Vision GTfour

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Naglasavam da sam Old Surehand-a hteo da prozovem u pozitivnoj konotaciji. Da se zna. :yeswink:
Onaj okarakterisani lik je Mixu promakao i nije pogodio tajastvenu licnost, ali je Sebastijan bio superblizu.
Zaista nisam pojma imao da Finci prave Vision, mada me ne cudi, tj. jasnije mi je sada zasto je dobar, posto su Finci stvarno bolesni za visokim kvalitetom  i temeljnoscu. S obzirom da, opet, ako sam dobro primetio prilikom g;edanja sajtova radnji, ti stapovi sasvim umereno kostaju (cudno za Finsku i njihove proizvode), ima li neke preporuke za lipljenski stap (moderate fast, AFTMA 5, 9') tog proizvodjaca? Referentni stap: SCIERRA SST+ 9' #5. Unapred hvala. :bye:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Zašto Scierra? Zar opet treba da pogađamo odakle je firma? :)
Evo ponuđenih odgovora:
a) SFRJ
b) Democratic Republic of Scotland
c) Repoblik Kosova
d) Danska

Ovog puta nagradu daje Pedja. :hammer:

Interesantna je tema o izboru štapa za lipljena, pa ću je ja sad i otvoriti.
ovde ćemo nastaviti da pišemo o Vision GTFour, koji je odličan štap za lipljena!

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
:D :D :D od vašeg zezanja meni je pala na pamet jedna zanimljiva ideja za sajt. Da ne lupam marketinške fore, ako bude - biće zanimljivo, ako ne džaba sam i pisao! :doh:
Dobri su Skandinavci, manje poznate firme, ali za orave sladokusce. Ja se  kao autor ove teme, mnogo pa bitno :whistle:, zaista palim na GTFour...pitam se da li bi pre koristio njega ili npr. GLoomis.
ponuđeni odgovori
a) da
b) ne
c) samo u spec. prilikama kada treba da se pokažem pred mušičarskom elitom :doh:
d) u sexy igrarijama
malo se zezam, nikakve provokacije, više ono šala, komika i grčka tragedija u jednom istom postu! :doh:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
GT mi zvuči mnogo ubavo! Kao sto je i Ford GT itd.  :D ;) :hammer: :D :D
Od  GLoomis-a misam nista ni prstom taknuo tako da mogu samo da  :-X

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
;) E, u seksi igrarijama sigurno :D.
Scierra je iz Danske i dosta je posebna u odnosu na americke favorite, ali je ipak preskupa, bar ove nove serije i modeli, mada mozda mogu da se nadju restlovi po radnjama na zapadu po povoljnijim cenama. Meni se svidja njihova profesionalnost i kvalitet izrade, imali su i raznovrsne modele stapova po odlikama, kao i progresivnost koncepta koji su sebi zadali. Njihov lifetime warranty zaista to jeste, na sebi sam proverio. Ali, domaci zastupnik im je mkao i ostali domaci zastupnici. Sve im je vrlo kvalitetno, slucajno sam dosao do prsluka modela Nevada pre 4 godine i jos ga arcim, carape su takodje odlicne, moj prijatelj iz Ljubovije ima njihov kombinezon i veoma je cvrsto uradjen i pouzdano deluje... Tada nista od tih stvari (stapovi i odeca) nije puno kostalo. Zasto sad to toliko kosta, ko ce ga znati. Siguran sam da nije lose, ali po tim cenama, ja verovatno nikad necu saznati kakvi su novi modeli stapova.
Eh, odoh skroz mimo teme, sedi dole, jedan! :doh:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ovaj proizvođač odskora ima dilera i u Srbiji. Firma Travar nudi njihove proizvode, pa i Vision Gt Four, po neverovatnim cenama.
Pozdravljam to.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Pozdravljam i ja ,pogotovo što sam bio kod Travara i gledao i mlatio raznim Vision-ima.

Napomena:cipele za kombinezon koštaju oko 30 €

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Feanor je napisao(la):
@goci
mogao bi nesto da napises o novom stapu gt4 3 ,cini mi se da ima otvorena tema...
Taj stap me mami od kada se pojavio,a bas me zanima tvoje misljenje jer si cini mi se koristio trojku Daimondback tako da je to tvoj broj. :)
Nisam ti ja neki poznavalac mušičarskih štapova, al da probam da pomognem...  :blush:

Štap je dužine 7 fita. Deluje odlično. Kupio sam ga pre svega za lov pastrmki i klenova na suve muve, ali je odličan i za barsko mušičarenje. Nisam jedino siguram koliko ima snage u njemu da na potoku spreči beg pastrmke kilašice u granje, tj. pa je "uštopa" u mestu.

U odnosu na Diamondback je nešto slabiji, zidovi su tanji, ali zato se njime lakše baca. Diamondback trojka koji sam imao i pecao sa njime svega nekoliko puta je bio štap koji uliva poverenje pri borbi sa ribom. U tih par izlazaka sam imao više pastrmki od 25-30 cm i jednu od 35-40 koja mi je zbrisala u granje. Bilo je lepo pecati sa tim štapom, ali sam ga ipak prodao i kupio bolji, ali i dosta skuplji štap.

Mesnati Diamondback mi je delovao kao pravi izbor za lov na malim potocima odbraslim rastinjem, gde malo malo pa zvekneš vrh štapa u neku grančicu, ili pri zabačaju ili pri kontri. Sa tankim GT4 moraš biti mnogo obazriviji jer deluje da će da se čuje "kvrc" samo ako malo jače lupiš u granu.  :-*

No dobro, sve ima svoje...

