member
Učlanjen(a)
10.03.2011.
Broj reagovanja
1.626
ali kako onda minnow oblici koji imaju paktu dosta udaljenu od alke imaju sitan rad, da je pakta bliže nosu da li bi imali još sitniji rad repa?

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
309
То код њих једноставно не важи јер се ситан рад добија без обзира на ове ствари.
На тај рад код њих утиче само шиљасти облик стомака и тежина у њему.
Шиљасти облик анулира једну од оних трију сила, о којима говорих изнад, то јест силу окретања око своје осе обликом стомака који је спречава јер пружа превелики отпор. Та сила, наравно, не иде до 380 степени али је пожељно да буде што је могуће већа.

easyrider_

Full member
Učlanjen(a)
25.07.2007.
Broj reagovanja
449
Ne znam kod voblera, ali ovako u praksi sto je manja patka a veci stomak to je sitniji rad i obratno

Vrh Dno