ledukri je napisao(la):
Šone je napisao(la):
ledukri je napisao(la):
e stap je perfekcija. vodi zakacene ribe kako ja zelim, nikad im neda da odu u zaklon. Retko se desi da mi se tako otkace, stvarno retko
ha ha ha ha...ma stvarno...? nisi još promenio mišljenje ?
Nisam i nema sanse
"vodi zakacene ribe kako ja zelim, nikad im neda da odu u zaklon. Retko se desi da mi se tako otkace, stvarno retko"
Kvalitet štapa je važan glede zabačaja, prezentacije u ovakvim i onakvim vremenskim uslovima i na ovakvim i onakvim vodama. Ipak odlučujuča je veština ribolovca hoće li mu riba pobeči, kako če ju voditi ili kako če zabacivati i prezentirati. Štap je samo produžena ruka ribolovca i on ništa skoro sam od sebe ne uradi. Ako na neku super jaku 5ticu dođe šaran od 25kg a pored su stubovi i lokvanji nema šanse da ga taj štao zaustavi da ne ude u nepoželjnom pravcu u onom prvom naletu ako je sve to jako blizu. Čak ni moćna jaka osmica ili devetka to ne može sa takvom ribom. To govorim iz iskustva mog a i tuđeg. Imao sam takve ribe na dosta močnom priboru ali moja je krivica jedino što sam ih prevario na jedva dva metra od zaklona koji im je pomogao da moj 0,40 pukne ko paučina pod trenjem od podvodni s drveni stub.
Tako da bih želio samo to da napomenem, nije štap taj koji ne da ribi da pobegne nego ribolovac. Ruku na srce jedni štapovi su stvarno odlične akcije i kvalitete da ribolovac mora manje da se trudi sa ozbiljnom ribom ali i dalje je iskustvo ribolovca jako važno. Isto tako svakoj ribi valja prilagoditi pribor (klasu štapa, predvez, snagu udice itd.).