Mislim da nisam pogrešio. Više mogu da kažem za jedno mesec dana kada se napokon malo smanje ove velike vode i ulovim koju pastrmku tim štapom.

p.s. Uzgred, prošle godine sa kupio GT4 peticu od 9 fita. Sa njime sam već mnogo više pecao. I lovio.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Kolega u KG kupio Vision GT four catapult #5. Evrića komada 265.
Ja imam Šimano Biokraft ev 5, probao sam od kolega jednog Orvisa (nisam gledao oznaku - mislim #7), i neke štapove kojima baš i nisam nešto zagledao ime, samo sam hteo da osetim razliku. Dovoljno ne znam da bih tvrdio kako je ogromana razlika između pomenutih štapova - ima je ali za mene ne drastično.
Kad sam uzeo taj Vision GT four catapult, shvatio sam sve šta su pričali Zeka, Mix, Simpson i drugi o bitnosti kvaliteta štapova.
Savršena obrada, boja, pluta, lakoća i osećaj u ruci. E, onda sam probao da bacam. Samo ime catapult je zaslužio - milina, lepota, lakoća i bogami daljina.
Ostaje samo da skupljam pare .......

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Rancic je napisao(la):
Kolega u KG kupio Vision GT four catapult #5. Evrića komada 265.
Ja imam Šimano Biokraft ev 5, probao sam od kolega jednog Orvisa (nisam gledao oznaku - mislim #7), i neke štapove kojima baš i nisam nešto zagledao ime, samo sam hteo da osetim razliku. Dovoljno ne znam da bih tvrdio kako je ogromana razlika između pomenutih štapova - ima je ali za mene ne drastično.
Kad sam uzeo taj Vision GT four catapult, shvatio sam sve šta su pričali Zeka, Mix, Simpson i drugi o bitnosti kvaliteta štapova.
Savršena obrada, boja, pluta, lakoća i osećaj u ruci. E, onda sam probao da bacam. Samo ime catapult je zaslužio - milina, lepota, lakoća i bogami daljina.
Ostaje samo da skupljam pare .......

Rancicu, obican GT4 je 3x bolji stap od katapulta. Katapult je bezdusna mocuga cija je namena pecanje stilheda teskim strimerima

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Simpsone,
Verujem da je za tebe kako ti kažeš bezdušna močuga. To je tvoje mišljenje i sve je OK.
Gt, meni lično, nekako ostavlja u ruci bolji utisak od RST koga sam isto probao. Ja ne mogu da kažem ništa drugo osim svog utiska posle probe RST, Orvisa (neznam kog), Šimana, GT katapulta i još nekoliko štapova, ne znam koje kategorije i kvaliteta.
Čovek  prodao je RST i kupio ovaj Vision. Kaže više mu odgovara. To je njegovo mišljenje i isto je OK.
Inače čovek mušičari dvadesetak i više godina, promenio je dosta štapova, pecao svuda po bivšoj Jugi, što znači da zna šta radi i nije početnik ili neznalica.
Sad kad si potego, ajd' lepo napiši sve o tom Gt katapultu, da znam što tako misliš - ako te ne mrzi.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Rancic je napisao(la):
Simpsone,
Verujem da je za tebe kako ti kažeš bezdušna močuga. To je tvoje mišljenje i sve je OK.
Gt, meni lično, nekako ostavlja u ruci bolji utisak od RST koga sam isto probao. Ja ne mogu da kažem ništa drugo osim svog utiska posle probe RST, Orvisa (neznam kog), Šimana, GT katapulta i još nekoliko štapova, ne znam koje kategorije i kvaliteta.
Čovek  prodao je RST i kupio ovaj Vision. Kaže više mu odgovara. To je njegovo mišljenje i isto je OK.
Inače čovek mušičari dvadesetak i više godina, promenio je dosta štapova, pecao svuda po bivšoj Jugi, što znači da zna šta radi i nije početnik ili neznalica.
Sad kad si potego, ajd' lepo napiši sve o tom Gt katapultu, da znam što tako misliš - ako te ne mrzi.

Rancicu nema tu mnogo toga da se pise, stap je ukrucan maksimalno i vise podseca na varalicarac nego na musicarski stap. Svoju primenu ima sigurno kod teskih strimera u jos tezim vremenskim uslovima i na velikim rekama. Cisto sumnjam da ga je tvoj prijatelj uzeo za tu namenu i za pecanje tonucim kanapima. Kod dugotrajnog koriscenja stap zamara samim tim sto se ne savija i ne amortizuje kako treba. Kod nas je omiljen jer se bez problema postizu distance dvadesetak metara, ljudi odmah skapiraju da znaju da bacaju a limiti za one ozbiljne daljine nisu u stapu vec u onome koji stapom rukuje. Probaj da pecas sa GT4 sat vremena pa uzmi Catapult na jos toliko i sve ce ti biti jasno. Dvadesetogodisnje iskustvo moze da bude bitna ali ne i presudna cinjenica u necijem znanju. Znam mnoge musicare sa tolikim iskustvom koji apsolutno ne poznaju materiju a od silne tvrdoglavosti i izgovora da musicare vec dvadeset godina nisu odmakli ni pedalj od pocetka.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Pa on je napomenuo da mu treba za Drinu, al ja sam to smetnuo s uma. Znači treba mu za daleko.
Hvala na odgovoru.

Vrh Dno